Stryptipset v19: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Veckans stryktips består av fyra matcher från Premier League, två matcher från Allsvenskan, tre matcher från Superettan och resterande fyra matcher från Division 1. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 19. Oddsen hämtas från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Den här veckan har vi 8 matcher där tecken överspelats eller ger oss ett värde högre än 5 procentenheter. Som vanligt är det hemmalagen som överstreckas i högst utsträckning och värde i ett antal bortalag. Sollentuna är enda lag som överstreckats mer än 10 procentenheter. Vi tycker det är lite anmärkningsvärt att tabelljumbon Sunderland får förtroende mot ett Swansea som krigar för kontraktet och att vi får ett fint spelvärde på Utsikten i match 13.

1. Bournemouth – Burnley (x2)
Två lag som i praktiken är klara för spel i Premier League även nästa säsong. Det är inte många poäng som skiljer lagen i mitten av tabellen och utöver sin stolthet finns det fortfarande ganska många placeringar att spela om. Bournemouth är överstreckade och saknar en del nyckelspelare, samtidigt som vi tycker Burnley sett stabilare och bättre ut sista tiden. Bournemouth har plockat fler poäng senaste matcherna, mot bottenlag, men man har också släppt in minst 2 mål i 8 av de 10 senaste hemmamatcherna. Vi ger x2 ett försök och hoppas det rensar bra direkt.

2. Middlesbrough – Southampton (12)
Här garderar vi upp den överstreckade ettan med värdetvåan, då vi väljer att tro på att ett lag lyckas avgöra. Det känns inte givet på förhand med tanke på båda lagens stora problem med att göra mål. Risk för 0-0 och 1-1 alltså, men vi vågar inte välja sida och det innebär ju att ett mål för endera laget räcker långt. Middlesbrough är klara för nedflyttning trots en relativt solid defensiv. Problemet är att man bara gjort 26 mål på 36 omgångar. Southampton har förvisso haft ett tufft spelschema men man har inte gjort mål på sina 3 senaste matcher och 4 av de 5 senaste.

3. Stoke – Arsenal (2)
Arsenal har greppat sista halmstråt för spel i Champions League genom att besegra Manchester United och Southampton de två senaste omgångarna. Nu står Stoke i vägen som inte längre har något att spela för. Mark Hughes är ifrågasatt och kaptenen Ryan Shawcross framtid i klubben är högst osäker. I skrivande stund är inte Arsenal överstreckade som en 57%-ig favorit och då tvekar vi inte att spika laget som har både klass och motivation här. Stoke är förhållandevis starka hemma på Bet365 Stadium, men har bara vunnit 1 av de senaste 9 matcherna i ligan och man har förtvivlat svårt att göra mål.

4. Sunderland – Swansea (2)
Tabelljumbon Sunderland tog sin första seger på 11 försök senast mot Hull City, vilket innebar att Swansea kunde klättra upp på säker mark i tabellen. Det har man gjort genom att ta 7 poäng senaste tre omgångarna mot Stoke, United och Everton. På bortaplan har Swansea inget vidare facit under säsongen. Det samma kan dock sägas om Sunderland sett över hela säsongen, med blott 3 segrar hemma på Stadium of Light. Innan man vann senast hade man spelat ihop 2 poäng på 10 omgångar och man gjorde bara mål i en av dessa matcher. Här är man dessutom överstreckade, så valet blir ganska enkelt att prova ett motiverat Swansea.

5. AIK – Örebro (1)
AIK är kupongens näst största favorit, 67% streckade. Med Henok Goitom skadad sprudlar det inte om AIK’s offensiv, men man är desto tätare bakåt. Senaste tre matcherna har man plockat 7 poäng med 0 insläppta mål. Till den här matchen saknar man dock lagkapten Nils-Eric Johansson som blev utvisad senast. För Örebros del har man problem defensivt med 1 inspelad poäng och 9 insläppta mål de senaste fyra matcherna. Vasse anfallaren Igboanike är fortsatt avstängd. Kryssrisken är uppenbar men så länge inte hemmalaget överstreckats finns det ingen anledning att slösa gardering här.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Kalmar FF – Häcken (x2)
Häcken har bara förlorat 1 match på de inledande 7 omgångarna i Allsvenskan och måste ses som favorit här, även om man saknar både Friberg och Lindgren med avstängning. De senaste två omgångarna har man krossat IFK Göteborg med 4-0 och spelat 2-2 mot ett Sirius som ser starka ut. Kalmar borde nästan ses som en munsbit så som man spelat och inlett säsongen. Man lyckades slå Halmstad för ett par omgångar sen, men det är enda segern på 7 omgångar med 5-15 i målskillnad.

7. Dalkurd – Trelleborg (1x)
Två lag som inlett Superettan på ett bra vis. Dalkurd gick obesegrade i fem raka omgångar innan man fick stryk och Trelleborg har gått obesegrade i fem raka sen man fick stryk i premiären. Dalkurd är en het kandidat till uppflyttning och med 1 insläppt mål på de inledande fem matcherna var det förvånande när man helt plötsligt släppte in 3 mot Degerfors senast. Tränare Andreas Brännström var vansinnig över hur man försvarade sig och vi inbillar oss att hårtorken ger effekt och att vi inte får se samma typ av pojklagsmissar här. Ett bra försvar lär behövas mot Trelleborgs skyttekung Camara-Jönsson som redan gjort 9 mål. Dalkurd gynnas av hemmaplan och sitt konstgräs, så 1x känns ändå väldigt tryggt.

