Stryptipset v3: Oddsanalys och stryktipsförslag!

På stryktipset vecka 3 är det som vanligt matcher från den engelska toppfotbollen, med 6 matcher från Premier League och resterande 7 matcher från Championship. För omväxlings skull är det faktiskt ganska lätt att hitta vettiga hemmaspikar till okej värderingar. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 3. Oddsen hämtas som alltid från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Den här veckan är det något mindre färger än föra veckan och det som främst sticker ut är de 4 matcher där ett lag är överspelat mer än 10 procentenheter på stryktipset. Everton, West Brom, Huddersfield och Nottingham är lagen som stryktipsspelarna spelat lite väl hårt på och titta på värdegarderingar på de andraa tecknen i dessa matcher är en god idé.

1. Manchester City – Tottenham (2)
Både Man City och Tottenham jagar Chelsa i toppen, men det börjar bli en stor lucka och för framförallt Machester City kan luckan bli för stor om man inte tar 3 poäng här. I senaste matchen för Man City åkte man på en försmädlig 4-0 förlust mot Everton trots att man vann bollinnehavet och hade många chanser. City har blandat och gett efter en staark inledning av säsongen och ska de vinna mot Tottenham så kommer det att krävas bättre effektivitet av Agüero och övriga offensiva spelare. Tottenham kommer till den här matchen med bästa formkurvan i serien och 6 raka segrar i Premier League med total målskillnad 19-3. Både Kane och Alli har hittat målformen på allvar. Kane har 6 mål på de 4 senaste matcherna och Alli har 7 mål på de enaste 5 seriematcherna. Offensivt finns det inga frågetecken för Tottenham, men defensivt är det mer tveksamt då lagets bästa back, Vertonghen, skadade sig i senaste segermatchen och kommer att vara bort minst en månad. Vi håller Tottenham som det klart starkare laget här, oavsett vad oddsen säger, och räknar med att firma Kane & Alli ordnar 3 nya poäng. Vi sticker ut hakan något och sätter bara en tvåa på match 1, det räcker så!

2. Bournemouth – Watford (1x)
För både Bournemouth och Watford är målet att så snabbt som möjligt säkra ntt kontrakt för nästa säsong. Bournmouth har blandat plattmatcher med att blixtra till och vinner eller ta poäng aav topplag. Men hemma på Vitality Stadium har det sett klart bättre ut. Bournemouth saknar pålitliga målskyttar så ska de vinna krävs det att någon eller någr rn det offensiva kollektivet kliver fram här. Dessutom har man fortarande backen Francis borta på grund av avstängning, senaste matchen där han även saknades slutade med förlust och 3 insläppta mål mot bottenlaget Hull. Men Watford har svårt att både göra mål och ta poäng senaste tiden. De senaste 6 seriematcherna har gett 2 poäng och bara 2 mål framåt. Watford har dessutom problem med en lång lista på spelare som är skadade eller spelar Africa Cup of Nations men glädjeämnet för dem är anfallaren Okaka är tillbaka efter en skadefylld säsong och Watford hoppas att han är den målskytt de saknar. Det känns på förhand som en målsnål match mellan 2 lag som har problem offensivt och 0-0 känns inte osannolikt, men Bournemouth ska vara starkare på hemmaplan så ettan får bli utgångstecknet som direkt garderas upp med krysset.

3. Crystal Palace – Everton (x2)
I Premier League går det tungt för Crysta Palace, som bara vunnit 1 av sina 15 senaste matcher i serien och bara tagit 1 poäng på de 6 senaste matcherna. Ende glädjen är att Benteke slog till med 2 mål i segern mot Bolton i FA cupen och kommer han igång kanske de får visst hopp om att klara nytt kontrakt. Men till möten mot Everton så saknar man återigen viktiga mittfältaren Zaha som är iväg med Elfenbenskustens landslag. Everton har komit igång efter en svag period och 4-0 vinsten om Man City var 4 raka matche utan förlust och den 4:e segern på de 6 senaste seriematcherna. Everton saknar också en viktig kugge i laget på grund av Africa Cup on Nations då mittfältaren är där med sitt Senegal. Men Everton har Lukaku på topp och därmed en pålitlig målskytt som kan luckr upp de flesta förvar. Under januari öppnade Everton dessutom plånboken rejält och plockade in Schneiderlin från Man Utd. Efter att ha hoppat in in i senaste matchen och fått 25 minuters speltid så sägs det att han nu går in i startelvan. Everton känns som det klart starkare laget här men de har underskattat bottenlag flera gånger tidigare under säsongen och är tungt överspelade på stryktipset. Vi utgår från tvåan, men tar med ett garderingskryss.

