Stryptipset v21: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Vi har möblerat om lite, så info om inlägget och hur informationen presenteras finns nu i vår spelskola. Vi går istället direkt på oddsanalysen och spelförslaget för stryktipskupongen vecka 21. Höjdpunkten på kupongen är givetvis finalen i Champions League där Madrid-lagen gör upp på San Siro. Vidare har vi 3 matcher från Allsvenskan, 4 från Superettan, 1 från norska Tippeligan och slutligen 4 kompletterande matcher från Division 1.

Det blev inte så mycket färger i tabellen dn här veckan. Lag som Degerfors och Ljungskile slank precis under radarn då de inte riktigt var 5 procentenheters skillnad. Det som sticker ut är att det verkar finnas ett stort värde på att spela mot Malmö FF i match 4, då de är mer än 10 procentenheter överspelade på stryktipset jämfört med oddsen och värde fördelat på både ettan och krysset.

 

1. Real Madrid – Atletico Madrid (x2)
Stryktipset gäller efter 90 minuter och i teorin förlorade inte Atletico Madrid finalen 2014, då det blev 1-1 efter 90 minuters spel. Sergio Ramos kvitterade på stopptid för Real Madrid och när så förlängningen kom rasade Atletico ihop efter Gareth Bales 2-1 att man senare också hann släppa in ytterligare 2 mål. Även om vi räknar bort den matchen har Atletico Madrid haft övertaget på Real Madrid senaste åren då man bara förlorat 1 av de senaste 11 mötena lagen emellan. Matchen spelas på San Siro i Milano och då Real Madrid är överstreckade favoriter går vi emot. Det rapporteras dessutom att Cristiano Ronaldo haltat av en träning tidigare under veckan och att han är tveksam inför finalen. Raphael Varane som startat 6 matcher i Champions League den här säsongen är den enda definitiva skadan i båda trupperna.

2. AIK – Örebro (2)
I nuläget ser streckfördelningen OK ut i förhållande till oddsen man får. Vi misstänker dock att AIK kommer överspelas närmare matchstart och provar en kaxig tvåa. Det pratas om succeform under nygamla tränaren Rikard Norling men vi tycker inte man ska förivra sig med tanke på senaste tidens motstånd. 4 raka segrar är såklart bra. Gefle och Falkenberg har dock nästan cementerat sina nedflyttningsplatser i botten och Djurgården och Häcken ligger just nu på plats 8 och 12. Det är sant att man ännu inte förlorat på hemmaplan men man har heller inte slagit Jönköping (0-0) eller GIF Sundsvall (1-1). Man öser inte in mål och nu är dessutom Carlos Strandberg avstängd av SvFF efter sitt stryptag på lagkamraten efter segern mot Falkenberg, då just Strandberg gjorde 2 mål själv. Örebro öser in mål och även om man inte har 4 raka segrar som AIK så hade man 3 raka innan man spelade oavgjort mot IFK Norrköping senast. Se upp före Örebro!

3. Jönköping Södra – GIF Sundsvall (x2)
Jönköping inledde säsongen starkt men har sedan mattats av och har nu 7 raka matcher i Allsvenskan utan seger. Hemma på Stadsparksvallen har man dock endast en förlust, men man har inte vunnit på sina 3 senaste försök på hemmaplan. Man lyckades dock i senaste omgången hämta upp ett 1-3 underläge till 3-3 borta mot Elfsborg och det bör stärka moralen till den här matchen. Sundsvall smyger med strax efter tätlagen efter den klara 5-0 segern på hemmaplan i senaste omgången. I senaste bortamatchen stod man bra upp mot Norrköping och pressade dem hårt i inledningen av matchen. Det var också första fölusten på bortaplan  och Sundsvall har redan vunnit i Malmö och fick poäng med sig borta mot AIK, så de har potential att vinna alla bortamatcher i serien. Det finns ett litet värde på Jönköping, men det är försumbart och i den här matchen håller vi Sundsvall som favoriter, oavsett vad inlämnade spel och odds säger, vi garderar dock upp med ett kryss då Jönköping har potential att stänga igen defensivt och vi håller inte 0-0 som helt otroligt resultat här.

4. Östersund – Malmö FF (1x)
Östersund åke på en ordentlig smäll i senaste matchen då man förlorade bortamatchen mot Sundsvall med 0-5. Innan dess såg det dock lovande ut och man har vunnit sina två senaste hemmamatcher och framförallt senaste hemmamatchen mot Göteborg, som man vann 2-0, var ett styrkebesked. Nu är det dock serieledande Malmö som kommer på besök och de vill gärna ta med sig 3 poäng ner till Skåne för att befästa sereledningen över EM-uppehållet. Det är dock ett försvagat Malmö som avslutar vårsäsongen. Lwicki, Berget, Molins och Bengtsson ser alla ut att missa matchen på grund av ljumskproblem och dessutom är det frågetecken även för Sana och Edu. Malmö har dock ordentlig bredd i truppen och framförallt offensivt är man fortfarande riktigt farliga. Malmö är dock ordentligt överspelade, mer än 10 procentenheter enligt oddsanalysen, och kombinerat med skadeproblemen och att matchen spelas på konstgräs ser vi möjligheter till en skräll här. Vi väljer här 1x, som repesenterar nästan 53% sannolikhet enligt oddsen och hoppas att 60% av de inlämnade raderna faller bort genom att Malmö tappar poäng.

