Stryptipset v9: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Jackpot ännu en gång på stryktipset när vi den här veckan står inför en väldigt svår rad. Det hämtas som vanligt 6 matcher från Premier League och resterande 7 matcher från Championship. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 9. Oddsen hämtas som alltid från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Veckans stryktips är svår av den anledningen att vi har få favoriter att förlita oss på. Kupongens största favorit är enligt oddssättarna Derby och det till låga 55% chans. Det innebär att väldigt många svaga hemmafavoriter överstreckats rejält, vilket i sin tur gör det svårt att hitta troliga spikar med spelvärde. Leicester, Swansea och West Bromwich är lag man normalt inte förlitar sig på, men samtliga har överstreckats 15% eller mer. Av kupongens 13 matcher är det hela 9 stycken som sticker ut i oddsanalysen.

1. Liverpool – Arsenal (x2)
Liverpool inledde säsongen med att besegra Arsenal 3-4 i en fantastisk match för att därefter falla platt mot Burnley. Därifrån gick man länge som tåget men verkar nu ha fått mer än lite grus i maskineriet. Under 2017 har man spelat 12 matcher och bara besegrat Plymouth Argyle efter omspel i FA-cupen och Tottenham. Motståndet har överlag inte varit bra, då man får räkna in förluster och poängtapp mot bland andra Sunderland, Plymouth, Southampton, Wolverhampton, Hull och Leicester. En eventuell förlust mot Arsenal på lördag skulle innebära 4 poäng upp och förödande i jakten på topplagen och en Champions League plats. Arsenal kommer utvilade då helgens tänkta motståndare Southampton istället spelade ligacupfinal. Koscielny är tillbaka i mittförsvaret efter skadan mot Bayern München och Xhaka är tillbaka från avstängning.

2. Leicester – Hull City (12)
Mästartränaren Ranieri fick sparken förra veckan och när måndagen kom såg man ut som ett mästarlag igen. Man hemmabesegrade Liverpool med 3-1 och Jamie Vardy som gjorde 24 ligamål förra säsongen fick göra två mål och hamna på 7 för säsongen. Med tanke på hur usla prestationer och resultat man fått med sig senaste tiden ska det bli intressant att se hur eller om man kan bygga vidare på detta och undvika nedflyttningsstriden. Man är helt ordinarie när man tar emot ett Hull City som rest sig under nye managern Marco Silva. I sina sex senaste ligamatcher har man bara förlorat på bortaplan mot Chelsea och Arsenal, samtidigt som man slagit Liverpool och kryssat mot United. Bortafacit sen Silva tog över är bara 1 inspelad poäng, men då är det nyss nämnda Chelsea, Arsenal och United man mött också. Kan man göra något bättre mot ett Leicester som nyligen visat på usel form? Vi är beredda att betala för värdegarderingen.

3. Stoke – Middlesbrough (1x)
Stoke står med 5-5-3 hemma på Bet365 Stadium mot Middlesbroughs 1-6-6 på bortaplan. Just hemmaplanfördelen avgör till stor del hur vi sätter tecknen här då Middlesbrough är och har varit bedrövliga på bortaplan. Man har inte vunnit någon av sina 13 bortamatcher totalt och man har heller inte gjort mer än 1 mål framåt på sina senaste sex bortamatcher. Då hjälper det inte att man får tillbaka ett par defensiva spelare från skada inför den här matchen. Tänkta skyttekungen Alvaro Negredo har inte gjort mer än 6 mål och senast byttes han ut i halvtid mot nyförvärvet Gestede. Stoke däremot har sju raka matcher på hemmaplan utan förlust och nyligen har man plockat poäng mot både Everton och United här. Man blev dock utspelade mot Tottenham på bortaplan senast och något av ett frågetecken finns kring lagets moral.

4. Swansea – Burnley (1)
Swansea har vaknat till under sin nye manager Paul Clement som vi hajpat vid ett par tillfällen. Han är ett okänt namn för många, men har alltså assisterat Carlos Ancelotti i Europas största klubbar under lång tid. Swansea blir hans projekt och det har börjat bra. Efter tre segrar på de senaste fem matcherna har man klättrat upp från nedflyttningsplats och har 2 poäng ner till Crystal Palace. De två nämnda förlusterna har kommit mot City och Chelsea, där båda topplagen lyckades avgöra sent. Man ska ha goda chanser att fortsätta plocka 3-poängare mot ett Burnley som plockar alla sina poäng på hemmaplan. På bortaplan har man 0-2-10 så långt. Här saknar man också Ashley Barnes med avstängning. Swansea är överspelade med 15 procentenheter, men som vi nämnt är de allra flesta hemmalagen överstreckade på veckans kupong. Swansea är helt enkelt ett lag vi tror kommer hålla för favorittrycket och får därför fungera som en av våra spikar i vårt 256-raders system.

