Fotbolls-VM: Grupp A

Värdarna Ryssland ställs mot Uruguay, Egypten och Saudiarabien i grupp A under sommarens VM. Gruppen är en av de svagaste i VM och enligt oddssättarna ska Ryssland och Uruguay göra upp om gruppsegern.

 

Det är möjligt att vi har fördommar om den ryska ligen, men det ryska landslaget bestående av spelare från den inhemska ligan ser inte överdrivet stark ut och även om de kan räkna med publikens stöd så anser vi att de är överskattade här. Deras räddning är dock att de hamnat i en grupp med två lag som är ännu svagare, i form av Egypten och Saudiarbien, så de har hyfsade chanser att gå vidare från gruppspelet. Men längre än till åttondelsfinal kan vi inte se att de skulle gå.

Uruguay ska vara det starkaste laget i gruppen och offensivt ser laget spännande ut. Cavani och Suárez är två pålitliga målskyttar i landslaget och de har har bredd nog att kunna kasta in en avbytre som Stuani eller Maxi Gómez i slutet av matcherna, om de behöver. Laget har en rutinerad stomme att byyga kring, men de har också en handfull spelare som gör sitt första stora mästerskap som slåss om platser i startelvan. Lucas Torreira är en sådan spelare och efter hans genombrott i Sampdoria den här säsongen förväntas han lämna för ett större lag efter säsongen. Lite över dubbla pengarna för gruppseger är spelvärt så länge Uruguay inte drabbas av skador på nyckelspelare inför turneringen.

Egypten förväntas inte ta sig vidare från gruppen och deras hopp ställs till en enda spelare, Mohamed Salah. Salah har visat i Liverpool att han inte bara kan göra mål, utan även skapa chanser på egen hand när han ställs mot försvar av toppklass. Salah är också det end riktigt spelvärda i laget. Det är han som ska göra målen för Egypten och även om laget inte går vidare så har han en chans att bland sig i toppstriden i skytteligan. Det går att spela honom för runt 60 gånger pengarna som bästa målskytt i VM och skulle han klara av att gör 4 eller 5 mål mot Ryssland och Saudiarabien så har han goda möjigheter att bli det. I våra ögon är det värt ett chansspel till låg insats.

Saudiarabien ska inte ha någonting att hämta här. Inför VM valde fotbollsförbundet en något ovanlig strategi och i slutet av transferfönstret lånades 9 spelare ut från den inhemska ligan till lag i Spanien, i ett försök att få dem att möta bätte motstånd. Men ingen av de spelare som lämnade för La Liga har fått någon speltid i ligan och istället för att möt bättre motstånd riskerar Saudiarbien att få flera tänkta nyckelspelare som inte fått regelbunden speltid halvåret innan VM. Lagets mål i VM är att hålla siffrorna nere och vi kan inte se någon som helst möjlighet för laget att ta sig vidare.

 

 

Vill du bygga spelkassa innan fotbolls-VM? Vi har en guide till hur du kan ta del av spelbolagens bonusar och utan risk tjäna upp till 10,000kr.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*