Stryptipset v45: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Kupongen för vecka 45 består till största delen av VM-kvalmatcher med kompletterande matcher från League One. Vi har sett hur streckfördelningen satt sig under veckan och det kan se ut som att vi kommer bjudas på några underspelade favoriter den här kupongen. Kontrollera gärna själv hur oddsanalysen stämmer överens närmare spelstopp. Vi ger oss på grovjobbet genom att som vanligt gå direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 45. Oddsen hämtas från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta totalt 1500 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Det är många stora favoriter på veckans kupong och den största av dem är Spanien där det till och med finns ett fint värde om man jämför oddsen med streckfördelningen. Det finns egentligen inga skäl att inte spika Spanien i match 8 om man inte lottospelar på stryktipset, för skulle de inte vinna blir det hög utdelning på 13 rätt. Annars är det i League One matcherna man hittar stora skillnader i värdering mellan inlämnade stryktips och oddsen. Bradford har överspelats mer än 10 procentenheter och det finns därmed goda skäl på att fundera på att spela mot dem, trots hemmaplan. MK Dons är också spännande, då de har mer än 50% chans att vinna enligt oddsen och samtidigt erbjuder ett värde på mer än 10 pocentenheter. Vi förväntar oss att värdet kommer att sjunka när vi närmar oss spelstopp, men som det se ut nu är det en given spiketta.

1. Kroatien – Island (1)
Kroatien och Island har båda inlett starkt i VM-kvalet med 7 inspelade poäng vardera på tre matcher. Båda lagen har vunnit sina senaste två matcher och Kroatien toppar tabellen tack vare en bättre målskillnad. Tidig gruppfinal i grupp I alltså, där Ukraina och Turkiet är de två andra lagen i gruppen att ha chans på en VM-plats. Med neutrala ögon hoppas man givetvis att Islänningarna kommer fortsätta sitt fina spel från EM och ta ett stort steg mot VM genom att vinna här. Vi kan dock inte bortse från det faktum att man är kraftigt överstreckade och att vi erbjuds ett stort spelvärde på att spika Kroatien på sin hemmaplan som nästan 70-procentig favorit. Man har ett stjärnspäckat och spelskickligt lag som är obesegrade i 14 raka landskamper (under 90 minuter), med 10 segrar mot bland andra lag som Spanien. Luka Modric är tillbaka från skada och Mandzukic är i kalasform både i landslaget och i Juventus för tillfället. Sen Island skrällvann mot Holland i september 2015 har man faktiskt bara 2-1-7 som resultatrad sina landskamper på bortaplan.

2. Turkiet – Kosovo (12)
Turkiet inledde grupp I bra genom att ta en meriterande poäng borta mot Kroatien i första omgången. Sen dess har man ändå satt sig i trångmål genom att kryssa på hemmaplan mot Ukraina och förlora borta mot Island. Inget annat än seger gäller när man nu tar emot Kosovo och det kan nog vara lättare sagt än gjort. Kosovo som blev medlemmar av FIFA och UEFA så sent som i maj tidigare i år spelar här sin blott femte officiella match som medlem. Man inledde bra genom att slå Färöarna i sin första match och senare ta med sig en poäng från Finland i VM-kvalets första match. Förluster med 0-6 mot Kroatien och 3-0 mot Ukraina ser värre ut men vi tycker ändå en utskåpning mot Kroatien kan accepteras. Mot Ukraina stog man ändå upp bra och ett tidigt självmål följdes mer eller mindre naturligt upp av två sena mål i baken, när man jagade kvittering. Vi ställer ett frågetecken kring om Turkiet pallar pressen här och garderar upp med skrällen att Kosovo kontrar in ett segermål, till under 10%.