4. Middlesbrough – West Ham (1)
Middlesbrough har haft problem med måskyttet hela säsongen och med bara 17 mål framåt på 21 matcher är man laget som gjort minst mål. Men de räddas tack vare sin defeniv och med bara 22 insläppa mål är det bara 3 lag som släppt in färre i serien. Hemma på Riverside Stadium har det dock sett riktigt lovande ut senaste tiden, om man bortser från matcherna mot topplagen Chelsea och Liverpool. West Ham vann senaste matchen mot Crystal Palace efter 2 raka förluster innan dess. Men nyheterna kring laget har senaste tiden handlat om att tjärnan Payet vägrar spela för laget och vill återvända till Frankrike och en konflikten bör påverka hela laget. I skymundan av det har dock mittfältren Antonio växt fram som en v lagets främsta offensiva vapen och med sina 8 mål är han lagets klart bästa målskytt. I senaste matchen spelade även Antonio fram till alla 3 mål som West Ham gjorde. Våran åsikt i den här matchen är at Middlebrough är det något bättre laget på hemmaplan och när man lägger till Payetsoppan så tror vi att aget kommer att ta 3 poäng mot ett West Ham om saknar harmoni i laget.

5. Stoke – Manchester United (2)
Stoke kommer från två raka segrar och har inte förlorat hemma på Bet365 Stadium de senste 4 omgångarna. Poblemet för Stoke är att de har varit lag från mitten och botten av tabellen man mött i båda fallen. När de mött topplagen har det oftast slutat med att försvaret läcker ordentligt och de släpper i 3 eller 4 mål och de har inte offensiv nog för att kunna utmana. Nu möter de Manchester United som har prickar formkurvan och kämpat sig tillbaka till striden om Champons League platserna. Zlatn spelar en tung roll i detta då hans målskytte kommit igång på allvar med 10 mål på hans senast 10 matcher i Premier League. Man Utd har ett klart bättre lag och när målskttet fungerar så finns det inga tvivel om att de ska kunna avfärda Stoke tämligen enkelt och ta 3 nya poäng.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. West Bromwich – Sunderland (1x)
West Bromwich har enaste tiden utvecklat en tydlig trend där man spelar bra hemma på The Hawthorns och är mer eller mindre under isen på bortaplan. De har vunnit 4 av sina 5 enaste hemmamatcher i serien och det är bara Man Utd som besegrat dem där under den perioden. Samtidigt har man bra vunnit 1 match och tagit 4 poäng totalt på sina 5 senaste bortamatcher. Som tur är för West Brom är den här matchen på hemmaplan och bortser man från mötet med Man U så har de totalt målskillnaden 13 -3 på de 4 segrarna man tagit på sina 5 senaste hemmamatcher. Sunderland kommer till matchen med bara 1 seger på sina 7 senaste seriematcher endast 1 seger på bortaplan i Premier League. Dessutom har laget en lång lista på spelare som är borta på grund av skador och landslagsspel. Det finns egentligen bara en sak som talar för Sunerland, Defoe. Han har hunnit bli 34 men har bevisat att han fortarande vt vara målet står med sina 12 mål den här säsongen. West Bromwich är ett bättre lag, speciellt på hemmaplan och vi utgår från ettan på match 6. Men West Brom är också ordentligt överspelade på stryktipset och Defoe kan blixtra till med mål när det behövs för att iaf rädda en poäng till Sunderland. Vi värdegarderar därför krysset.

7. Aston Villa – Preston (x2)
Det här är två lag som vi hissat och dissat i omgångar under säsongen. Aston Villa dissades hårt tidigt under säsongen men när Steve Bruce plockades in som ny manager trodde vi att allt skulle kunna vara möjligt. Det visade det sig vara också då man började vinna igen. Nu står man dock med tre raka förluster under 2017 och man har ännu inte gjort mål. En förklaring till det är att bäste målskytten Kodjia spelar AFCON för Elfenbenskusten och Jordan Ayew representerar Ghana. Preston har framför allt en manager vi gillar i Simon Grayson och det är kanske den främsta anledningen till att Preston ofta får en extra gardering. Nu gick vi tvärt emot förra veckan och trodde serieledande Brighton skulle bli för tuffa, men då vinner man istället övertygande med 2-0. Vi poängterar att Aston Villa fortfarande är obesegrade på hemmaplan med 6-6-0, men med tanke på förutsättningarna och att man är överstreckade ser vi ingen anledning att skriva dit något annat än x2.

8. Blackburn – Birmingham (1)
Blackburn placerar sig på första nedflyttningsplatsen för tillfället och när många bara väljer att se på tabelläget får man en vettig hemmaspik till under 50%. Senast fick man stryk med 3-2 borta mot Ipswich, men innan dess kryssade man borta mot Huddersfield, slog Newcastle hemma och slog ut QPR ur FA-cupen. Blackburns 1-1-4 i Championships formtabell är faktiskt bättre än Birminghams 0-2-4. Gianfranco Zola tog ju över som manager för Birmingham och efter 7 matcher har man ännu inte vunnit, även om det ska sägas att man gör framsteg. Blackburn har fått en full veckas vila medan Birmingham fick se sig besegrade i FA-cupsreturen mot Newcastle onsdag kväll. Blackburns försvar är skakigt men ettan känns ändå ganska stabil här.

