Stryptipset v47: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Åter igen engelsk fotboll på stryktipset för vecka 47, med fem av matcherna från Premier League. Stryktipsraden kan ge en fin utdelning om man lyckas pricka rätt bland garderingar och spikar för de mest streckade lagen. På vår utgångsrad vågar vi bara lita på två av de fem mest streckade lagen som singeltecken. Vi går som vanligt gå direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 47. Oddsen hämtas från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta totalt 1500 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Det är betydligt mindre rött och grönt i färgkodningen den här veckan. Det finns fortfarande en hel del intressant värden och de främsta är match 8 oh 12 som båda har hemmalag som spelats väldigt hårt på stryktipset jämfört med oddsen. När det gäller eading så skiljer det mer än 2o procentenheter på ett lag som oddsen säger ska ha runt 40% chans att vinna. I den matchen bör man med automatik spelas mot hemmalaget om inte siffrorna ändras närmare spelstopp.

1. Chelsea – Tottenham (1)
Vi gick emot Tottenham förra veckan och hade det inte varit för två snabba mål från Harry Kane i slutminuterna hade det gått vägen. Fortfarande det enda obesegrade laget i ligaspelet alltså. I Champions League har det gått tyngre och med tre inkasserade förluster på de första fem gruppspelsmatcherna är äventyret över för den här gången. I sista gruppspelsmatchen spelar man om fortsatt spel i Europa League, men det är frågan om Pochettino faktiskt inte hellre bara vill fokusera på ligan framöver. Det kan Chelsea göra en här säsongen efter en miserabel säsong ifjol. Det verkar ha gjort dem gott på sistone med sex raka segrar och 17-0 i målskillnad. Siffrorna borta mot Hull och Middlesbrough har varit blygsamma medan man utklassat lag som Leicester, United, Southampton och Everton. Allt verkar stämma medan vi inte kan säga det samma om Tottenham. Sist man förlorade en hemmamatch i ligan mot Tottenham var 1990. Danny Rose är avstängd för gästerna.

2. Hull – West Bromwich (x2)
Hull har sprattlat till några gånger under säsongen trots en tunn trupp och diger skadelista. Förra veckan vågade vi ändå spika Sunderland som jagade säsongens andra trepoängare, på hemmaplan mot Hull. Det gick vägen med klara 3-0 och det ter sig alltmer uppenbart att Hull City inte kommer spela Premier League nästa säsong. Man har fortfarande 8 spelare på skadelistan, men får tillbaka Diomande från avstängning i den här matchen. West Bromwich fortsätter smyga med på övre halvan av tabellen och har nu vunnit två raka matcher, senast med hela 4-0 mot Burnley. Det var faktiskt bara tredje gången på 284 matcher som ett lag lett av Tony Pulis gjorde tre mål eller fler i en Premier League match! Framför allt värvningarna av Phillips och Chadli ser ut att betala sig, samtidigt som Rondon på topp levererar på en OK nivå. Om man inte värderar hemmaplansfördelen högt ser vi ingen anledning att plocka med ettan här.

3. Leicester – Middlesbrough (1x)
Leicester är regerande mästare i Premier League och något förvånande är det kanske att man så långt bara plockat 12 poäng på lika många matcher. Det är framför allt bortaspelet som blivit lidande och det av flera anledningar som vi kanske inte behöver gå in på nu. Nu spelar man ju ändå hemma på King Power Stadium och där står man med resultatraden 3-2-1 och 9-4 i målskillnad. Utöver resultaten i ligaspelet har man dessutom säkrat avancemang i Champions League genom att besegra Porto, FC Köpenhamn och Club Brugge. För Middlesbroughs del gäller det att börja vinna sina täta och målsnåla matcher. Fem oavgjorda matcher så långt och matcherna där man är inblandade har det lägsta målsnittet i ligan. Det sa nämnas att man haft en del tuffa matcher mot bra lag, men även om man försvarar bra har man heller inte varit det bättre laget i de matcher man lyckats vinna. Vi tycker 1x känns bra på förhand, även om Leicester kommer sakna Danny Drinkwater på grund av avstängning.

4. Liverpool – Sunderland (1)
Som vi nämnde i inledningen förlitar vi oss bara på två av de fem mest streckade tecknen på den här kupongen, som singeltecken. Liverpool är mest streckade av samtliga tecken och här har vi inte råd att göra annat än att hålla med svenska folket och oddssättarna. Att 0-0 borta mot Southampton senast klassas som en missräkning säger en del om vilka förväntningar man har på sig efter en stark höst. Man kan ju inte säga att det är ologiskt med tanke på att man nu är obesegrade i 13 raka matcher där man vunnit 10. Målskillnaden har varit imponerande 36-10. Kanske kan Sunderland kontra in ett mål eller två i bästa fall, men vi kan inte se hur Sunderlands försvar ska lyckas göra något åt Liverpools ihärdiga och löpvilliga offensiv. Speciellt inte då Djilobodji, som varit en av Sunderlands bästa spelare, drog på sig två gula kort senast och missar den här matchen. John O’Shea ersätter antagligen i mittförsvaret. Historiskt brukar det vara täta matcher lagen emellan, men en uddamålsseger räcker för oss. Liverpool har ändå inte förlorat någon av sina 14 senaste hemmamatcher mot Sunderland.