3. Ukraina – Finland (1)
Ukraina har spelat ihop 5 poäng på de inledande tre omgångarna av gruppspelet. Inte ett dåligt utgångsläge kan tyckas men faktum är att man haft anledning att vara besvikna med resultaten. Det fanns chanser att avgöra båda de oavgjorda matcherna mot Turkiet och Island. Sen man åkte ut ur EM efter tre raka förluster och 0 gjorda mål, har Shevchenko tagit klivet från assisterande till huvudansvarig. Så långt har det sett bra ut spelmässigt och vi tror inte man ska ha några stora problem med att avfärda Finland på hemmaplan. Hasse Backe tog över jobbet som Finlands manager efter att de gått obesegrade i fyra raka tävlingsmatcher mot Grekland, Färöarna, Rumänien och Nordirland. Hans äventyr inleddes med en 0-3 förlust mot ett B-betonat Sverige och sen starten har man resultatraden 0-2-8, med oavgjorda resultat mot Belgien och Kosovo. Med det sagt har man matchats mot tufft motstånd och förlusterna mot Island och Kroatien senast får betecknas som snöplig och hedervärd, i respektive ordning. Den erfarne och viktige Roman Eremenko som stängdes av inför matchen mot Island, är fortsatt avstängd av UEFA på oklara grunder.

4. Georgien – Moldavien (1x)
Vi har inte koll på aktuella nyheter i Georgien och kan heller inte säga mycket om deras spelidé. Det vi vet är att man i sina senaste fyra landskamper, varav tre på bortaplan, slagit Spanien i en träningsmatch, plockat poäng mot Wales i VM-kvalet och förlorat med uddamålet mot Österrike och Irland. Inte riktigt den slagpåse man kan misstänka på förhand och faktum är att man gjorde det bra också i senaste EM-kvalet i en av de tuffaste grupperna. Där slog man Gibraltar två gånger om samt Skottland på hemmaplan vid ett tillfälle. Med Tyskland, Polen och Irland som övriga medlemmar i gruppen hade man 10-16 i målskillnad. Moldavien däremot ser ut att ha inlett VM-kvalet som den slagpåse man också var i Sveriges EM-kvalgrupp. 1-10 i målskillnad på de inledande tre matcherna, två på hemmaplan. Med lite tur ska man nog kunna kriga till sig ett par poäng under kvalspelet tack vare en medioker grupp, men allt annat än 1x på kupongen känns som ett slöseri.

5. Österrike – Irland (x2)
Österrike lovordades stort efter att ha toppat sin EM-kvalgrupp på ett så övertygande vis, framför Ryssland och Sverige. Inför EM-slutspelet hann man med att förlora tre träningslandskamper och i huvudturneringen floppade man stort genom att åka ut i gruppspelet i en förhållandevis enkel grupp. Det blev bara 1 inspelad poäng mot Portugal och två förluster mot Ungern och Island. När man nu bara spelat in 4 poäng så långt på tre omgångar i VM-kvalet har man anledning att vara oroliga när Irland kommer på besök. Man är dessutom utan vanligtvis ordinarie Januzovic samt Watfords mittback Prödl, som förvisso agerar backup i landslaget, på grund av skador. Irland har fått en fin start i grupp D genom att knipa en poäng borta mot Serbien och slå Georgien och Moldavien. I de senaste fem landskamperna har man haft 9 olika målskyttar och med tanke på att Österrike bara hållit nollan i en av sina elva senaste landskamper lär det nog bli ett par mål framåt här också. Vi streckar bort hemmafavoriten helt för att vara med på den eventuella skrällen.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Wales – Serbien (12)
Den sista matchen i grupp D den här omgången är den mellan Wales och Serbien. Wales som gjorde ett fantastiskt EM inledde VM-kvalet på ett fint sätt genom att slå Moldavien med övertygande 4-0 för att därefter få med sig 1 godkänd poäng borta mot Österrike. Det var därför en riktig missräkning när man tappade en tidig ledning senast mot Georgien och fick nöja sig med 1 poäng, på hemmaplan. Nu får man förstärkning i form av Aaron Ramsey och Joe Allen som båda visat fin form sista veckorna i Premier League. Det i kombination med hemmaplan och att man är en lågt streckad favorit gör att man förtjänar utgångstecknet. Garderingen lägger vi dock på bortalaget då det känns som att matchen kan svänga åt vilket håll som helst. Serbien toppar gruppen efter att ha kryssat mot Irland i premiären och slagit både Moldavien och Österrike, med totalt 8 gjorda mål framåt. Om Ramsey och Allen är i form för Wales kan Tadic och Mitrovic lyftas fram för serberna med 9 mål framåt i de senaste sex landskamperna. Mitrovic har dessutom gjort 4 mål och 1 assist i sina senaste tre matcher för Newcastle. Streckade 27% med ett litet värde måste tvåan med på kupongen.

