Matchbook Recension

Matchbook har varit verksamma under många år men det är först på senare år man blivit en uppstickare att räkna med då man köptes av en grupp investerare i 2011 och satsade hårt på både den Europeiska och Asiatiska marknaden under 2012. Man är ingen traditionell bookmaker som erbjuder odds utan affärsidén går ut på att medla odds och spel mellan säljare och köpare, likt en oddsbörs. Med hög likviditet, marknadens lägsta avgifter och en nyutvecklad, modern och fungerande plattform har Matchbook växt fram till att vara en av våra personliga favoriter.

Registrera konto i dag och ta del av marknadens högsta odds – varje dag!

Matchbook har varit verksamma under många år men det är först på senare år man blivit en uppstickare att räkna med då man köptes av en grupp investerare i 2011 och satsade hårt på både den Europeiska och Asiatiska marknaden under 2012. Man är ingen traditionell bookmaker som erbjuder odds utan affärsidén går ut på att medla odds och spel mellan säljare och köpare, likt en oddsbörs. Med hög likviditet, marknadens lägsta avgifter och en nyutvecklad, modern och fungerande plattform har Matchbook växt fram till att vara en av våra personliga favoriter. Registrera konto i dag och ta del av…

Recensionöversikt

Historia
Odds
Bonusar
Hemsida
Betalningar
Support

90

 

Historia

Matchbook grundades redan 2004 men det var först i 2011 som sagan tog riktig fart då företaget köptes av investerare från Storbritannien med bakgrund från vadslagning- och banksektorn. Man stängde genast ner 90% av sin kundbas som kom från USA samtidigt som det basunerades ut att man skulle satsa hårt på europeiska och asiatiska marknaden under 2012, med hög likviditet och låga marginaler på sina spelmarknader. Så gjorde man och man växte snabbt, dock med liten ekonomisk risk då man själva bara förmedlar spelen via sin plattform.

Just plattformen kom att bli nästa stora milstolpe för Matchbook då man hösten 2013 lanserade sin alldeles egna plattform som har ett helt annat utseende och en annan känsla än sina konkurrenter – till det bättre. Man har också en mobilapp som vi anser vara marknadsledande för att snabbt kunna lägga ett spel.

Man är licensierade under Gambling Commission som är en oberoende aktör i UK som ligger under departementet för kultur, media och sport.

 

Odds

Som tidigare nämnt är Matchbook en oddsbörs vilket betyder att hur höga oddsen är beror helt på vilken likviditet man har bland sina spelare. Lyckligtvis har Matchbooks investerare lyckats vinna över en bra volym med spelare och kapital tack vare sin utmärkta plattform, låga avgifter och sitt stora kontaktnät. Man har också sen början varit väldigt noga med att bara införa levande spelmarknader med stor efterfrågan.

En tidigare sanning var att man med Matchbook fick göra avkall på spelutbudet för att erbjudas de högsta oddsen. Det är sant att man inte får flera tiotal olika marknader att spela på men i dag har man ändå vuxit såpass att man exempelvis erbjuder de vanligaste spelmarknaderna så som exempelvis 1X2, asian, handikapp och goal line på en så obskyr liga som Superettan, sett till vilka länder man jobbar mot.

Oddsen påverkas givetvis av avgiften som i Matchbooks fall är baserad på volym. Här betalar man 1% av nettovinsten när du vinner eller vid ett förlorande spel 1% av det som är lägst av insatsen eller utebliven potentiell vinst. Med detta är man en rejäl nagel i ögat på sina konkurrenter som gärna opererar med flera procentenheter högre avgifter. Man har också nyligen gått ut och talat om att man jobbar på ett VIP-program där man kan få ännu lägre avifter om man handlar regelbundet.

 

Bonusar

Matchbook har ingen insättningsbonus så som traditionella spelbolag men man försöker ändå locka nya kunder med ett riskfritt spel upp till £/€25. Förlorar man sitt första spel får man helt enkelt pengarna tillbaka inom 48 timmar och kan därefter spela vidare. Om man har lite is i magen innan man placerar sitt första spel är det heller inte ovanligt att det körs kampanjer där man erbjuds exempelvis 6 gånger pengarna på att ett storlag ska vinna sin ligamatch för de som placerar sitt första spel.

Utöver det försöker man givetvis synas också på andra vis och det är inte ovanligt att man kör kampanjer på veckor och månader där man kör reducerat eller helt avgiftsfritt på vissa sporter, ligor eller marknader. Man är också aktiva på twitter där man med lite tur kan kan vinna upp till £/€50 genom olika tävlingar där priserna lottas ut.

 

Hemsida

Här delar vi ut ett toppbetyg trots att man inte har en svensk hemsida. Om man är bekväm med att läsa engelska finns det helt enkelt ingenting att klaga på. Matchbook tog ett enormt steg hösten 2013 då man lanserade sin alldeles egenutvecklade spelplattform och med mobilappen som ett komplement när man är på resande fot så navigerar man snabbt och smidigt mellan sidorna.

Vi tycker definitivt man bör lära sig att förstå och analysera både utseende och orderdjup på en oddsbörs men om man bara tänkt köpa odds och bara vill fokusera på de oddsen som finns tillgängliga för ögonblicket kan man stänga av orderdjupet så att sidan ser traditionell ut. Annan omformation finns också lätt tillgänglig via toppmenyerna och vi kan varmt rekommendera loungen där man hittar mycket matnyttig information om kommande evenemang och dess tillgängliga odds.

 

Betalningar

När det gäller betalningar finns givetvis de vanligaste betalningsmetoderna så som kort, neteller och skrill samtidigt som man erbjuder de, för oss svenskar, mer ovanliga instadebit och paysafecard. Förutom den sistnämnda metoden är allt avgiftsfritt. Insättningar sker ögonblickligen och vi har absolut aldrig haft några problem med uttagen. Bor man i Sverige och använder ett vanligt VISA eller Mastercard finns det egentligen inga bekymmer att peka på.

I jämförelse med andra spelbolag som är mer nischade mot Sverige finns det dock några punkter som gör att vi väljer att dra ner betyget. Med tanke på hela konceptet är det helt naturligt men minsta insättningsbelopp ligger betydligt högre än andra spelbolag, på cirka tre hundralappar. Lika naturligt är det att man inte erbjuder spel i SEK och att man måste välja en av världens 6 stora valutor, men det är ändå ett tema för oss svenska spelare.
 

Support

Det finns heller inte mycket att klaga på när det kommer till supporten hos Matchbook. Det finns dock ingen svensk support och därmed måste man uttrycka sig på engelska om man funderar på något. Man är tillgängliga från 10:00 till 04:00 nästkommande morgon, varje dag under veckan.

Har man inte bråttom kan man ta kontakt via accounts@matchbook.com men direkthjälp finns också att få via det engelska direktnumret (+44) 203 642 6867 eller det mer bekväma alternativet livechat.

Registrera konto i dag och ta del av marknadens högsta odds – varje dag!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*