Stryptipset v4: Oddsanalys och stryktipsförslag!

På stryktipset vecka 4 vankas det cupfotboll. 10 matcher har hämtats från FA cupen och de sista 3 matcherna är från Championship. Som vanligt när det gäller cupmatcher så är det oklart vilka spelare som lagen ställer upp med och Premier League lagen kommer antagligen att rotera en hel del. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 4. Oddsen hämtas som alltid från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Den här veckan saknar starka färger i tabellen, inget tecken skiljer mer än 10 procentenheter mellan streckfördelningen och sannolikheten enligt oddsen. Det erbjuds dock för tillfället spännande värden på flera favoriter så det finns gott om kandidater för spikar den här veckan. Arsenal, Man City, Brighton, Newcastle och Norwich är alla favoriter med hyfsat värde och dessutom är Chelsea och Tottenham klara spikkandidater även om de är något överspelade.

1. Southampton – Arsenal (2)
Southampton har haft det tungt i seriespelet men i senaste seriematchen bröt man en förlustsvit på 4 matcher när man besegrade Leicester med 3-0. Cupspelet har dock gått bättre och Southampton är klara för final mot Man Utd efter att ha besegrat Liverpool i båda mötena i semifinalen. Här ställs de mot ett Arsenal som fick slita hårt för att besegra Burnley i senaste seriematchen men som frlängde sin förlustfria svit till 5 matcher. Hade den här matchen varit en Premier League match hade arsenal varit klara favoriter, men i och med att det är en cupmatch är det troligt att de låter en del startspelare vila inför seriespelet på tisdag. Men även med en del reserver i startelvan ska Arsenal vara ett bättre lag och när det dessutom finns värde i tvåan tvivlar vi inte en ekund att spika tvåan i kupongens första match.

2. Blackburn – Blackpool (12)
Blackburn ligger i botten av Championship men är klara favoriter mot ett Blackpool som numera återfinns i mitten av League Two. I seriespelet ser det mörkt ut för Blackburn och de har bara vunnit 1 av sina 9 senaste matcher i Championship. Laget ligger på nedflyttningsplats och måste börja vinna om de ska undvika League One nästa säsong. Även om FA cupen är viktig för ett lag som har en misslyckad säsong i övrigt så finns det nog redan nu en del tankar på onsdagens hemmamatch mot Leeds, där laget verkligen skulle behöva 3 poäng. För Blackpool är det däremot fullt fokus på cupen. De är fast i mitten av tabellen och verkar inte bli indragna i varken topp- eller bottenstriden. Dessutom har Blackpool en hel vecka till nästa match efter det här mötet, så det finns inga större skäl att vila spelare. Precis som stryktipsspelarna och oddssättarna ser vi Blackburn som favoriter här och utgår från ettan, men det finns ett värde på Blckpool så vi tar med ett värdegardering på tvåan och hoppas på att Blackpool skräller mot ett inte helt fokuserat Blackburn.

3. Burnley – Bristol C (1x)
Frågan i den här mactchen är hur stor skillnaden är mellan ett bottenlag i Premer League och Championship. Det borde i alla fall vara frågan, men Burnley har överraskat ordentligt under säsongen och även om de är seriens klart sämsta lag på bortaplan med bara 1 inspelad poäng och 4 gjorda mål på 10 bortamatcher så har de kompenserat genom sin styrka hemma på Turf Moor. Bristol C är ett bättre bortalag i seriespelet i Championship än vad Burnley är i Premier League men de har bara 2 segrar och 2 oavgjorda på 14 bortamatcher i serien. Här är uppgiften dessutom betydligt svårare. Vi utgår från ettan här och tror att Burnley tar ännu en seger på hemmaplan. Men de är överspelade på stryktipset och det finns viss risk för underskattning och det har de inte råd med. Vi tar därför med ett kryss på kupongen då Bristol C skulle kunna kriga sig till ett oavgjort resultat.

4. Chelsea – Brentford (1)
Chelsea leder Premier League klart med 8 poäng ner till Arenal på andraplatsen. Chelsea är dessutom så gott som omutliga hemma på Stamford Bridge och har vunnit 10 av 11 hemmamatcher i serien med klara 30-6 i målskillnad. Det väntar dock en tuff bortamatch mot Liverpool på tisdag så Chelsea lär spara en del stjärnor i den här matchen, men även ett reservbetonat Chelsea är minst en klass bättre än Brentford. För Brentford har säsongen varit ett misslyckande än så länge och efter September förra året har det gått riktigt tungt då laget bara vunnit 4 av 17 matcher i Championship sedan 1 Oktober 2016. Chelsea är något överspelade på stryktipset, men det är försumbart i en match där de är solklara favoriter och vi kan inte se något annat än hemmaseger här. Det behövs bara en etta i match 4 och garderingar känns som slöseri.