5. Watford – Southampton (2)
Watford överraskade mot Arsenal för någon vecka sen, men annars har det inte varit många prestationer att tala om sen man slog Everton på hemmaplan i början av december. Senast fick man förvisso med sig 1-1 hemma mot West Ham, men det var tack vare en lättförtjänt straff och en aning tur. Dessutom tappade man Zarate för resten av säsongen då han skadade sitt knä. Southamptons resultat senaste tiden ser inte så imponerande ut även om prestationerna varit bra. Senast man spelade Premier League bortaslog man Sunderland med 0-4 och man var helt klart det bättre laget mot United i ligacupfinalen. Till och med Mourinho erkände att Zlatan var den stora skillnaden. Nyförvärvet Gabbiadini har gjort 5 mål på sina tre senaste matcher och 4 på sina senaste två. I ligacupfinalen fick han dessutom ett mål bortdömt för offside, helt felaktigt. Klarar man bara ladda om bör det här kunna bli en bekväm spik till ett litet spelvärde.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. West Bromwich – Crystal Palace (x2)
West Bromwich är obesegrade i fem raka ligamatcher och har faktiskt vunnit 7 av sina 8 senaste hemmamatcher. Trots detta spelar vi emot när man är överstreckade 21 procentenheter på stryktipset. Lagets insats så långt den här säsongen ska inte förringas men samtliga 7 segrar har ändå kommit mot lag från den nedre delen av tabellen. Där ligger förvisso också Crystal Palace för tillfället, men man har också medvind efter seger i 6-poängsmatchen mot Middlesbrough senast. Man gjorde en rad intressanta värvningar under januarifönstret och med Allardyces förmåga att få lag att täppa till defensivt, ska man kunna reda ut situationen. Offensivt har mna åtminstone på pappret ett mer slagkraftigt lag än vad West Bromwich har. Rondon är West Bromwichs bästa målskytt med 7 mål och därefter har vi mittbacken McAuley på 6 mål. Här saknar man också en av säsongens bästa spelare med skada, i Matt Phillips som levererat 8 assist från kanten. När hemmalaget är såpass överstreckade tar vi chansen på att Palace får med sig poäng. Det ska vara 54% chans enligt oddssättarna.

7. Blackburn – Wigan (12)
Blackburn spelade en riktigt bra match mot Manchester United i FA-cupen, men insatsen räckte inte för att Owen Coyle skulle få fortsatt förtroende som manager. Ägarna menade att något behövde göras för att försöka rädda kvar laget i Championship. Tony Mowbray tog över 22 februari vilket har resulterat i 1 poäng borta mot Burton och 3 poäng hemma mot Derby. Med en match tillgodo och sämre målskillnad än Bristol City, ligger man fortfarande kvar på nedflyttningsplats. Detta blir en riktig 6-poängsmatch då Wigan är närmaste lag bakom, med 2 färre poäng. Inför den här matchen saknar man Hope Akpan med avstängning men annars är läget bra med spelare som kommer tillbaka från skada. Just mot Wigan har man vunnit 8 av de 9 senaste mötena på Ewood Park. Man ska vara favoriter mot ett Wigan som har fortsatt förtvivlat svårt att göra mål framåt. Vi garderar dock upp med Wigan som har det största värdet och kan överraska, inte minst för att de försvarar sig som ett topplag.

8. Bristol City – Burton Albion (x2)
Det går inte att kalla Bristol City för formstaka, med 5 raka matcher utan seger och endast 1 seger och totalt 6 inspelade poäng på de senaste 15 seriematcherna. Laget är dock något bättre hemma på Ashton Gate Stadium, men även där har de bara 1 seger och totalt 4 inspelade poäng på de senaste 7 hemamatcherna. Denn dåliga formen gör nu att laget balanserar på nedflyttningsstrecket och det är bara målskillnad som håller dem över strecket. Burton å sin sida var inne i en riktig formsvacka tidigare under säsongen och såg ut som en klar nedflyttningskandidat, men nu har de tagit poäng i 4 av sina 5 senaste seriematcher och vunnit 2 av dem. Spelet på bortaplan är äve en svaghet och man har bara vunnit 2 av 17  bortamatcher, men dessa 2 segerar har kommit under de senaste 5 bortamatcherna, så formen är helt klart på uppgång. När dessutom Bristol är överspelade på stryktipset så väljer vi att spela mot dem och skriver x2 på kupongen.