8. Falkenberg – Brommapojkarna (x2)
Nästan 9 procentenheters värde på Brommapojkarna i skrivande stund och det frestar att singla tvåan. Vi ser dock att Falkenberg ska kunna ta poäng och värde sjunker sannolikt betydligt innan spelstopp. Brommapojkarna ser ju på pappret otroligt starka ut med 5-1-0 och 14-2 i målskillnad så långt, men som nykomling borde man inte kunna utmana hela vägen. Falkenberg kommer ju från Allsvenskan inför den här säsongen, men har fått en tuffare resa då första segern kom senast. Man vände 2-1 underläge till seger 2-4 borta mot Gefle, med fyra olika målskyttar. Detta kan lyfta Falkenberg och vi garderar med krysset.

9. Helsingborg – IK Frej (1x)
Vi hittar kupongens största favorit i Helsingborg som också är storfavoriter att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Man är obesegrade så långt med 3-3-0 och har vunnit sina två senaste matcher. Hemma på Olympia har man bara släppt in 1 mål på tre matcher mot Trelleborg, Gefle och Degerfors. IK Frej är inte ofarliga framåt men tack vare 8 insläppta mål har man bara spelat in 1 poäng på de fyra senaste matcherna. Man ska normalt inte ha något att hämta, men det finns bra värde på krysset som kompenserar upp den överstreckade ettan.

10. Carlstad – Akropolis (2)
Carlstad har haft problem med offensiven i inledningen och endast gjot 2 mål på sina 4 första matcher. För motståndarna Akropolis är inte det något problem, de är målgladaste lagen i serienmed 13 mål framåt på sina 4 matcher. Problemet för Akropolis är snarare defensiven, då de släppt in 8 mål. Så man skulle kunna tro att det här blir en öppen målrik match, men vi tror inte att Carlstad har offensiv nog att kunna utmana Akropolis utan Akropolis ska vinna den här matchen med ett par mål och när det inte fins något värde i oddsanalysen så nöjr vi oss därför med en tvåa.

11. Sollentuna – Assyriska (12)
Sollentuna är kupongens mest överspelade lag och ettan är enda tecknet på kupongen där det skiljer mer än 10 procentenheter i oddsanalysen. Det finns fog för att hålla Sollentuna som stora favoriter här,  laget har inlett med 3 segrar på de 4 första matcherna och enda förlusten kom mot serieledande Brage. Assyriska i sin tur är jumbo och har bara spelat in 1 päng och gjort 2 mål så här långt. Men det finns kvalitet i Assyrikas trupp och inför förra matchen gjorde de klart med Aziz Corr Nyang, fram till sommarens transferfönster. Han gick direkt in i startelvan och spelade 50 minuter och bör vara redo för mer speltid här. Vi kan inte undvika ettan här utan utgår från den. Men det finns ett spännande värde på Assyriska och de har potential att skrälla så vi tar med tvåan som en chansgardering.

12. Ljungskile – Landskrona (12)
Två gamla allsvenska lag på dekis möts i division 1 i kupongens 12:e match. De verkar dock sikta uppåt igen då lagen ligger etta och tvåa i division 1 södra och båda lagen har 10 poäng efter 4 omgångar. För Ljungskiles del har offensiven än så länge mest handlat omm Robin Strömberg som gjort mål  samtliga 4 seriematcher de spelat men det kommer inte att räcka med en spelare för att vinna här utan det krävs att fler spelare kliver fram. För Landskronas del är det fortfarande en fråga om hur bra laget egentligen är? De har klara 8-2 i målskillnad på de 4 första matcherna, men motståndet har i samtliga fall varit lag i botten av tabellen som mest inriktat sig på att spela defensivt och inte utmanat Landskronas defensiv på allvar. Vi tror att Ljungskile är det starkare laget när de har fördel av hemmaplan och att de har något mer spets, inte minst i form av Jakob Olsson som tidigare visat kvaliteter för spel på högre nivå. Vi utgår därför från ettan, men tar med en garderingstvåa, då Landskrona har offensiva spelare som kan ordna en skräll till fint värde.

13. Utsikten – Oskarshamn (1)
Utsikten är stora favoriter här och i oddsanalysen fins det ett fint värde på dem. De har ett lag med gott om spelare med meriter från spel på högre nivå. Efter förlust mot Ljungskile i prmiären har de 7 poäng på de senaste 3 matcherna. Enda frågetecknet är egentligen vilken anfallare som ska stå för målen? Oskarshamn har 3 raka segrar i serien, men det var mot 3 lag i botten av tabellen och här är motståndet av annan kvalitet. Oskarshamn är ett hyfsat division 1 lag, men vi tror inte att de kan matcha de bästa laget i serien, utan får rikta in sig på en placering i mitten av tabellen. Vi ser Utsikten som ett strkare lag och när de dessutom har fördel av hemmaplan och värde i oddsanalysen så tvekar vi inte att spika ettan.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*