Speltips 4/2: Borussia Dortmund – Augsburg

Match: Borussia Dortmund – Augsburg
Marknad: Asian Handicap
Speltips: Augsburg(+1 & +1,5)
Odds: 1,900
Spelstopp: 20:00 – Onsdag 4/2
Spelbolag: Pinnacle Sports – Lägst marginaler online!

Augsburg Logo               Borussia Dortmund

Borussia Dortmund har en riktigt tung säsong efter att ifjol gjort 80 mål framåt på 34 matcher och placerat sig tvåa i tabellen. I Champions League har de fortsatt presterat under då de krossat Galatasaray två gånger om och slagit Arsenal hemma. Om 3 veckor väntar Juventus i åttondelsfinal. Till trots för att de har kvalitet har dom gått kräftgång i ligan och ligger sist i tabellen. Efter 18 spelade omgångar har de bara lyckats ta poäng vid 8 tillfällen fördelat på 4 vinster och 4 oavgjorda. På hemmaplan står de med 3-2-3 och 9-9 i målskillnad.

Allmänheten pratar om att det nu är dags för Dortmund att börja plocka poäng och det är det i allra högsta grad men vi ser inte helt varför de ska vara så stora favoriter. Augsburg i toppen har också all anledning att fortsätta försöka plocka poäng. Senaste 4 matcherna i ligan har Dortmund förlorat två och spelat två oavgjorda. Ljusningen for Dortmunds sida är de kryssat mot ett Wolfsburg i storform och senast höll nollan mot Leverkusen i en 0-0 match. Problemet är att de inte gör så få mål framåt. 5 mål framåt senaste 6 matcherna har det blivit, aldrig mer än 1 mål i samma match. Då inkluderar jag tre träningsmatcher spelade nu i januari.

Augsburg har varit en stor överraskning under säsongen och parkerar just nu på en femteplats i ligan med euroapspel väl inom räckhåll. Faktum är att lagen före dem i tabellen redan spelat sin omgång och om de skulle vinna i kväll tar de över fjärdeplatsen och bara målskillnad i jämförelse med Mönchengladbach gör att de inte ligger på en direktkvalificeringsplats till Champions League. Formen är god med 3 segrar senaste 4 matcherna och hela 7 segrar senaste 10 matcherna totalt. De har två raka vinster i ligan mot just Mönchengladbach (3:a) och Hoffenheim (7:a). På bortaplan står de med 3-0-6 och en målskillnad på 5-10.

Dortmund har som sagt varit fenomenala i cuperna men i ligan har det bara blivit en enda seger med 2 eller fler mål, 3-1 hemma mot svaga Freiburg i mitten av september. Augsburg har förlorat med 2-0 borta i premiären mot Hoffenheim, 4-0 hemma mot Bayern München och nu senast mot Hannover 96 borta i mitten av december. Det är inga stora nyheter i lagen förutom att Aubameyang (5 mål) är frisk nog att starta på topp för Dortmund.

Vi tycker inte oddsen speglar den verkliga sannolikheten och spelar Augsburg +1 & 1,5 till finfina 1,90. Förlust bara om Dortmund skulle vinna med två bollar med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*