Stryptipset v18: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Veckans stryktips består av fem matcher från Premier League, sju matcher från League Two slutligen en match från Allsvenskan. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 18. Oddsen hämtas från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Den här veckan har vi 10 matcher där tecken överspelats eller ger oss ett värde högre än 5 procentenheter. Den här veckan syns fenomenet med flerveckorskuponger där ettor dominerar extra tydligt. Hemmalagen är överstreckade i varenda match på kupongen och värst är Bournemouth som är överspelade mer än 10 procentenheter. Värden finns därmed på tvåorna och en del kryss. Bortafavoriter som Mansfield, Doncaster och AIK får därmed ett spännande värde.

1. Bournemouth – Stoke (12)
För båda lagen handlar det nu bara om att avsluta säsongen på ett bra sätt. Efter 2 raka segrar och 3 segrar i de 4 senaste hemmamatcherna har Bournemouth god chans att sluta på övre halvan av tabellen. Joshua King har vuxit fram som en riktig målskytt och efter att ha gjort mål i de 2 senaste matcherna står han nu på totalt 15 mål i Premier League. För Stoke ser det värre ut med bara 1 seger på de 7 senaste matcherna och bara totalt 1 poäng på de 6 senaste bortamatcherna. Även Stoke har chansen att slut på övre halvan, men säsongen har inte blivit vad de förväntade sig och managern Mark Hughes behöver ta ett par segrar i spurten för att öka chanserna att behålla jobbet. Bournemouth är favoriter här och har en målskytt i god form, men de är ordentligt överspelade på stryktipset. Vi kan inte bortse från ettan här, men garderar upp med en chanstvåa då det finns fint värde på Stoke.

2. Burnley – West Bromwich (1)
Burnley har överraskat under säsongen och med 3 matcher kvar att spela är enda hotet att Swansea vinner 3 raka matcher och Burnley förlorar sina återstående matcher. Men 2 av de återstående matcherna spelas hemma på Turf Moor där Burnley är svårslagna. De radade upp segrar på hemmaplan men förlorade sedan 2 av de 3 senaste hemmamatcherna. Det tyer dock inte på dålig form utan att Tottenham och Man U stod för motståndet i dessa matcher. Här är motståndet av helt annan kvalitet och Burnley är tydliga favoriter. Ett lag som däremot har dålig form är gästerna West Bromwich, som efter en stark säsong fallit tillbaka och bara tag 1 poäng på de 5 senaste seriematcherna. Än värre är att de inte ens har gjort ett mål under dessa 5 matcher. Burnley är överspelade på stryktipset men med deras hemmastyrka och mot ett West Brom i dålig form spikar vi ettaan här.

3. Hull – Sunderland (1)
Hull kämpar för att undvika nedflyttning och har 2 poäng mer än Swansea under strecket. Här har de en möjlighet att ta ett stor steg mot målet att klara sig kvar då de möter ett Sunderland som är helt klart för nedflyttning. Hull har blandat och gett men hemma på KCOM Stadium har det sett riktigt bra ut senaste tiden med 4 raka segrar och 8 raka hemmamatcher utan förlust. Sunderland har bara gått och väntat på att nedflyttningen ska bli ett faktum med totalt 2 poäng inspelade på de 10 senaste omgångrna. Hull är överspelade på stryktipset, men med deras hemmaform och mot ett Sunderland som inte längre har någonting att spela för så ser vi inget annat än en etta här.

4. Leicester – Watford (1x)
Efter att länge varit fast i botten av tabellen tog sig Leicester samman efter att Raineri sparkats och ser ut att kunna sluta säsongen i mitten av tabellen. Laget har lika många poäng som gästerna Watford och då båda lagen i praktiken undanröjt hotet om nedflyttning har de inte mycket spela för.  Leicester har 4 raka segrar hemma på King Power Stadium och verkar ha fått igång Vardys målproduktion igen, då han gjort mål i 5 av de 7 senaste seriematcherna. Watford har haft problem på bortaplan hela säsongen och har förlorat sina 4 senaste bortamatcher. Men innan dess blixtrade de till och besegrade Arsenal med 2-1 på bortaplan. Vi håller Leicester som ett starkare lag på hemmaplan speciellt med en Vardy i målform, men laget är ordentligt överspelade på stryktipset. Vi väljer dock inte bort ettan, utan utgår från den men garderar upp med krysset.

5. Swansea – Everton (12)
Swansea ligger på nedflyttningsplats och har 2 poäng upp till Hull ovanför strecket. Men de har sprattlat till efter n tung period och har tagit 4 poäng på de 2 senaste matcherna. De har jumbon Sunderland i nästa omgång men de har det inte i egna händer utan måste förlita sig på att Hull tappar poäng samtidigt som de tar de poäng som behövs. Så de ställs inför en tuff utaning när de måste ta poäng av Evrton och helst vinna matchen. Everton har bara vunnit 1 av sina 8 senaste bortamatcher i Premier League, men de har kryssat i 5 av dem och bara förlorat 2. I de 2 senaste matcherna i serien har de dessutom inte lyckats göra mål. Men Everton har Lukaku i laget och även om han gått mållös från planen i de 2 senaste omgångarna gjorde han 3 mål på de 2 matcherna innan dess och totalt under säsongen har det blivit 24 mål. Vi förväntar oss att Swansea kommer att sata offensivt här och försöka ta 3 poäng, vi tror det komer passa Everton perfekt och att Lukaku kommer att få flera möjligheter på omställningar. Vi tror att Everton drar det längsta strået här men tar med en etta också då Swansea kan lyckas kriga till sig en seger på ren motivation här.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Crawley – Mansfield (2)
Det är sista matchen för säsongen och trots dålig form lyckdes Crawley hålla undan bottenlagen och klara sig kvar i League Two. Men Crawley har bara vunnit 1 av sina 13 senaste matcher och det var mot jumbon Leyton Orient. Anfallaren James Collins har gjort vad han kan med 20 mål under säsongen, men han har varit för ensam som offensivt vapen. För Mansfield finns det en liten chans att de kan ta sig till playoff, men då krävs det 3 poäng och att alla andra resultat går deras väg. Mansfield ska vara det starkare laget här och när oddsanalysen ger mer än 9 procentenheters värde på tvåan tvekar vi inte att spika den. Men vi tror inte att det räcker för att Mansfield ska ta sig till playoff.