5. Swansea – Crystal Palace (2)
De två formsvagaste lagen i Premier League möts här. Swansea vann premiärmatchen borta mot Burnley men har sen dess knappt fått med sig några poäng. Bob Bradley plockades in som Swanseas femte manager på 32 månader, men så långt har inte heller det burit frukt. Man står fortfarande bara med en seger och 6 inspelade poäng efter de tolv inledande omgångarna, vilket innebär att man är tabelljumbo. Crystal Palace har fått med sig något bättre resultat än så med sina 11 inspelade poäng. Formen är dock horribel med fem raka förluster i ligan, vilket faktiskt verkar vara normen för lagen som leds av Alan Pardew. Man kan gå långa sviter som både obesegrade och ständiga förlorare. Under 2016 som kalenderår har man faktiskt varit det lag som tagit minst poäng av alla från de fyra proffsdivisionerna. Hur som helst tycker vi ändå att man är det klart bättre laget här och att det är troligt att Crystal Palace bryter sin trend. Innan man förlorade de fem raka matcherna var man obesegrade i lika många, med tre segrar mot Middlesbrough, Stoke och Sunderland. Swansea har trots allt förlorat 8 av sina senaste 11 matcher, utan seger. Man saknar dessutom Ki på grund av skada i den här matchen. Koreanen har varit ett givet val för Bradley så långt.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Aston Villa – Cardiff (12)
Aston Villa har bara förlorat tre matcher under säsongen men befinner sig ändå långt ner i tabellen då man inte lyckats vinna många matcher. 10 av de 17 spelade matcherna har slutat oavgjorda. Bättring ändå sen Steve Bruce tog över efter Di Matteo och nu är man obesegrade i 6 raka matcher, med segrar mot Reading, Fulham och Blackburn. Steve Bruce har ändå poängterat att man hade lite tur till att börja med och med bara en intakt nolla under dessa matcher finns det fortfarande mycket att jobba med defensivt. Det kan kanske Cardiff utnyttja med sin fina form sen Neil Warnock tog över som manager. Han tog över för lika många omgångar sen som Steve Bruce och står med resultatraden 3-1-2, med segrar mot Bristol City, Nottingham och senast Huddersfield. Mot Huddersfield senast spikade vi faktiskt Wales-laget till 38%. En av de inkasserade förlusterna var en knapp sådan borta mot Newcastle, vilket man absolut inte kan klandras för. Rickie Lambert verkar ha hittat formen igen och Hoilett gjorde mål senast efter att ha fått chansen några matcher i rad. Cardiff måste nästan ges chansen här med en gardering.

7. Brentford – Birmingham (1)
Svenska folket gillar Birmingham i det här mötet vilket gör att vi ges nästan 10 procentenheters värde på ettan sett till hur oddsen ser ut. Det räcker nästan som motivering för att spika hemmalaget men det finns fler argument. Hemmaplansfördel är just ett av dessa då man normalt är starka hemma på Griffin Park. 4-2-2 läser resultatraden så långt med 13-6 i målskillnad, där man bland annat tvålat till Preston med 5-0 och Reading med 4-1. Formen är i och för sig dalande om man ser till att de två senaste hemmamatcherna förlorats, mot Barnsley och Fulham. Vi ser dock positivt att ligans näst bästa målskytt, Scott Hogan, hittade målet två gånger om i senaste matchen efter en kortare måltorka på fyra matcher. Men om Brentford har en dalande form på hemmaplan så kan det samma sägas om Birminghams form på bortaplan. Två förluster på de senaste tre och ingen trepoängare på de senaste fem försöken. Erfarne Jonathan Spector kommer dessutom saknas i backlinjen här då han drog på sig ett sent rött kort mot Bristol City. Matchen är oviss men vårt utgångstecken sitter på Brentford och med ett stort spelvärde är ettan given.

8. Brighton – Fulham (x2)
Brighton gick som tåget och raadade upp 4 raka segrar innan sviten bröts när de fick nöja sig med 1-1 hemma mot Aston Villa i förra omgången. De som lämnat in stryktips tror dock att de återgår till vinnarspåret här ch mer än 61 procent av de inlämnade raderna har en etta på match 8, medan oddsen ”bara” ger dem runt 48% sannolikhet att vinna. Med ett sådan värde på att spela mot Brighton krävs et en hel del för att bortse från värdespelet. I den här matchen kan vi inte se att Fulham skulle vara så uträkade då de bara förlorat 1 av sina 8 botamatcher under säsongen och verkar trivas på bortaplan. Vi förlitar oss därför på oddssättarna och tar värdet på x2.

