Nybörjare på betting? Tipsen som hjälper dig

Betting är otroligt populärt i Sverige och det är egentligen inte speciellt underligt. Sverige är ett land som älskar sin idrott och betting skruvar upp nerverna och upplevelsen av sporten man ser till en ny nivå oavsett om det är fotboll eller ishockey.

Men hur kommer man in och lär sin grunderna i betting om man är en nybörjare? Det är inte alltid speciellt enkelt.

Vi hörde av oss till Thomas Mäkitalo spelexpert hos Dagensbetting.se som ligger bakom deras spelskola som bland annat har en nybörjarguide med tips för de som är nya inom betting för att höra hans bästa tips.

Om vi börjar med förutsättningarna. För att överhuvudtaget få delta i betting måste man vara minst 18 år fyllda och att man vänder sig till ett spelbolag som fått en svensk spellicens från Spelinspektionen.

Men sen då?

För en nybörjare kan det känns överväldigande när man loggar in på ett spelbolag och möts av olika termer som BTTS, Asian Handicap eller utbetalningsprocent. Det är samtidigt lätt att bli stressad om man inte förstår hur allt fungerar.

Här nedanför har Thomas Mäkitalo lämnat tre steg som man kan ta som en grund när man är ny inom betting.

Steg 1:
– Beroende på din ambition behöver du antingen skapa ett konto hos ett spelbolag eller hos ett par stycken. Att ha konto hos till exempel tre olika spelbolag behöver inte betyda att man sätter in mer pengar. Man kan sprida sin tänkte insats över två eller tre spelbolag för att alltid se till att man får bästa möjliga odds. Värt att notera är till exempel att om ett spelbolag är partner till en viss liga likt till exempel Unibet är för Allsvenskan erbjuder de ofta starka odds mot just den ligan.

Att jämföra oddsen och alltid spela till högsta möjliga odds är en viktig del om man önskar maximera sina chanser att vinna pengar på betting, förklarar Mäkitalo.

Steg 2:
– Testa dig fram. Lär dig de olika betting termerna och lär dig hur allt fungerar. Här kan du med fördel använda mindre insatser så du blir varm i kläderna. Det finns många lektioner i vår spelskola som om till exempel olika spelformer, vad ett odds egentligen är samt hur man räknar sin ROI till exempel som du kan läsa under den här perioden, säger Mäkitalo.

– Ett annat bra tips är att ta del av olika spelexperters speltips inför matcherna. Du behöver inte spela exakt som dem men läs hur de har analyserat matchen. Försök ta med dig din egen kunskap och kombinera den sedan med den kunskap du får med dig från speltipset.

Steg 3:
Spela lagom, läs på och analysera dina spel. Kom ihåg att aldrig satsa pengar du inte har råd att förlora.

Sedan är det viktigt att du läser på. Både inom betting men även om lagen som ska möta varandra. Djupdyk i statistik, spelteori, sannolikhetslära och försök inrikta dig främst på en speltyp och en sport i början. Bokför sedan dina spel och analysera hur spelen går för att se din egen utveckling och för att se vad du gör bra respektive dåligt och försök lära dig av dina misstag, avslutar Mäkitalo.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*