Unibet Recension

Unibet är ett spelbolag vi på VinnOnline verkligen kan relatera till då man lever efter devises av spelare, för spelare. Grundaren Anders Ström var en spelare som ville dela med sig av sina sportkunskaper för att hjälpa andra spelare fatta kloka beslut, precis som oss. Man grundades redan 1997 och med Sverige som hemmamarknad har man ett extremt starkt varumärke. Man hänger definitivt med i utvecklingen och har fina betyg på alla punkter, inte minst på bonussidan där det finns två alternativ!

Unibet är ett spelbolag vi på VinnOnline verkligen kan relatera till då man lever efter devises av spelare, för spelare. Grundaren Anders Ström var en spelare som ville dela med sig av sina sportkunskaper för att hjälpa andra spelare fatta kloka beslut, precis som oss. Man grundades redan 1997 och med Sverige som hemmamarknad har man ett extremt starkt varumärke. Man hänger definitivt med i utvecklingen och har fina betyg på alla punkter, inte minst på bonussidan där det finns två alternativ!   Historia Om man är ute efter stabila och seriösa bolag behöver man inte leta längre än…

Recensionöversikt

Historia
Odds
Bonusar
Hemsida
Betalningar
Support

87

 

Historia

Om man är ute efter stabila och seriösa bolag behöver man inte leta längre än så här. Unibet grundades redan 1997 och med svensk grundare var det naturligt att ha Sverige som hemmamarknad. Man har haft spellicens i Storbritannien sen 1998 och i Malta sen 2000. Redan i 2001 hade man en hemsida översatt till 12 olika språk med kunder från 50 olika länder och det var snart 15 år sen (2004) man noterades på Stockholmsbörsen. Man hållera numera till på största listan och det innebär givetvis stora krav på redovisning och man granskas hårt av både analytiker och media. Tryggare spelbolag än så här finns inte att få tag på och ett toppbetyg är givet.

 

Odds

Unibet erbjuder först och främst en upplevelse och har valt att inte konkurrera fullt ut med sina odds. I snitt för alla sporter opererar man med en marginal på 4,3% och det är först på de större evenemangen man pressar marginalen under 4,0%. Det gör att man hamnar mitt på skalan, eller möjligtvis något högre, i jämförelse med sina konkurrenter. Man kan inte mäta sig med de främsta, men å andra sidan står man sig bra oddsmässigt mot likvärda spelbolag som vill erbjuda en helhetsupplevelse.

Vi på VinnOnline slår ju ofta och gärna ett slag för Pinnacle Sports på grund av sina låga marginaler och höga odds. Urvalet av marknader hos Pinnen är dock mycket begränsat vilket är allt annat än vad man kan säga om Unibet. Oddsen levereras av Kambi som är en av de stora spelarna och som ett exempel erbjuder man 240 olika spelmarknader på en match från La Liga senare idag. Utöver ett heltäckande utbud för de stora sporterna erbjuder man odds från andra obskyra sporter – ingen nämnd och ingen glömd.

 

Bonusar

Unibet har en välkomstbonus på 100% upp till 100 kr. 18+, regler och villkor gäller. Stodlinjen.se

 

Hemsida

I stort ser det ut som hos andra spelbolag på Unibets hemsida. Huvudmenyn där man bläddrar mellan produkterna (odds, casino, poker) hittar man som vanligt längst upp och vid ett klick får man direkt upp en undermeny. Lättnavigerat som det ska vara. De olika sporterna och ligorna hittar vi därefter genom att klicka oss fram i menyn som dyker upp vill vänster, eller eventuellt genom att använda sökfunktionen längst upp. Vi måste vara ärliga och erkänna att vi inte riktigt kan sätta fingret på vad det är vi inte riktigt gillar med Unibets hemsida. Kanske är det typsnittet, färgerna eller det faktum att man växlar mellan att presentera information på olika sidor, med olika antal visningsområden/tabeller. Sidan laddar snabbt enligt våra tester, men det är inte alltid känslan.

Vad Unibet däremot har som väger tungt är en fullt fungerande mobil-app och då är det inte alltid lika viktigt hur det känns via hemdatorn. Vi måste också slå ett slag för att man erbjuder otroligt många matcher och evenemang via live streaming, eller Unibet-TV, som man kallar det. Du behöver bara ha lite pengar på ditt konto, eller ha placerat ett spel de senaste 24 timmarna, för att kunna se på hundratals matcher gratis varje månad.

 

Betalningar

Det blir ett litet avdrag även på betalningsfronten för Unibet och vi kommer till varför. På insättningsfronten erbjuder man precis vad man kan förvänta sig i form av VISA och Mastercard, Neteller och Skrill, Paysafecard och Trustly. Man tar inte ut några avgifter på kortinsättningar vilket vi tycker är viktigt. Positivt är också att man hela tiden har fria uttag vilket kan vara en kostsam historia för den medlem som gillar att sätta in och ta ut pengar flera gånger under en månad.

Vi på VinnOnline har blivit mer och mer positiva till Trustly som betalningsmetod, där man genom Bank-ID verifierar sig och i praktiken gör en direkt banköverföring. Då Trustly har konto hos ett antal olika banker och i ditt fall samma bank som dig, kan insättningen verifieras ögonblickligen. Trustly finns även som utbetalningsmetod, vilket betyder att man hos många andra spelbolag kan få sitt uttag inbetalt på sitt bankkonto ögonblickligen. Det är en tjänst som Unibet ännu inte erbjuder och därför får man inte fullt betyg ännu.

 

Support

Hur man bedömer och betygsätter support kan ifrågasättas, men vi måste göra det utifrån Unibets konkurrenter och hur tillgänglig svensk kundservice är. Där ligger Unibet efter några av sina konkurrenter då man inte har dygnsöppet och man dessutom begränsar sina telefontider inom ordinarie öppettider. Utöver detta har man en riktigt bra svensktalande kundservice. Man finns tillgängliga mellan 08:00-00:00 varje dag i veckan, med öppen telefonväxel på ett gratisnummer mellan 13:00-21:00. När det inte är telefonttid kan man få hjälpa via live chat och e-mail. Under våra tester var kundservice snabba och kunniga, vilket inte alltid är fallet.

Klicka här för att registrera ett konto hos nätets tryggaste spelbolag