Stryptipset v22: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Vi har möblerat om lite, så info om inlägget och hur informationen presenteras finns nu i vår spelskola. Vi går istället direkt på oddsanalysen och spelförslaget för stryktipskupongen vecka 22. Den här veckan består kupongen huvudsakligen av svensk fotboll från de lägre divisionerna, kompletterat med några vänskapslandskamper inför det stundande EM-slutspelet.

En liten ändring den här veckan är match 9, Estand-Lettland, som ännu inte oddssatts av bet365 eller majoriteten av alla störra spelbolag. Vi har istället fått leta bland mindre bolag för att hitta ett jämförelseodds där. Den matchen har väldigt höga marginaler och får anses vara tämligen osäker oddsmässigt. I övrigt inga större värde åt något håll bortsett från match 1, där AFC United streckats hrt på stryktipset och värdet fördelats jämnt på krysset och tvåan.

1. AFC United – IK Frej (x2)
AFC United blev totalt överkörda borta mot Åtvidaberg för ett par omgångar sen men kom starkt tillbaka i länsderbyt mot Syrianska, då man vann med 1-3 trots bortaplan. Man har klamrat tag om en direktplats till Allsvenskan, 2 poäng bakom Halmstad. Då har man ändå spelat 6 av de 10 avklarade omgångarna på bortaplan. Nu är det dags att spela hemma på Skytteholms IP igen och man har gjorts till stora favoriter hos stryktipsspelarna. 72% streckade i skrivande stund där oddssättarna tycker chanserna hellre bör ligga på närmare 58%. IK Frej förlorade senast med 2-0 mot nykomlingen Dalkurd trots en jämn match. Man har ännu inte vunnit på bortaplan men sett till hur strecken sitter tar vi chansen tidigt på en liten skräll. Oddssättarna anser det vara dryga 40% chans att man inte förlorar och det skulle innebära att vi blir av med 72% av stryktipsraderna. Man har spelat oavgjort i 3 av sina 4 senaste bortamatcher där man i samtliga matcher släppt in ett sent kvitteringsmål.

2. Dalkurd – Åtvidaberg (12)
Imed Louati, nye anfallaren i Dalkurd från Tunisien, har gjort 3 mål på 5 spelade matcher så långt. Nu är det bekräftat att korsbandet gått av och han kommer inte spela mer den här säsongen. Tungt avbräck för Borlänge-laget men senast vann man ändå en jämn match mot IK Frej med 2-0 och hemma har man ännu inte förlorat. Här är man tidigt rejält understreckade och ettan måste med på kupongen. Åtvidaberg är närmsta lag över i tabellen och det här blir en viktig match för båda lagen. Åtvidaberg har nu två raka imponerande segrar på hemmaplan mot AFC United (4-0) och Värnamo (1-0). På bortaplan har det ännu inte lossnat med 3 förluster på 5 spelade matcher, något som vi tror skulle kunna ändras kommande lördag. Vi vågar inte spika det understreckade hemmalaget här, utan plockar med ett Åtvidaberg på uppgång.

3. Degerfors – Ljungskile (12)
Två lag med usel form och Degerfors är för tillfället tabelljumbo i Superettan. Senaste två matcherna har man förlorat båda, med en målskillnad på 0-9. Innan dess hade man dock en positiv svit där man bortaslog serieledande Halmstad, hemmaslog Värnamo och kryssade borta mot hemmastarka Dalkurd. Man är något överstreckade som hemmalag i det här mötet och det är kanske heller inte så konstigt med tanke på motståndet. Ljungskile har bara en seger och 3 poäng att visa upp från sitt bortaspel och man har inte vunnit någon av sina senaste 5 matcher. Man har haft usla publiksiffror och senast fick man bara med sig 2-2 hemma mot Ängelholm som innan dess fått stryk med hela 7-0 mot GAIS. Ljungskiles akilleshäl är helt klart försvarsspelet och segrande ur den här striden går sannolikt det lag som gör minst misstag. Ljungskile är klart understreckade och får ändå en gardering.

4. Sirius – Trelleborg (1)
Vi gläds över att se att Sirius så långt har ett visst värde som storfavorit på hemmaplan. Därmed är vi inte sena att krita dit en etta och gå vidare. Man står med 3-1-1 och 12-4 i målskillnad hemma på Stundenternas IP och man har häng på en direktplats till Allsvenskan från sin tredjeplats med 18 inspelade poäng. Efter 6 raka matcher utan förlust nollades man senast då man förlorade borta mot Varberg, vilket vi räknar med ger en revanchlusta här. Trelleborg är obesegrade i 4 raka matcher men då ska man komma ihåg att man varit hemmalag i 3 av dessa och segern borta mot IK Frej var den enda poängvinsten på bortaplan så långt under säsongen, där man bara gjort 2 mål framåt totalt. Senast mot GAIS hade man också lite tur som fick med sig poäng. Magnus Andersson i försvaret är avstängd inför den här matchen.

