Stryptipset v7: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Ingen Premier League fotboll den här helgen. Istället blir det en stryktipskupong med 3 matcher från FA cupen, 7 matcher från Championship och slutligen 3 matcher från League One. Om någon vet varför Svenska Spel valde att inte ta med FA cup mötet Millwall – Leicester som spelas klockan 16.00 på lördag hade det varit intressant att veta. Vi går som vanligt direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 7. Oddsen hämtas som alltid från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Det är 3 matcher som sticker ut den här veckan, där värdet på enskilda tecken skiljer 10 procentenheter eller mer mellan inlämnade stryktips och sannolikheten enligt oddsen. Stryktipsspelarna tror att Huddersfield skräller mot Manchester City och ettan är så överspelad att det istället finns fint värde på Man City. Birmingham har spelats väl hårt hamma mot ett formsvagt QPR, men har själva ingen imponerande formkurva. Cardiff är stor favoriter men har överspelats i match 9 och värdet på krysset lockar där som en gardering. Norwich är även de överspelade borta mot Burton och även där bör man fundera på att gardera upp med ettan eller krysset, värdet är jämnt fördelat mellan dem.

1. Wolverhampton – Chelsea (2)
Wolverhampton har en tung säsong i Championship och håller på att dras i i bottenstriden efter att ha förlorat 3 seriematcher på rad. Supportrarn har dock fått glädjas över att man slagit ut både Stoke och Liverpool i FA cupen. Men nu ställs Wolves mot ett Chelsea som toppar Premier League med 8 poäng ner till andraplatsen. Chelsea har inte heller några skäl att vila spelare då det är glest mellan matcherna för dem utan spel i Europa och efter det här mötet är det en vecka till nästa match för laget. Wolverhampton har haft sitt roliga i cupen mot reservbetonade lag från Premier League, men det tar slut här och när hemmalaget dessutom är överspelade på stryktipset tvekar vi inte att bara spela en tvåa här.

2. Huddersfield – Manchester C (2)
Huddersfield har slagit ut Port Vale och Rochdale på vägen till 5:e omgången i FA cupen, nu är motsåndet av helt annan kaliber när Manchester City kommer på besök. City har roterat en hel del i truppen när de mött West Ham och Crystal Palace i sin väg till 5:e omgågen, men enkelt avfärdat båda lagen med totalt 8-0 i målskillnad. Huddersfield  har fin form med 5 raka segrar i Champinship och 6 segrar på rad om man räknar med cupspelet, men de ska normalt sett inte ha någon som helst chans här. Det som är deras hopp är att Man City antagligen kommer att vila alla tänkta startspelare till Champions League mötet med Monaco. Men Manchester City är ändå numret större här och när oddsanalysen gr så stort värde på tvåan i den här matchen så nöjer vi oss med det tecknet.

3. Middlesbrough – Oxford (1x)
Premier League mot League One kan väl bara sluta på ett sätt? Middlesbrough är stora favoriter trots att man inte vunnit någon av sina 8 senaste matcher i Premier League och i senaste omgången av cupen fick slita hårt för att besegra League Two laget Accrington Stanley. Oxford visade även i senaste omgången att de kan vinna om motståndarna inte tar med på alvar. Newcastle skickade ut ett lag fyllt med reerver och åkte på en svidande 3-0 förlust Middlesbrough behöver lägga all kraft på att klara kontraktet i Premier League, men det finns inga skäl av vila spelare här då deras nästa seriematch inte är förrän en vecka efter cupmatchen. Middlesbrough ska vara favoriter och vi utgår från ettan, men tar med ett chanskryss då Oxford kan tvinga fram ett omspel om inte Middlesbrough är fokuserade på uppgiften här.

