Speltips 13/4: Liverpool – Newcastle

Match: Liverpool – Newcastle
Marknad: Lagmål Newcastle
Speltips: Newcastle under 0,5 mål
Odds: 2,08
Spelstopp: 21:00 – Måndag 13/4
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

 

Liverpool FC Logo               Newcastle United Logo

Sugen på ett speltips från dagens Stockholms-derby? Spelbloggare.se har ett spel ute här.

Måndag kväll och Premier Leagues omgång 32 ska avslutas när Liverpool tar emot ett Newcastle helt ur form. Liverpool har också haft en tuffare period sista två veckorna med lite avstängningar, skador och förluster mot Arsenal och Manchester United. Martin Skrtel är fortfarande avstängd och nu senast i FA-cupen mot Blackburn fick Kolo Toure komma in efter 28 minuter för att ersätta Sakho. Sakho blir borta minst två veckor och därmed räknas trebackslinjen hos Liverpool bli Emre Can, Toure och Lovren Mot Newcastle, då Can är tillbaka från sin avstängning.

Den trebackslinjen innebär att två tredjedelar bytts ut mot den linje som höll nollan i 5 av 6 tävlingsmatcher. Spelarna från det sittande mittfältet och kanterna finns dock tillgängliga precis som innan och i ärlighetens namn blir det inte direkt säsongens största prov de sätts på. De har haft det tungt mot United och Arsenal här nu men innan dess hade de 8-2-0 i ligan med bara 5 insläppta mål under 2015. Newcastle däremot ligger sist i formtabellen med bara 1 seger sina 6 senaste matcher och har spelat ihop tredjesämst med poäng i ligan under 2015. Man har bara gjort 2 mål sina senaste 6 matcher och bara 1 de senaste 4.

Att spela Newcastle under 0,5 mål innebär att Liverpool ska hålla nollan och det är alltid ett skört spel men hur ska man kunna argumentera emot? Förutom Cisse som är avstängd är det bara Sissoko som gjort mål de senaste 2 månaderna och Ayoze ensam på topp väger för lätt med sina 66kg. Han har gjort en bra säsong utifrån förutsättningarna med sina 5 mål men än har det inte blivit något i 2015. För oss är det tydligt att John Carver tappat omklädningsrummet efter den svaga inställningen i derbyt senast, om han någon gång haft det.

De här mötena har kunnat bli spektakulära sådana sen många år tillbaka men jag väntar mig ingen sprakande match här. Ett trött Liverpool ska “bara” få hål på ett Newastle som gett upp och sen kan matchen vara över utan mycket stretande. Liverpool har i stort sett bara släppt in mål mot topplagen och Leicester i år medan Newcastle ser extremt uddlösa ut och nollats i 4 av sina 6 senaste matcher. 2,08 är bra betalt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*