7. Albanien – Israel (x2)
Det här är en riktigt intressant match i grupp G där Spanien och Italien ska vara självklara som gruppetta och grupptvåa. Då just Italien och Spanien spelat oavgjort toppar man just nu gruppen med 7 inspelade poäng vardera. Strax där bakom hittar vi Albanien och Israel som båda spelat ihop 6 poäng vardera, genom att båda ha slagit Liechtenstein och Makedonien. Man ska givetvis inte kunna hota i slutändan, men vilket lag ska ta upp jakten på en VM-plats? Ett oavgjort resultat här är inte bra nog. Albanien är något överspelade och vi tror deras bristande kvaliteter framför mål gör att Israel mycket väl kan få med sig både 1 och 3 poäng här. Albaniens främste anfallare gör ett OK jobb i Schweiz andraliga medan Israel har både Ben Chaim och Hemed i kalasform. Båda gör mål i landslaget och medan Hemed fortsätter leverera i Brighton går Ben Chaim redan nu mot sin bästa säsong i karriären, genom sina 8 mål på 7 starter i Maccabi Tel Aviv. Risk för en oavgjord match i en målsnål match, men formen och värdet finns på det mer intressanta bortalaget.

8. Spanien – FYR Makedonien (1)
Spanien är inte helt oväntat stryktipsets största favorit den här veckan. Oddssättarna anser att Spanien har 92% chans att vinna matchen medan svenska folket så långt inte streckat hemmalaget riktigt så hårt. Med över 10 procentenheters värde på en så stor favorit kan vi inte göra annat än att lita på att spanjorerna vinner. Normalt vinner man såklart, men man måste alltid värdera in möjligheterna för en skräll. Inför EM förlorade Spanien faktiskt med 0-1 mot Georgien i en träningsmatch, trots ett starkt lag på banan och att man dominerade matchbilden. Makedonien har gjort mål framåt i samtliga sina senaste fem landskamper och senast ledde man faktiskt mot Italien med 2-1 med kvarten kvar att spela. Italien vände och vann men Spaniens förbundskapten har sagt rakt ut att Makedonien var det bättre laget i den matchen. Hur som helst brukar Spanien normalt vinna komfortabelt på hemmaplan och man känner till Makedonien väl sen tidigare då man spelade i samma EM-kvalsgrupp. Man vann bara med 0-1 i Makedonien för ett år sen. Sist man möttes i Spanien blev det seger med 5-1.

9. Bradford – Rochdale (x2)
Bradford och Rochdale är båda med i toppen av tabellen, så det är viktiga poäng på spel på The Coral Windows Stadium. Bradford är än så länge obesegrade på hemmaplan i serien, men det har bara blivit 3 segrar på de 8 hemmamatcherna och de har alltså fått nöja sig med 1 poäng i 5 matcher. I matchen mot Rochdale är man dock favoriter till att vinna, men på stryktipset har de spelats lite väl hårt och är överspelade mer än 10 procentenheter. En bidragande orsak till den lägre värderingen av oddssättarna är att målvakten Colin Doyle saknas då han är uttagen i det irländska landslaget. Båda lagen har flera spelare som saknas eller är osäkra till spel, men att tappa förstamålvakten är tungt för Bradfords defensiv. När det gäller Rochdale så är formen generellt god, med 7 vinster på de 9 senaste seriematcherna. Problemet är dock att de övriga 2 matcherna var förluster och det var de 2 senaste bortamatcherna man förlorade, mot vad som på pappret såg ut som överkoliga motståndare. Vi tror på en jämn match här och det avgörande blir det stora värde som finns på att spela mot Bradford, vi väljer att spela på det värdet och skriver x2 på kupongen.