9. Derby – Norwich (12)
Derby är ganska klara favoriter, i alla fall i stryktipspelarnas ögon. Med 3 raka segrar och 8 mål framåt å dessa 3 matcher pekar formkurvan uppåt. Dessutom verkar duon Thomas Ince och Darren Bent vara på målhumör med 4 respektive 2 mål gjorda i senaste 2 matcherna. När Norwich dessutom har avbräck i form av avstängningar så finns det väl inget som talar mot Derby? Frågan är dock hur mycket de senaste 2 segrar är värda, då de kom mot Wolverampton och Rotherham, två av seriens formsvagaste lag. Men Norwich har lika dålig form och har bara 1 poäng på de 5 senaste matcherna och har fallit i tabellen efter en rikigt stark inledning. Så ettan ska helt klart in på kupongen, men vi vill gärna ha med en en chanstvåa på Norwich, för de har offensiva kvaliteter i laget och det kommer snart att vända för dem.

10. Ipswich – Queens PR (2)
Ipswich är favoriter hemma på Portman Road Stadium, men enligt oddsanalysen finns det inget värde att tala om på något av tecknen. Båda lagen har blandat och gett snaste tiden och har gått igenom varsin djup svacka under säsongen. Vi är dock mer inne på att lite på QPR här, det känns som en helt jämn match i våra ögon och Ipswich har verkligen inte övertygat. Hemmamatchen mot jumbon Rotherham är ett bra exempel, där man var snubblande nära att förlora och behövde ett mål i 95:e minuten för att rädda en poäng. QPR har dessutom en hel de reservkapital i Tjaronn Chery, som inledde serien starkt med 4 må på de första 6 matcherna i serien. Sedan har det inte blivit fler mål och han missade en straff i senaste mtchen, men det är en klasspelare på den här nivån. Slutligen så är det blott andra mtchen med nya managern Ian Holloway och efter seger i försa matchen kan förändringen ge en positiv effekt i alla fall några matcher till. Vi skriver in tvåan på rad 10 och nöjer oss med det, vi tror att QPR tar alla 3 poängen här höjer värdet på 13 rätt en del.

11. Newcastle – Blackburn (1x)
Newcastle är stora favoriter här, men strykipspelarna har spelat extra hårt och laget är överspelade nästan 9 procentenheter på stryktipset. Men Nwcastl har visat att de håller en egen klass i Champonship den här säsongen och har nu radat upp 7 raka segrar i serien. Det går inte att bortse från ettan här, utan den måste in som utgångstecken. Men det finns en liten risk att Newcastle underskattar motståndet och Blackburn har en anfallare i målform, Sam Gallagher har gjort 4 mål på lagets senaste 5 seriematcher. Skulle de klara att hålla nollan här eller kontra in ett mål så rensas det ordentligt bland de inlämnade raderna. Så vi kompleterar ettan med ett rent chanskryss i den här matchen.

12. Reading – Bristol City (x2)
I match 12 finns det inte mycket att välja på. Oddsanalysen säger att Reading är överspelade mer än 20 procentenheter på stryktipset och det ger ett värde på att spela mot dem som det inte går att tacka nej till. Grunden till att Reading spelats så hårt är att de verkar ha prickat toppformen och har nu radat upp 4 raka segrar i Championship, med 9-0 i målskillnad. Laget har dessutom ett bra facit hemma på Madejski Stadium och det är rimligt att se dem som favoriter, men så stora favoriter är de inte. Bristl City är inne i en tung period med bara 1 seger på de 6 senaste seriematcherna, men de har visat att de kan göra mål på bortaplan och i 5 av 9 bortamatcher i Championship den här säsongen har de gjort minst 2 mål. Bristol har klara chanser att skrälla här och med de värde vi erbjuds så tvekar vi inte ett ögonblick att spela x2 på matchen.

13. Wolverhampton – Sheffield Wednesday (12)
Oddsen säger att det är en helt jämn match mellan Wolverhampton och Sheffield W. Stryktipsspelarna håller dock  Wolves som en knapp favorit hemma på Molineux Stadium, men skillnaden är försumbar. Oroväckande för Wolverhampton är att laget nu inte vunnit på 8 omgångar och laget är nu på alvar indragna i bottenstriden. Efter seger i hemmapremiären har de bara vunnit 1 av de efterföljande 7 hemmamatcherna i serien. Men Sheffield W är knappast heller i toppform och har bara vunnit 1 av sina 5 senaste matcher och de 2 bortasegrar de tagit under säsongen har båda varit 1-0 segrar där de lyckats hålla nollan tros stor övervikt i bollinnehavet för motståndarna. I den här matchen tror vi dock att det ljusnar något för ett av lagen och att det blir en vinnare i matchen. Främsta skälet är att Wolves måste gå för 3 poäng på hemmaplan och riskerar att ge Sheffield W kontringsmöjligheter där de kan avgöra om det är oaavgjort sent i matchen. Vi skriver in 12 på kupongens nedersta rad och gör oss klara att lämna in systemet.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*