9. Derby – Barnsley (1x)
Derby och Barnsley parkerar på plats 10-11 i tabellen och är på god väg in i ett ingenmansland där avståndet till både toppen och botten börjar bli för stort för att de ska bli indragna i några strider kring strecken. För Derbys del är det nog tur, för efter en stark avslutning av 2016 och en godkänd fortsättning i januari tog det stopp i masineriet och laget vann ingen match under februari. Barnsley pesterade inte mycket bättre, men de vann i alla fall en match under februari, på bortaplan mot Aston Villa. Med de förutsättningarna så känns det lockande att spela mot favoriten Derby här, då det känns som de fått lite väl stort förtroende av både stryktipsspelare och oddssättare i vad vi tror blir en jämn match. Men Derby har bara förlorat 1 av sina 12 senaste seriematcher hemma på iPro Stadium. De har dessutom offensiv spets på den här nivån i form av Ince och Bent som bara väntar på att få ingång målskyttet igen. Vi väljer därför at utgå från ettan men tar med ett garderingskryss då Barnsley kan kriga till sig en poäng mot ett Derby som verkar ur form.

10. Fulham – Preston (1)
Både Fulham och Preston har fått vittring på playoffplatserna. Båda lagen har vunnit 3 av sina 5 senaste seriematcher och tack vare 2 raka förluster för Reading och Sheffield W på plats 5-6 har de krupit nämare. Vid en seger här kan de få kontakt på allvar. Fulham är dock tämligen klar favorit enligt både oddssättare och stryktipsspelare och med 3 raka vinster i serien hemma på Craven Cottage kan det finns visst fog för det. Äver Preston är ett starkt hemmalag, men inte lika starka borta. Det har bara blivit 1 seger på deras 5 senaste bortamatcher i Championship, men de har tagit poäng i ytterligare 3 av dessa matcher. Våran uppfattning är dock att Fulham har en klart bättre offensiv och när de dessutom har fördel av hemmaplan ser vi inte att de ska tappa poäng här utan vi tror att deras vinstsvit på hemmaplan fortsätter.

11. Huddersfield – Newcastle (2)
Huddersfield gick som tåget och tog sig upp på tredje plats tack vare 6 raka segrar i serien. Samtidigt såg de starka ut i FA cupen och tvingade fram ett omspl efter 0-0 mot Manchester City. Laget har dock fått slita hårt med många matcher under kort tid och förra helgen bröts vinstsviten genom 1-1 mot Barnsley och sedan tog cupäventyret slut tidigare under den här veckan efter klara 1-5 mot Man City. Nu väntar en tuff match mot serieledande Newcastle, som har 9 raka matcher i serien utan förlust och som vunnit 13 av sina 16 senaste bortamatcher i Championship. Ett Huddersfield i toppform hade haft god chns här, men vi tror att Huddersfield har peakat redan och smällen mot City kan fortfarande sitta i. Oddsen och de inlämnade stryktipset säger att det här ska bli en jämn match men vi tror att Newcastle tar alla 3 poängen här och tvekar inte att spika tvåan.

12. Nottingham – Brighton (2)
Nottingham har tagit 1 poäng på sina 4 senaste seriematcher och riskerar att dras in i nedflttningsstriden om de inte börjar ta poäng igen. Här ställs de dock inför en tuff uppgit då seritvåan Brighton kommer på besök. Brighton förlorade visserligen senaste matchen, men det var mot serieledande Newcastle och hä är uppgiften betydligt enklare. Inna förlusten senast hade de 3 segrar och totalt 10 poäng på de 4 matcherna innan dess och här har de en god chans att hitta hitta vinstformen igen. En stor anledning till Brightons framgångar är den offensiva spetsen. De har inte bara Murray i anfallet, som ligger 4:a i skytteligan med sina 17 mål, utan dessutom ytterligare 3 pelare som gjort minst 10 mål i serien. Det finns alltså gott om spelar som kan kliva fram och avgöra och det är inte bara offensivt Brighton har både mer spets och bredd de känns betydligt starkare än Nottingham i samtliga lagdelar. På en kupong där det varit svårt att hitta spikar tvekar vi inte att bara skriva in en tvåa på kupongen, även om Brighton är något överspelade på stryktipset. Brighton ska vinna den här matchen.

13. Sheffield Wednesday – Norwich (12)
Efter 4 raka segrar i serien har det nu blivit 2 raka förluster för Sheffield W och lagen under playoffstrecket kryper närmare. Nu möter de ett Norwich som ligger 6 poäng bakom i tabellen men som bara har vunnit 1 av sina 11 senaste bortamatcher i serien. Sheffield Wednesdays hemmastyrka och Norwich problem på bortaplan gör att Sheffield W ä en befogad favorit i mathen. Men de har spelats för hårt på stryktipset och istället finns det ett spännande värde på Norwich. Vi kan dock inte undgå att utgå från ettan trots att de är överspelade men tar med en värdegardering på tvåan och hoppas på att en Norwichskräll rensar ordentlig bland de inlämnade raderna.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*