Stryptipset v35: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Med landslagsuppdrag och speluppehåll i de större ligorna hittar vi matcher från League One och League Two på veckans stryktipskupong. Det har hänt mycket i alla klubbar efter transferfönstret och det är svårt att ha stenkoll på allt som händer i de lägre divisionerna. Det ser ut som veckans rad skulle kunna betala bra och vi försöker vara med om de stora pengarna. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget för stryktipskupongen vecka 35. Som vanligt hämtar vi oddsen från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Vi har skrivit en recension för Bet365 om du är intresserad. Just nu kan du hämta totalt 1500 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du numera i vår spelskola.

 

stryktipstabell v35

Det är färger som lyser upp tabellen likt en julgran den här veckan. Inte mindre än 4 matcher har överspelats mer än 10 procentenheter på stryktipset och bör föranleda att man spelar på värdet i de matcherna. 2 matcher har även olika favoriter på de inlämnade styktipsen och enligt oddsen. I våra ögon bör man där följa oddsen och ta värdet som erbjuds. Slutligen så kommer match 7 att lottas och det är svårt att se något skäl att spela något annat än ettan, då 11  av 16 bollar i lottningen innehåller en etta.

1. Bolton – Southend (x2)
Efter att ha slutat som överlägsen tabelljumbo i Championship förra säsongen har Bolton nu inlett starkt i League One, obesegrade med fyra uddamålssegrar efter de inledande fem omgångarna. Bolton hämtade in fem spelare sista dagen på transferfönstret och ska vara väl rustade för äventyret i League One. Formen kan ändå sägas vara sviktande med förlust senast i EFL Trophy mot Everton U23 samt att man kryssade senaste ligamatchen. Kanske att svenska folket lägger för stor vikt vid resultaten så långt och det mer välkända Bolton-laget här. Så långt är man överstreckade nästan 20 procentenheter mot vad oddsen hos spelbolagen säger. Vi går därför helt emot med x2 och hoppas det rensar bland kupongerna.

2. Bury – Port Vale (1)
Bury har gjort klart med City-talangen Kean Bryan, 19 år gammal, som säkerligen kommer lyfta laget oavsett om han spelas som försvarare eller box-to-box mittfältare. Man är ännu inte överstreckade och vi tror ettan här är en fin singel på kupongen. Man kommer in till den här matchen med 7 gjorda mål i sina senaste två matcher, med sex olika målskyttar. Port Vale har förvisso börjat bra i ligan med 3 segrar på hemmaplan, men mot mediokert motstånd. På de två bortamatcher man spelat så långt i ligan har man bara fått med sig 1 poäng med 0 gjorda mål framåt och vi tror deras chanser övervärderas.

3. Fleetwood – Coventry (x2)
Coventry har bara gjort 2 mål i de inledande 5 matcherna där man matchats mot tufft motstånd. Man saknar den målskytt man hade i Newcastle-lånet Armstrong från förra säsongen och hoppas råda bot på detta genom ett sent drag i transferfönstret. 19-årige Andre Wright har lånats in från West Bromwich och dessutom har man stärkt upp en redan stark defensiv genom att låna in Jamie Sterry från Newcastle. Fleetwood är dryga 7 procentenheter överstreckade här och man är ett av de lag i League One som kommer sakna spelare på grund av landslagsuppdrag, i form av försvararen Conor McLaughlin. Vi streckar x2.

4. Millwall – Bradford (2)
Två lag som inlett starkt i ligan med Millwall på femte plats i tabellen och Bradford som andra lag efter Bolton. Millwall har stora skadeproblem och saknar dessutom både Shane Ferguson och Nadjim Abdou som kallats till spel i landslaget. Bradford har förvisso en del egna skadeproblem i backlinjen men har så långt bara släppt in 3 mål mot kompetent motstånd. Vi tror dessutom att nyförvärven i form av Marc McNulty och Haris Vuckic kan göra stor skillnad på det offensiva planet.

5. Oldham – Shrewsbury (12)
En svårbedömd match där Oldham har hemmaplansfördel och ett starkt försvar, men saknar udd framåt med bara 2 gjorda mål framåt så långt. Man saknar dessutom försvararen Cameron Dummigan som spelar landslagsfotboll i den här matchen och får man ett mål i baken kan det bli tufft. Ryan McGivern saknas likaså i Shrewsburys försvar på grund av landslagsspel. Ett intressant nyförvärv från Chesterfield är anfallaren Sylvan Ebanks-Blake som gjorde mål mot Wolverhampton tidigare i veckan. Oldham är överstreckade här och det frestar att gå helt emot med ännu en x2. Spelvärdet på tvåan väger ändå upp den överstreckade ettan och känslan är att den här matchen kommer tippa åt endera hållet, varför vi skriver in 12 på kupongen.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Oxford – Rochdale (x2)
Det känns som att Oxford har alldesels för tungt favoritskap här, speciellt på stryktipset. I våra ögon är det här en betydligt jämnare match och när hemmalaget spelats mer än 10 procentenheter högre på stryktipset jämört med sannolikheten enligt oddsen så väljer vi värdet och spelar mot Oxford. Vi skriver in x2 på kupongen och litar på Rochdale