5. Ängelholm – Varberg (x2)
Ängelholm har en eländig form även om man fick med sig 2-2 borta mot Ljungskile senast. 5 raka förluster dessförinnan med en målskillnad på 3-19. Då har man ändå spelat hemma på Änglavallen i 3 av dessa matcher, liksom i dagens match. Streckfördelningen hjälper oss inte i beslutsfattningen här och hade det inte varit för att Varberg nästan är lika ineffektiva framåt som Ängelholm hade singeltvåan varit given. En stor skillnad är dock att Varbergs försvarsspel fungerar och man har tagit poäng i samtliga sina 3 senaste matcher trots tuffast möjliga motstånd i Sirius, AFC United och Varberg. 1 mål kan räcka långt och det är vi övertygade om att man gör. Vi tycker Varberg kan fungera som en vettig spik till 39% här men har man råd att gardera upp med krysset gör man det. Med x2 på stryktipset känns den här matchen mer eller mindre klar.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Forward – Vasalund (2)
Mycket samma förutsättningar som i match nummer 5 även om Forward gjort det helt OK på hemmaplan. Man ligger ändå illa till i tabellen med bättre målskillnad som gör att man inte ligger på nedflyttningsplats. Både Piteå och IFK Luleå under strecket har spelat ihop lika mång poäng. Här kommer man få det tufft då Vasalund från Solna kommer på besök. Även om man ännu inte vunnit på bortaplan är man det enda lag som ännu inte förlorat under säsongen efter 7 spelade omgångar. Man har vunnit 3 av de 4 senaste matcherna med en målskillnad på 10-1 och med bara 2 insläppta mål och 1 poäng bakom Brommapojkarna i tabellen har man vittring på mer. Streckfördelningen är enligt oddsen och påverkar oss inte här, då vi sätter dit en singeltvåa till blott 37%.

7. Kristianstad – Oddevold (x2)
Ännu en match där streckfördelningen inte ger några hints om hur man borde strecka. Det är tidigt i säsongen men Kristianstad har ännu inte förlorat på hemmaplan med resultatraden 1-2-0 och 3-2 i målskillnad. Man ska kanske inte lägga för stor vikt vid det dock, då man mött två nedflyttningskandidater, som just nu ligger på nedflyttning, i Qviding och Tvååker. Man har bara gjort 6 mål framåt efter 7 omgångar och det är ett problem. Tränare Joakim Persson var uppgiven senast när man förlorade mot Höllviken med 4-2 och ifrågasatte sin egen spelidé, vilket aldrig kan vara bra. Oddevold på andra sidan har spelat ihop lika många poäng men en betydligt bättre målskörd på 11 mål framåt. Man har en het anfallare i Johan Patriksson som stått för 5 av målen. Även på bortaplan har man gjort det helt OK med tanke på motståndet, varför vi streckar från höger.

8. Tvååker – Norrby (1)
Tvååker har som nykomling i division 1 fått en tuff start men med tanke på motståndet får man ge respekt för vad man klarat av på hemmagräs. Man får sägas ha kommit igång nu med poäng i 3 av sina 4 senaste matcher trots att 3 av dessa matcher spelades på bortaplan. Förlusten senast borta mot tabelljumbon Qviding var dock tung. På hemmaplan lyder resultatraden 1-1-1 med totalt 6 mål framåt och nu ska man ta sig an ett Norrby som konverterat sina chanser något bättre i en match varför det skiljer lagen 3 poäng. Resultaten har heller inte kommit för Norrby på bortaplan där man står med 0-1-2 och 3 gjorda mål framåt. Segern är inte självklar på något vis men här ser vi ett Tvååker på uppgång när man tar emot ett Norrby som trivs bäst på konstgräs. Man hade det lika svårt på bortaplan också ifjol då man ofta förlorade stort. Man förlorade då 9 av 13 bortamatcher och lyckades bara vinna på bortaplan en gång, mot Eskilsminne som åkte ner en division.