5. Dalkurd – IK Frej (1)
Dalkurd har blandat och gett i inledningen, men formkurvan verkar vara på väg uppåt. De 3 senaste matcherna har sluta med en seger och två oavgjorda, men en av de oavgjorda macherna slutade med två tappade poäng efter ett insläppt kvitteriingsmål i 100:e minuten och den andra var en stark 0-0 match på bortaplan mot Halmstad. Frej är inget ofarligt motstånd och de har hela seriens bästa målskytt i laget i form av Akpoveta, som gjort 7 mål på 9 matcher. Frej har dock problem med att man även släpper in många mål och deras 3 senaste bortamatcher har slutat 2-2. Dalkurd är dock klara favoriter på hemmaplan och ska kunna täppa til bakåt samtidigt som man har offensiva spelare som ska kunna ordna 3 poäng. Louati har till exempel kommit igång starkt i maj med 3 mål på 4 matcher under månaden och vi tror han gör minst ett mot Frej. Vi nöjer oss med en etta här, då Dalkurd ska vinna den här matchen på hemmaplan.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Degerfors – Assyriska (x2)
Bottenmatch i Superettan, där lag 14, Degerfors, möter lag 16, Assyriska. Formkurvorna pekar dock åt helt olika håll. Degerfors inledde svagt men tog sedan två raka segar i omgång 6 och 7. Sedan kryssade man borta mot Dalkurd och föll igenom totalt i senaste matchen, där man förlorade med hela 0-6 mot Sirius. Assyriska inledde också svagt och sparkade tränaren efter bara 7 omgångar, sedan har man tagit 4 poäng i den senaste två omgångarna. Degerfors är favoriter enligt både stryktipsspelare och oddssättare, men är nästan 5 procentenheter överspelade på stryktipset. Vi tror det blir en skräll här och lutar åt Assyriska om det är något lag om ska ta 3 poäng här, när det dessutom finns ett litet värde så spelar vi emot Degerfors och skriver in x2 på kupongen.

7. Ljungskile – Ängelholm (1)
Precis som match 6 är det här en bottenmatch i Superettan, där lag 13 och 15 i tabellen möter varandra. Frågan är om det finns ett ljus i slutet av tunneln för något av lagen då de tillhör de lag i serie med sämst form för tillfället. Ljungskile har förlorat 3 av de 4 senaste matcherna och kryssat i den fjärde. Ängelholm verkar dock nått den verkliga botten och har 5 raka förluster. Den värsta fölusten kom även i senaste matchen, där man förlorade med hela 0-7 mot GAIS. Vi tror att problemen fortsättar för Ängelholm och det kan bli en lång säsong för laget, som helt saknar möjligheter att förstärka laget under sommaren och istället riskerar att tappa ännu fler spelare på grund av de ekonomiska problemen. Ljungkile ska vinna den här matchen mot ett Ängelholm som verkar fallit igenom fullständigt defensivt.

8. Varberg – Sirius (2)
Det har varit en ganska tung period för Varberg i maj, med bara 2 poäng på 4 spelade matcher och bara 2 mål producerade på dessa matcher. 3 av dessa 4 matcher har dock varit på bortaplan och nu är det dags för hemmamatch.  Det är dock svårt motstånd som kommer på besök, Sirius har Superettans bästa offensiv med 19 mål på 9 matcher och med 3 raka segrar i bagaget. 13 av de 19 mål Sirius gjort har dessutom kommit i de 4 senaste matcherna, så det är ett stekhett lag som åker till Varberg för att försöka ta en fjärde raka seger och ta upp kampen med Halmstad i toppen. Trenden komer att vända för Varberg, men inte i den här matchen. Sirius känns alldeles för starka just nu och ska inte ens riskera att tappa poäng, då de har offensiva vapen nog att göra tillräckligt med mål för att ta 3 poäng och vi nöjer oss därför med en tvåa här.