5. Crystal Palace – Manchester C (2)
Efter en pigg inledning på säsongen av Crystal Palace gick de helt in i väggen och de har bara tagit 1 seger och totalt 5 poäng på sina 15 senaste matcher i Premier League. Även Man City har visat tveksam form i serien och att de tappade 2-0 till 2-2 i senaste matchen mot Tottenham grämer nog fortfarande laget. De tappade poängen innebär att Man City nu har 12 poäng upp till Chelsea på förstaplatsen och avståndet börjar bli för stort för att de ska kunna utmana om seriesegern. Men det innebär också att FA cupen blir viktigare för City, som vill vinna en trofé under säsongen. I våra ögon är Manchester City det klart starkare laget här och vi tror Crystal Palace får inkassera ytterligare en förlust mot Premier League motstånd. När det dessutom finns värde på Man City så spikar vi tvåan utan att tveka.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Lincoln – Brighton (2)
Lincoln toppar tabellen i Natonal League och är på god väg upp i League Two. Brighton toppar i sin tur Championship och verkar ha säkert grepp om enn av de två platserna som ger spel i Preier League nästa säsong. Det skiljer alltså 3 divisioner mellan de här lagen och Brighton är stora favoriter. Det som talar emot en klar seger för Brighton är som vanligt underskattning av laget från de lägre divisionerna samt att laget från de lägre divisionerna har full motivation för att skrälla mot lagen från de högsta divisionerna. Det brukar även vara en faktor att lagen vilar nyckelspelare när de möter lag från de lägre divisionerna, men efter den här matchen får Brighton vila fram till på torsdag innan de spelar igen medan Lincoln har match redan på tisdag så det är tveksamt om det är en faktor här.  Lincoln slog ut ett annat Championshiplag, Ipswich, i förra omgången av FA Cupen men här ställs de mot ett ännu bättre lag och vi tror att deras cupäentyr tar slut på lördag. Det finns dessutom ett mindre värde på Brighton i oddsanalysen vilket gör att vi nöjer oss med en tvåa här.

7. Middlesbrough – Accrington (1x)
Middlesbrough har en tung period med bara 2 poäng och 2 mål gjorda på senaste 5 seriematcherna. De har hela säsongen också haft problem med målskyttet en till viss del kompenserat med en solid defensiv där bara 5 lag i serien släppt in färre mål. I förra omgången av FA Cupen, tidigare i januari, slog man dock Championshiplaget Sheffield W med 3-0, så mot motstånd från lägre divisioner verkar de ha enklare att göra mål. Precis som för de andra lagen i Premier League är det dock tveksamt vilka ordinarie startspelare som får vila inför matchen mot West Bromwich på tisdag då Middlesbrough är indragna i bottenstriden och varje poäng är viktig i serien. Men även ett reservfyllt Middlesbrough ska kunna avfärda Accrington, som till vardags håller till i botten av League Two. När Accrington dessutom har backen Pearson, som har mest speltid av alla lagets spelare i serien, borta på grund av avstängning så blir uppgiften inte lättare. Accrington slog ut ut League One laget Bradford på vägen fram till 4:e omgången, men nu är motståndet av en helt annan klass och vi kan verkligen inte se hur Accrington Stanley ska kunna vinna här. Vi utgår från ettan men tar med ett krällkryss som gardering då Middlesbrough är överspelade på stryktipset och om Accrington kan kriga sig ill ett kryss rensar det ordentligt bland de inlämnade raderna.

8. Oxford – Newcastle (x2)
League One laget Oxford möter Newcastle hemma på The Kassam Stadium och bortalaget är klara favoriter till att avanvera till nästa omgång i cupen. För hemmalaget är det här en möjlighet att skapa lite spänning i en säsong där de verkar vara fast i ingenmansland i mitten av League One tabellen. Normalt sett ska de inte kunna rubba Newcastle, som är på god väg att ta sig tillbaka till Premer League. Men just att ta sig upp igen är säsongen klara mål för Newcastle och FA cupen är av mindre vikt. Benitez visade det klart i föra omgången av cupen när han roterade friskt och lät 3 spelare gör säsongsdebut i A-laget i omspelet. Det är redan klart att skyttekungen Gayle missar matchen på rund av skada och trion som spelar African Cup of Nations saknas fortarande, vi förväntar oss även att fler spelare kommer att vilas inför mötet mot QPR på onsdag. Vi har inga tvivel om att utgå från tvåan här, då det dessutom finns värde enligt oddsanalysen. Men det finns en risk att Middlesbrough tar lite väl lätt på uppgiften och att ett högmotiverat Oxford kan tvinga fram ett omspel, så vi tar med ett chanskryss.