9. Estland – Lettland (x2)
Match 9 är hämtad från Baltic Cup, där de tre länderna i Baltikum gör upp i en serie där lagen möter varandra en gång och varje lag har en hemmamatch. Det är nu dags för turneringens sista match, då Lettland besegrat Litauen och Estland förlorade sin inlednde match som samma Litauen. Estland har dessutom hunnit med en match mot Andora, där man vann med 2-0, men det är allvarligt talat inte mycket till värdemätare. Estland är dock alleles för hårt spelade på stryktipset och det finns ett vit värde jämfört med odsen där. Vi anser dock att oddsen är lite väl försiktiga och att det faktiskt är Lettlands som ska vara knapp favorit i den här matchen mot ett Estland där kärnan utgörs av spelare från Flora Talinn och där backen Ragnar Klavan är den enda etablerade internatonella spelaren. Lettlad har ett lag där fler spelare är etablerade i mittenligor i Europa, även om de också lier brist av stora stärnor från toppligorna. De är dock i våra ögon något stakare i samtliga lagdelar och bör därför gälla som favorit. Vi utgår därför från tvåan men garderar upp med ett kryss.

 

10. Frankrike – Skottland (1)
Frankrike laddar för EM på hemmaplan och det här är generalrepetitionen inför EM-premiären mot Rumänien. Frankrike ska vara de klart bättre laget här, med både bättre spets och bredd och dessutom viss kamp om startplaterna på en del positioner. Så spelarna i Frankrike behöver visa sig från sin bästa sida här om de vill ha en startplats i EM på hemmaplan.  Det är inget värde att tala om på något tecken här så vi nöjer oss med en etta, då Frankrike ska vinna den här matchen 9 gånger av 10.

11. Slovakien – Nordirland (1x)
Två lag som båda ska spela EM möts här i ett sista test. Båda lagen kommr från segrar i senaste matcherna, men det är Slovkiens seger som imponerade mest med en 3-1 seger mot Tyskland på bortaplan. Slovakien har ett lag, ledda av Hamšík, som ska vara betydligt bättre än Nordirland på papret. Nordirland har dock prestrat bra som lag och överraskade genom att vinna sin kvalgrupp till EM. De har dock sämre bredd än Slovakien och i en match där båda lagen förväntas göra 5 eller 6 byten ska Slovakien vara numret större. Vi utgör därmed från ettan, men tar med ett kyss, då Nordirland kan överraska igen.

12. Tyskland – Ungern (1)
Det är ett revanschsuget Tyskland som gör sista matchen innan EM här. Tykland har förlorat 3 av sina 4 senast spelade matcher och framförallt förlusten i senaste matchen mot Slovakien var enn missräkning. Det var dock ett försvagat Tyskland som kom till spel mot Slovakien med endast 7 avbytare och stjärnor om Müller och Kroos saknades helt i truppen. De lär båda start mot Ungern, då det är dags att spela samman tänkta startuppställningen och förlusten senast blir extra tändvätska för Tyskland. För Ungerns del blir den här matchen främst en bra möjlighet att träna försvarsspel inför EM och det kan behövas då deras mål bör vara att försöka vinna en match i gruppspelet och knipa en slutspelsplats. Den här matchen ska vara klr skillnad och när dessutom Tyskland har extra motivation att vinna så finns inga skäl att använda fler teckn än ettan här.

13. Österrike – Holland (x2)
Österrike och Holland var två av de stora överraskningarna i EM-kvalet, få hade trott att Österrike skulle vinna gruppen och när de dessutom gick genom kvalet obesegrade så fullborda de en av de större skrällarna i kvalet. Holland överraskade istället negativt och misslyckades med att ens nå play-off genom att bara komma på fjärdeplats i gruppen och endast ta 13 poäng i kvalspelet. Österrike har efter kvalet blandat och gett där senste matchen slutade med 2-1 seger mmot Malta, men det var nog inte riktigt det resultat man ville ha mot ett Malta som några dagar tidigare förlorat med klara 0-6 mot Tjeckien. För Hollands del så verkar man redan nu bygga ett lag för VM 2018 och som ska kunna ta revansch i kvalet dit. Spelare som Huntelaar, Robben och van Persie har ersatts av yngre spelare som ska kunna vara med i både det kommande VM-kvalet och över EM 2020. Enligt strykttipspelarna är sterrike knapp faavorit här, medan oddssättarna håller Holland som liten favorit. Vi är beredda att hålla med oddssättarna här att Holland har ett bättre lag och bör gälla som favorit, men det här är på förhand en helt öppen match och vi garderar därför upp med ett kryss.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*