4. Barnsley – Brighton (x2)
Båda lagen har tveksam form här och har bara vunnit 1 av sina 4 senaste seriematcher. Brighton känns som det starkare laget, men håller på att tappa den uppflyttningsplats som såg så säker ut då jagande Huddersfield radar upp segrar och Brighton har problem på bortaplan. Målskyttet har heller inte varit något problem för Brighton, som gjort 8 mål e senaste 3 matcherna men bara lyckts vinna en av dem. Barnsley har bara gjort 3 mål under samma period, men har bara släppt in 1 mål. De har istället två 0-0 matcher under perioden. Vi tror att Brightons offensiv kan vinna matchen åt dem igen och att Barnsley inte kan hota om det blir en målrik tillställning. Vi utgår därför från tvåan, speciellt när det finns värde där, men tar med ett garderingskryss här då det kan bli en ny 0-0 match för Barnsley.

5. Birmingham – QPR (x2)
Två formsvaga lag ställs mot varandra här. Birmingham har bara vunnit 1 av sina 11 senaste matcher i Championship, men det var den senaste hemmamatchen. QPR å sin sida har inte vunnit någon av sina 5 senaste seriematcher, hade innan dess 3 raka segrar och före det 6 raka förluster i serien. Det känns som två jämna lag som båda har svag form för tillfället och vi baserar därför vårt spel på oddsanalysen. Birmingham är hårt överspelade på stryktipset med ver 10 procentenheters skillnad jämfört med oddssättarnas värdering. Vi väljer därför att spela mot Birmingham här och skriver in x2 på kupongen.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Burton – Norwich (x2)
Utgångspunkten för matchen är att bottenlaget Burton måste ta poäng på hemmaplan om de ska klara sig kvar i Championship. Efter 5 raka förluster på hemmaplan i serien lyckades de dock ta en trepoängare i senaste hemmamatchen, mot Wolverhampton, tack vare ett mål i 94:e minuten. Norwich är ett av de formstarkare lagen i serien med 4 vinster och 2 oavgjorda på de 6 senaste matcherna, men på bortaplan har man bara vunnit 1 av sina 10 senaste. En del av det låg i att Norwich drog på sig röda kort och tappade matcher på bortaplan. De hade en svit där de drog på sig utvisningar i 3 raka bortamatcher innan de bröt den och spelat de senaste 2 bortamatchern med fullt manskap. Norwich är det starkare laget och verkar ha fått ordning på sin utvisningsproblem så vi utgår från tvåan i match 6, men tar med en kryssgardering då vi inte litar 100% på Norwich på bortaplan och Burton kan få en poäng här.

7. Ipswich – Leeds (2)
Stryktipsspelarna och oddssättarna har olika favoriter här. Stryktipsspelarna håler Ipswich som knappa favoriter och oddssätarna säger istället att Leeds är knappa favoriter på bortaplan. Ipswich är hyfsade på hemmaplan, men har inte vunnit någon av sina två senaste hemmamatcher. Det som utmärker Leeds på bortaplan är att de sällan spelar oavgjort, endast 1 av 15 bortamatcher har slutat med kryss. Sedan har de vunnit 7 och förlorat 7. Anförda av skyttekungen Chris Wood tror vi dock att de vinner den här matchen och vi litar därmed på oddssättarna. Vi tror inte att Leeds börjar kryssa på bortaplan utan nöjer oss med tvåan.

8. Nottingham – Sheffield W (x2)
Det är tur för Nottingham att den här matchen är på hemmaplan, för på bortaplan har man bara tagit 1 poäng på de senaste 7 försöken. På hemmaplan har de dock tagit 3 raka segrar i serien. Här möter de ett Shefield Wednesday som vunnit sina 3 senaste seriematcher, men som har blandat och gett på bortaplan. Precis som oddssättarna håller vi dock Sheffield W som det starkare laget här och utgår från tvåan, men garderar upp med ett chanskryss om Sheffield Wednesday inte får fart på sitt målskytte.