9. Rochdale – Huddersfield (x2)
Både Rochdale och Huddersfild ligger på playoffplats i League One respektive Championship. Rochdale är starka hemma på Crown Oil Arena men inget lag som varit på besök uner säsongen har varit av Huddersfields kaliber. Rochdale har desutom en lång skadelista inför den här matchen där man saknar viktiga spelare i samtliga lagdelar. När lag från lägre divisioner ska skrälla brukar det krävas att de har sina nyckelspelare tillgängliga så det blir tuff uppgift för Rochdale. Huddersfield har en seriematch mot topplaget Brighton nästa vecka, men det är inte förrän på torsdag så det är gott om tid för spelarna att vila mellan matcherna och indikationen är att Huddersfield kommer att ställa upp med bästa möjliga lag i den här matchen. Dessutom föräntas nyinköpte anfallaren Quaner få göra debut efter att ha anslutit från Union Berlin under januari. Är Huddersfield fullt motiverade ska de vinna det här mötet och vi utgår från tvåan. Men vi garderar upp med ett kryss då hemmastarka Rochdale kan klara av oavgjort om de prioriterar defensiven.

10. Tottenham – Wycombe (1)
Det är det mest streckade laget på kupongen och anses också av oddssättarna vara den största favoriten. Det är lite trist, men när det heller inte finns något värde att hämta på de andra tecknen känns ettan given. Pochettino kommer inte ställa bästa möjliga lag på banan men spelare som Winks, Son, Sissoko och Janssen är alla spelare klasser bättre än vad Wycombe har att erbjuda. Det är dessutom spelare som har något att bevisa för sina fans och manager. Wycombe Wanderers har haft en fin resa till FA-cupens fjärde omgång med matcher mot Portsmouth, Chesterfield och Stourbridge. Här tar resan slut.

11. Norwich – Birmingham (12)
Alex Neil har ännu inte fått sparken i Norwich trots att laget fallit ihop totalt sen oktober månad. Man sprattlade åtminstone till vid ett par tillfällen på hemmaplan i december och följt upp det med fint spel på hemmaplan under januari. Bara 3 segrar på 14 bortamatcher, men fortsatt fina 9-1-3 på hemmaplan i ligan. Senast besegrade man Wolves med 3-1 och med ännu en match på hemmaplan har man nu en fin möjlighet att vinna två raka matcher för första gången sen oktober. Man möter rätt motstånd också i form av Birmingham. Sen Gianfranco Zola tog över har man ännu inte vunnit en match på 8 försök. Vi tycker ändå att hans kortpassningsfilosofi börjar falla på plats och man har gjort bra insatser senaste veckorna. Man har också värvat intressant i Gardner, Keita, Nsue och Frei. Vi hoppar över det något överstreckade krysset och tar med skrällen.

12. Preston – Ipswich (1x)
Preston fortsätter att klättra i tabellen och vid en eventuell seger här har man sannolikt häng på playoff-platserna inför kommande omgång. Senaste matchen på hemmaplan överraskade man genom att besegra Brighton med 2-0 och senast följdes det upp med att spela 2-2 borta mot Aston Villa. Man kom tillbaka från 2-0 i halvtid genom 2 mål från anfallaren Jordan Hugill. Just Hugill har Ipswich försökt värva under januarifönstret, men båda buden så långt har fått avslag. Ipswich gör för få mål och har också stora problem på bortaplan. Man har förlorat 8 av 13 bortamatcher och under 2017 har man hunnit med att få stryk mot QPR och Huddersfield i ligan. Man har också slagits ut ur FA-cupen borta mot Lincoln City, då man bara spelade 2-2 på hemmaplan. 1x borde räcka.

13. QPR – Burton (12)
Queens Park Rangers hade sex raka förluster i ligan innan man lyckades besegra Wolves på bortaplan under nyårsafton. Den prestationen har följts upp med ytterligare tre matcher under 2017 med 7 inspelade poäng mot starkt motstånd – Ipswich, Reading och Fulham. Man verkar vara på gång och ska givetvis vara favoriter hemma på Loftus Road mot nykomlingarna Burton Albion, som fallit under nedflyttningsstrecket. Burton har förlorat sina tre senaste ligamatcher utan att göra ett enda mål framåt. Dessa tre matcher har lagets skyttekung missat på grund av skada. Jackson Irvine förväntas dock vara redo för spel igen och är det är i alla fall något som kan tala för ett möjligt poängtapp för hemmalaget. Värdet på Burton skräller och tar samtliga 3 poäng väger upp ettan som är överspelad.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*