7. Scunthorpe – Charlton (1)
Den här matchen lottas på lördag och då 10 tidningars tips var 9-1-0 kommer resultaten lottas från 11 bollar på 1:an, 3 på krysset och 2 på 2:an. Det innebär en chans närmare 69% att ettan lottas och då svenska folket så långt bara streckat ettan till 58% chansar vi på att en singeletta kommer hålla här. Erfarenheten säger att svenska folket hellre garderar upp lottade matcher för att undvika att lottas bort från pengarna och det har vi tänkt utnyttja.

8. AFC Wimbledon – Chesterfield (12)
Wimbledon är favoriter när både stryktipspelare och oddssättare får bestämma. De verkar ha tagit fasta på att man var nära att ta sin första seger i förra omgången, då ett mål i 95:e minuten till slut innebar att de bara fick en poäng. Chesterfield kommer från två raka förluster och det talar möjligtvis för Wimbledon, men Chesterfield har gjort mål i samtliga 5 matcher man spelat den här säsongen. Chesterfield har dessutom Ched Evans, som efter flera år i fängelse verkar ha återupptagit karriären där han tog uppehåll och återigen öser in mål i League One. Vi tror att det blir en del mål i den här matchen och att något av lagen tar alla 3 poängen som står på spel i den här matchen, men vi är säkra på vilket av lagen det blir och skriver därför in 12 på match 8.

9. Crewe – Doncaster (2)
I och med match 9 så är vi framme vid matcherna från League Two. Det är två lag med olika formkurvor som möts. Crewe inledde serien med seger, spelade sedan 3 oavgjorda matcher och förlorade i senaste omgången. Doncaster förlorade premiären, spelades sedan oavgjort och har därefter 3 raka segrar i serien. Doncaster är någon procentenhet överspalde på stryktipset, men det är ingenting att fästa vikt vid utan vi litar på att deras goda form håller i sig och nöjer oss med enbart en tvåa i den här matchen.

tipset v35

10. Luton – Wycombe (x2)
Luton ska vara det starkare laget här, speciellt på hemmaplan. Men Luton har ett par plumpar i protokollet då de bara fick med sig 1 poäng i matcherna mot bottenlagen Stevenage och Yeovil. Här säger oddsen att de ska ha strax under 50% chans att vinna, men 68% har spelat på laget på styktipset.  Med nästan 20 procentenheters skillnad följer vi värdet och spelar mot hemmalaget här. Vi jagar de stora pengarna hoppas på en skräll som rensar ut bland systemen.

11. Morecambe – Leyton Orient (x2)
Stryktipsspelarna itar på tabellen, där Morecambe ligger i topp och håller laget som favoriter, medan oddssättarna har vänt på det och säger att et är mer än 40% sannolikhet att Leyton Orient vinner. Man brukar säga att tabellen inte ljuger, men frågan är om den inte gör det i det här fallet, eller om det snarare är för tidigt att dra några slutsater av tabellen. Morecambe har vunnit 4 raka matcher, men förlorat bollinnehavet i alla 4 och haft väldigt bra effektivitet i avsluten. Kan det hålla i sig? Vi tror att vinstrader tar slut här och med så pass högt värde att spela mot hemmalaget blir det x2 på rad 11.

12. Portsmouth – Crawley Town (1)
Portsmouth ska vara det starkare laget i matchen mot Crawley. Sannolikheten enligt oddsen säger att det är 70% chans att Portsmouth vinner och då är det dessutom ett par procentenheters värde på ettan. Enligt oddsen är ettan kupongens säkraste tecken och vi tvekar inte utan spelar enbart ettan i match 12.

13. Yeovil – Blackpool (x2)
Både Yeovil och Blackpool har haft det tungt efter att ha inlett serien med varsin seger och har därefter inte vunnit någon match i de efterföljande 4 omgångarna. Vi tror att det här bir en väldigt jämn match och det luktar nästan 0-0. Så vi utgår från krysset och sedan väljer vi att lita på oddsen, som säger att Backpool är knapp favorit medan spelarna på stryktipet spelat Yeovil något hårdare.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*