9. Akropolis – Forward (12)
Akropolis kommer närmast från matcher mot topplagen Vasalund och Västerås och även om det bara blev 1 poäng på dessa båda matcher smyger man med i toppen med 9 poäng på de inledande 6 matcherna och med målskytten Luca Gerbino Polo, som gjort 6 mål på dessa 6 matcher, har man goda chanser att ta fullpoängare i matcherna mot alla mitten- och bottenlag. Forward ligger på nedre halvan, men än så länge är avståndet till toppen inte så stort och de har bara 2 poäng upp till Akropolis på femteplatsen. Det är dock främst starkt spel på hemmaplan som gett Forward poäng den här säsongen och laget har bara tagit 1 poäng på de inledande 3 bortamatcherna. I senaste hemmamatchen, där man besegrade Umeå med 2-1, gjorde dock anfallaren Linus Lamu lagets båda mål och håller måformen i sig även på bortaplan finns det skrällpotential. Både ettan och krysset är något överspelade och det finns ett visst värde på Forward här. Vi tror att något av lagen kommer att vinna här och Akropolis är favoriterna, men vi garderar upp ettan med en tvåa då Forward kan skrälla om Lamu fortsätter göra mål.

 

tipset v21

10. Brommapojkarna – Sleipner (1x)
Brommapojkarna har inlett relativt starkt i norrettan och parkerar för tillfället i topp av tabellen, med 13 inspelade poäng på 6 matcher. Vasalund skuggar dock strax därefter och man förväntar sig att sätta vidare press här genom att slå IK Sleipner på hemmaplan. Man är kupongens största favorit med 80% av strecken för tillfället och om man ska vara med på de stora pengarna måste man misslyckas med den uppgiften. Man har ett starkt försvar med blott 4 insläppta mål så långt och bara 1 på Grimsta IP. Senast blev IFK Luleå för tuffa på bortaplan och frågan är man lyckas resa sig igen här. Motståndet är inte av den tuffare sorten då Sleipner bara spelat in 4 poäng och är nästjumbo i tabellen. Positivt är dock att man kom tillbaka sent i senaste matchen mot Enskede och gjorde 3 mål framåt. Man saknar dock Mikael Matsson på mittfältet som drog på sig säsongens andra röda kort.

11. Carlstad United – Team TG (12)
Team Thoren har haft fördelen av att få spela 4 av sina 6 matcher så långt på hemmaplan. Det har dock inte gett stort utslag i tabellen för nykomlingen då man förlorat 3 av dessa hemmamatcher och bara lyckats göra 5 mål framåt totalt under säsongen. Man har dock ett spännande lag som försöker spela fotboll och trots den långa resan ner till Karlstad kritar vi dit tvåan där värdet finns. Carlstad United saknar André Jernberg på mittfältet efter utvisning senast mot Västerås SK, då man föll ihop och fick stryk med 4-0. Detta är också lagets sjätte match på 21 dagar och tränarens enda fokus är att fixa pigga och fräscha ben för att orka prestera. Hemmafavoriten som är streckad över 60% ska dock med och varför inte när man vunnit samtliga sina 3 hemmamatcher så långt.

12. Qviding – Tvååker (x2)
Qviding har inlett årets äventyr i divison 1 södra på sämsta tänkbara sätt. Överlägsen tabelljumbo med 1 inspelad poäng och 3 mål framåt på 6 spelade matcher. Poängen och 2 av målen kom redan i första hemmamatchen mot Husqvarna då man kom tillbaka från ett 0-2 underläge. Ingen positiv trend med andra ord och det kan vara svårt att vända trots hemmaplan. Man spelar på konstgräs vilket normalt är en fördel men nykomlingen Tvååker har alla möjligheter att träna på konstgräs hemma och är inte obekanta med underlaget. Man har dessutom en uppåtgående trend med 5 av 6 inspelade poäng i sina 3 senaste matcher, med 6 mål framåt. Perparim Beqaj på topp har också börjat leverera med 3 mål i dessa 3 senaste matcher. Många håller Qviding som favorit med motiveringen att man måste börja vinna. Det är inget hållbart argument enligt oss och när det minimala värdet finns på andra sidan skriver vi x2 på kupongen.

13. Rosenborg – Molde (1)
Seriefinal i norska Tippeligan där Rosenborg kopplat greppet med 29 inspelade poäng mot Moldes 24. Med bara 12 spelade matcher innebär det att man vinner det mesta och hemma på Lerkendal i Trondheim har man faktiskt vunnit allt så långt. Resultatraden 6-0-0 med målskillnad 14-2 inger givetvis respekt. Man har dessutom växlat upp från de två inledande 1-0 segrarna, med målskillnad 12-2 senaste 4 hemmamatcherna. Molde har nästan lika fin rad på hemmaplan med hela 16 mål gjorda. På bortaplan är det dock tyngre och man har fått inkassera två förluster mot både Odd och Sarpsborg. Det är en hel del prestige på spel här också då Rosenborg vann dubbeln ifjol och Molde året dessförinnan. Som det ser ut nu är Rosenborg dock inte överstreckade och vi litar på att man vinner igen på Lerkendal.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*