9. Cardiff – Rotherham (1x)
Cardiff höll länge till i de nedre regionerna av tabellen men under Neil Warnock har man nu fått riktig fart på spelet. Man ligger fyra i formtabellen och i de två senaste matcherna, båda på bortaplan, har man besegrat två playoff-kandidater i Leeds och Derby. Man har avancerat till tolfteplats i tabellen och har gjorts till stora favoriter mot tabelljumbon Rotherham. Det ska man också vara då Rotherham tar allt av poäng på hemmaplan. Så långt under säsongen har man 0-1-15 på bortaplan där enda poängen kom i oktober. En mycket möjlig hemmaspik för vilket system som helst. Vi väljer ändå att kosta på oss en värdergardering på krysset, då man har överstreckats över 10 procentenheter.


10. Wigan – PrestonLeeds – Cardiff (x2)
Wigan har ett försvarsspel som förtjänar en betydligt högre placering i Championship. Nu ligger man ändå under strecket där förklaringen är att man bara gjort 29 mål på 31 matcher. Det börjar ändå ljusna. Man ligger nia i formtabellen och på de tre senaste hemma- och bortamatcherna har man 3-1-2 med hela 9 mål framåt. Man har betydligt bättre förutsättningar att klara sig kvar än lagen som ligger strax över i tabellen. Mot Preston kan det ändå bli tungt. Man har bara förlorat en av sina nio senaste ligamatcher och då har man ändå tvålat till Brighton, tagit poäng borta mot Villa och har nu två raka segrar med 6 gjorda mål framåt. Att Wigan överspelats till favorit gör det ganska enkelt att skriva x2 på kupongen.

11. Bradford – Bolton (1x)
Bradford är det enda lag i League One som ännu inte förlorat på hemmaplan. Resultatraden läser 6-10-0 med en målskillnad på 24-12. Isolerat till resultaten i de senaste matcherna är inte formen på topp. Man har ändå gjort mål i sju raka matcher och man har spelat på bortaplan i tre av de fyra senaste. Bolton har förvisso vunnit sina två senaste matcher, men båda dessa spelades på hemmaplan. På bortaplan har man inte vunnit i ligan på de senaste tre omgångarna och då har man ändå mött både tabelljumbon i Coventry och nästjumbon i Chesterfield. Här saknar man också mittfältskuggen Jay Spearing som är avstängd. Det vore en skräll om man skulle komma undan med alla 3 poängen här.

12. MK Dons – Fleetwood (2)
MK Dons harvar i mitten av tabellen och har inte mycket kvar att spela för. Efter att mot lättaste typ av motstånd gått obesegrade i sex raka ligamatcher verkar nu luften ha gått ur laget något. I de senaste två matcherna har man spelat hem 1 poäng och inte gjort mål framåt. Man tar emot ett av ligans formlag i Fleetwood Town, som jagar en direktkvalificering. Fleetwood har bara förlorat en av sina femton senaste matcher och det var i FA-cupen mot Championship-laget Bristol City, med 0-1. Möjligtvis överstreckas MK Dons på grund av sitt mer välkända namn och hemmaplansfördel men här måste man ha med tvåan till knappa 25%. Vi nöjer oss så.

13. Sheffield U – Scunthorp (1)
Seriefinal i League One, där inget av lagen ligger på övre halvan av formtabellen. Sheffield United har ändå en något bättre form och som serieledare på hemmaplan ska man vara klara favoriter. Skyttekungen Billy Sharp har dunkat in 20 mål i ligaspelet den här säsongen och formen är det inget fel på med mål i sina två senaste starter. Efter ett hektiskt schema fick han vila senast mot Bristol Rovers och bör vara fräsch här. Scunthorpes motsvarighet, Josh Morris, har gjort 18 mål men inte ett enda i sina tre senaste starter då man bara tagit 1 poäng. Under den här perioden har man saknat viktige Neal Bishop på mittfältet med avstängning, vilket man också gör här.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*