9. Derby – Reading (1)
Här kommer två fullt utvilade lag till spel i vad som blir en otroligt viktig match för Steve McClarens Derby. Man har 5 poäng upp till en playoff-plats och just Reading har 6 poäng fler. Efter en otroligt fin start för McClaren i sin nygamla klubb har man nu fått sin första motgång när man har två raka bortaförluster i ligan. Man visade förvisso styrka när man mellan dessa omgångar slog ut West Bromwich på bortaplan i FA-cupen. Vi tror också att värvningen av David Nugent, som fick 22 minuter senast, ska göra gott för lagets målskytte. På hemmaplan är man dessutom starka med 6-2-0 och 11-0 i målskillnad sen oktober månad. Reading blandar högt med lågt och speciellt på bortaplan har man åkt på storstryk ett par gånger. Finns risk att det blir samma visa här.

10. Huddersfield – Ipswich (x2)
Huddersfield har gjort det riktigt bra så långt den här säsongen och det är en överraskning att man fortfarande håller på en playoff-plats. Vi tror dock att man kommer hinna tappa den innan säsongen är slut och vi är förvånade att man överspelas så kraftigt här. Ipswich håller vi som ett bättre lag och det är många små marginaler som gör att det skiljer 9 placeringar mellan lagen medan målskillnaden nästan är identisk. Huddersfield hemmastatistik är förkrossande 8-2-2 under säsongen men 2-1-1 senaste fem, mot Wigan, Bristol City, Nottingham och Blackburn från botten av tabellen. Segrarna var med uddamålet och man släppte in mål i samtliga matcher. Vad vi vill säga här är att ett överstreckat Huddersfield inte är värt ett spel till 67% och att vi går för x2 där det stora värdet finns på krysset. Ipswich är inget starkt bortalag men här ska man kunna kriga till sig minst en pinne. Se upp för unge Tom Lawrence som är i målform med 4 mål sina senaste 3 matcher!

11. Norwich – Wolverhampton (12)
Norwich såg ut att vara en kandidat för direktuppflyttning en bit in på säsongen, men har fallit som en sten i tabellen sen slutet av oktober. Nu blev man utslagna i FA-cupsreturen mot Southampton i veckan och innan dess förlorade man på bortaplan mot tabelljumbon Rotherham. En stor anledning till det var givetvis att anfallaren Nelson Oliveira visades ut efter 18 minuter. Det innebär givetvis att han saknas på grund av avstängning i den här matchen. Synd med tanke på att han är lagets bäste målskytt och varit stekhet senaste veckorna, men det finns alternativ i bland andra Cameron Jerome och Steven Naismith. Hemmastatistiken är trots allt fortfarande ganska intakt med 8-1-2 totalt under säsongen. Wolverhampton är dock i form och är värda att streckas. Relativt nye managern Paul Lambert har fått fart på laget med 3 segrar på de fem senaste matcherna och 4 inspelade poäng i de två senaste mot Sheffield Wednesday och Aston Villa. I dagarna har man också lånat in landslagsspelaren Andreas Weimann från Derby. Han gjorde det riktigt bra under Lambert i Aston Villa för några år sedan.

12. Nottingham – Bristol City (1x)
Här går vi emot oddsanalysen och utelämnar Bristol City helt när Nottingham har fördel av hemmaplan. Det kan tyckas märkligt när Nottingham bara spelat in 2 poäng i sina senaste 7 ligamatcher, men Bristol City har faktiskt en ännu värre form med 7 raka förluster och 10 förluster på de senaste 11 matcherna i ligan. Nottingham står utan manager för tillfället och Lee Johnson är givetvis hårt pressad. Det sägs att båda klubbarna är ute efter att göra klart med Gary Rowett som oväntat fick sparken av Birmingham för ett par månader sen. Nottingham har förtvivlat svårt att göra mål sista tiden men när man möter ett skakigt Bristol City ska det finnas goda chanser. Nu har också lagets stjärna Assombalonga fått ett par matcher i kroppen efter att ha kommit tillbaka från skada och vi räknar att han snart finns med i målprotokollen igen. Hos Bristol City handlar det mesta om 19-årige Chelsealånet Tammy Abraham, som gjort mål i 4 raka matcher och 15 totalt i ligan. Tyvärr hjälper det inte när man klappar ihop defensivt match efter match.

13. Wigan – Brentford (12)
Wigan har ett förhållandevis stabilt försvar då man släppt in färre mål än en handfull lag från den övre halvan av tabellen. Målskyttet har dock varit ett problem och där är man sämst i ligan. Positivt då att både Grigg och Wildschut gjorde var sitt mål när man slog ut Nottingham ur FA-cupen för ett par veckor sen. Ytterligare förstärkning fick man uppenbarligen när man hämtade in 19-årige högerbacken Callum Connolly på lån från Everton inför förra ligamatchen mot Burton. Han fick chansen från start direkt och gjorde båda målen när man bortaslog Burton med 0-2. Kanske kan det vara dags att ta sig över nedflyttningsstrecket den här helgen? Det värde som finns hittar vi på Brentford och det är inte svårt att motivera en gardering här. Man har bara förlorat mot Newcastle och Leeds i sina senaste 7 ligamatcher och svenskbekantingen Lasse Vibe är i målform.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*