10. Coventry – Scunthorpe (x2)
Coventry inledde seriespelet fruktansärt svagt och fick vänta till 11:e omgången innan de tog sin första seger. Sedan har man vunnit ytterligare 3 matcher under de 5 omgångar som spelas därefter. Dessutom är Coventry obesegrade hemma på Ricoh Arena, även när det gick tungt i början så spelade de oavgjort de första 5 hemmamatcherna och har sedan vunnit 3 på rad. Motståndaren Scunthorpe är dock serieledare och även om de har förlorat ett par matcher på bortaplan under säsongen, så har de vunnit 5 av sina 8 bortamatcher så här långt. En bidragande orsak är Josh Morris, som med sina 13 mål på 16 seriematcher toppar skytteligan i League One. Vi förväntar oss en oväntat jämn match, där serieledaren möter laget på 18:e plats, men där Scunthorpe har det starkare laget. Vi utgår därmed från tvåan men tar med en kryssgardering då ett Coventry i god form kan hålla sin hemmasvit vid liv och de verkar helt klart vara på väg att fortsätta klättra uppåt i tabellen.

11. Gillingham – Northampton (x2)
Gilingham och Northampton verkar vara helt jämna om man ska tro siffrorna. Båda lagen har samma odds och båda lagen har fått 35% av strecken på stryktipset. Ser man på hemma- och bortastatistiken finns det kanske fog för det. Glllingham har vunnit 2, spelat 4 oavgjorda och förlorat 2 på hemmaplan medan Northampton har samma fördelning för sina 8 bortamatcher. I serien har de dock olika formkurvor där Gillingham inte vunnit under de senaste 7 omgångarna och där Northampton hade en svacka men sedan vann 2 matcher innan det var dags för cupuppehållet. Vi håller Northampton som det något starkare laget här och utgår från tvåan i vår rad men tar snabbt fram garderingpennan och skriver in ett kryss också.

12. MK Dons – Walsall (1)
Det är en svårbedömd match mellan MK Dons och Walsall. MK Dons har ännu inte vunnit på hemmaplan i serien och Walsall har bara en seger på bortaplan, mot bottenlaget Swindon. Helt klart har Walsall en bättre formkurva i serien, men League One har haft uppehåll nästan två veckor för cupspel, så formen i serien är inte dagsfärsk och i cupspelet har båda lagen blandade resultat. I den här matchen väljer vi stället att luta oss mot oddsanalysen. Oddssättarna säger att sannolikheten att MK Dons vinner är över 50% medan bara 41% av stryktipsspelarna satt en etta på match 12. Det finns ett värde på över 10 procentenheter på MK Dons och när det erbjuds på ett lag som oddssättarna har över 50% chans att vinna då ser vi ingen annan råd än att skriva in en etta på kupongen och nöja oss med det tecknet.

13. Oldham – AFC Wimbledon (2)
Hemmaplan verkar inte vara någon stor fördel för Oldham, som bara vunnit 1 av sina 8 matcher på Boundary Park. Man har inte ens gjort mål i 6 av dessa 8 hemmamatcher. Wimbledon tappade en 2-1 ledning till 2-3 förlust i senaste omgången, när man mötte Bradford hemma. Men på bortaplan ser facit bättre ut, Wimbledon är obesegrade de 5 senaste bortamatcherna i serien och har vunnit 4 av dem. Dessutom är Wimbledon ett av de mer formstarka lagen i League One, där förlusten mot Bradford satte stopp för en svit på 8 raka matcher utan förlust. Det finns inget värde att tala om i oddsanalysen och både stryktipsspelare och oddssättare tror att det här blir en jämn match där Wimbledon är knappa favoriter. Vi säger att Wimbledon är underskattade här och tvekar inte att spika tvåan på rad 13.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*