Speltips 14/1: Matematiskt korrekt att gå under

Match: Södertälje SK – AIK
Marknad: Över/Under – Period 1
Utfall: Under 1,5 mål
Odds: 1.833
Spelstopp: 19:00 – Onsdag 14/1
Spelbolag: ComeOn – Välj den välkomstbonus som passar dig!

Hockeyallsvenskan Logo

Ett viktigt 08-derby och bottenmöte i Allsvenskan där båda lagen står på 49 poäng. En eventuell vinnare bör kunna ta ett rejält kliv upp i en tät tabell och då är det häng på åttonde och sista kvalplatsen. Södertäljes tränare Ante Karlsson pratar om att det kommer bli en tuff match mot ett bra lag där det gäller att inte tappa huvudet. Likaså har spelare från AIK konstaterat att det blir en viktig streckmatch och att det gäller att inte överjobba situationerna. De är nöjda med hur försvarsspelet sett ut på slutet. Det finns mycket att förlora i den här matchen och det låter som det kan bli en avvaktande start på matchen där det gäller att inte försätta sig i numerärt underläge tidigt.

Med det i åtanke tittade vi på oddsen för under 5,5 mål i den här matchen och de ser ut att ligga ungefär rätt. Högsta oddset man får är 1.80 just nu och sett till tidigare matcher lagen emellan så låter det bra. Under säsongen har SSK och AIK nämligen mötts tre gånger och dessa matcher har slutat 2-3, 3-1 och 3-2. Inte en match över 5,5 mål med andra ord. Vi tittade dock vidare och hittade ett spel med ännu högre matchvärde som faktiskt fokuserar på matchens första del, period 1. Här erbjuder ComeOn 1,833 på att det inte blir över 1,5 mål i första perioden. Då vi vet att period 1 statistiskt sett är den målsnålaste perioden känns det spelet riktigt starkt. I de tidigare mötena under säsongen slutade första period 0-0, 1-0 och 1-0.

När vi tittar vidare på målsnitt och hur tidigare förstaperioder ser ut för lagen finns det ingen tvekan om att vi hittat ett fint överodds. I 12 av 20 hemmamatcher för SSK har det inte gjorts över 1,5 mål i första perioden och heller inte i 12 av 19 bortamatcher för AIK. När vi också väger in hur viktig denna match är och hur båda lagen uttalat sig i media om att inte gå bort sig – så tvekar vi inte.

1,833 hos ComeOn är riktigt bra och vi hoppas du hänger på!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*