7. Exeter – Carlisle (12)
Lag 5 och 6 i tabellen gör upp i sista omgången och hemmalaget Exeter är redan klart för playoff och kan inte nå direktuppflyttning. Efter att ha blandat och gett mot slutet så har Exeter avslutat starkt och har 2 raka segrar i serien och vill nog hålla formen vid liv. För Carlisle är det vinna eller försvvinna som gäller, de behöver 3 poäng för att vara helt säkra på playoff men 1 poäng kan räcka om de har tur. Men Carlisle måste gå för seger här. Vinner Carlisle så får dessutom lagen mötas 2 gånger till då de i så fall ställs mot just Exeter i playoff semifinalen. Carlisle har dock bara vunnit 1 av sina 5 senaste matcher. Vi tror att det blir en vinnare här, antingen får Carlile in målen de behöver, eller så går de bort sig och Exeter kan kontra in ett par bollar. Om matchen är oavgjord måste Carlisle trycka framåt ända til slutsignalen.

8. Grimsby – Plymouth (2)
Grimsby har inget att spela för här och kommer att sluta i mitten av tabellen. Plymouth är redan klaa för uppflyttning men de har dessutom möjligheten att vinna serien och det bör motivera spelarna extra. Plymouth har 9 raka bortamatcher utan förlust, men de har bara vunnit 4 av dessa 9. Grimsby har blandat och gett hemma på Blundell Park men har vunnit sina 2 senaste hemmamatcher.  När serieledarna Plymouth har någonting att spela för och möter ett Grimsby som mest bara vill spela av sista matchen så ser vi inget annat än en tvåaa i den här matchen och inget behov av att gardera.

9. Hartlepool – Doncaster (12)
Det är två lag ur form som möts på The Northern Gas and Power Stadium. Båda lagen har 3 raka förluster i serien, men Hartlepools formsvacka är djupare än så med bara 2 inspelade poäng på de 8 senaste matcherna. För Hartepool är det bara 3 poäng sm gäller om de ska undvika nedflyttning och då måste dessutom Newport tappa poäng i sin match. Uppgiften är dock svår då serietvåan Doncaster kommer på besök med anfallare John Marquis, som gjort 26 mål i serien under säsongen. Enda hoppet för Hartlepool är att även Doncaster verkar vara ur form och att de inte har något att spela för, då uppflyttningen varit klar sedan en tid. Doncaster är det bättre laget och när det finns värde på tvåan så utgår vi från den. Men det här är en match där ett desperat lag kan skrälla mot ett lag som bara ska spela av 90 minuter och sedan fira uppflyttningen, så vi tar med en chansetta trots att den är överspelad.

10. Portsmouth – Cheltenham (1)
Portsmouth är redan klara för uppflyttning efter en imponerande avslutning där de vunnit 9 av sina 11 senaste matcher. Här får de en möjlighet att avsluta säsongen inför hemmafansen mot bottenlaget Cheltenham, som bara tagit 2 poäng på sina 6 senaste bortamatcher. Portsmouth är klara favoriter och när de desuom har ett motivationsövertag så ser vi ingen anledning att göra annat än spika ettan, trots att Portsmouth ä några procentenheter överspelade.

11. Stevenage – Accrington (12)
Stevenage såg länge ut som ett lag för playoff, men efter bara 2 inspelade poäng i de 5 senaste matcherna har de ramlat ner från playoffplatserna och behöver nu hitta formen igen för att ta sista chansen att förlänga säsongen. För Accrington var behållningen av säsongen att de tog sig till 4:e omgången i FA cupen, för seriespelet slutar med en mittenplacering. Accrington Stanley hade dock en imponerande svit på 15 raka matcher utan förlust i serien inan de förlorade de 2 senaste seriematcherna. I slutet av serien slår motivation ofta klass och hemmalaget ska båda vara mer motiverade och hålla något bättre klass så vi utgår från ettan, men Stevenage är kraftigt överspelade på stryktipset så vi tar med en kryssgardering och hoppas på mindre skräll.

12. Wycombe – Cambridge (x2)
Både Wycombe och Cambridge har 66 poäng och om Carlisle eller Blackpool snubblar på målsnöret finns det en chans att knpa en playoffplats, men då krävs det 3 poäng här. Wycombe är ett suspekt hemmalag och även om de vann sin senaste hemmamatch så hade de dessförinnan 7 raka hemmamatcher utan seger. Cambridge har vunnit 10 av 22 bortamather i serien, men det har blivit förluter i 3 av de 4 senaste bortamatcherna.  Det här känns dock som en vidöppen match och vi lutar oss därför mot oddsanalysen. Wycombe är överspelade runt 7 procentenheter på stryktipset och vi väljer därför tt spela mot dem och skriver in x2 på kupongen.

13. Halmstad – AIK (x2)
Efter segern i premiären har det bara blivit 2 poäng på de efterfööljande 5 matcherna för Halmstad. Dessutom har de inte gjort mål på de 4 senaste matcherna. Om det inte förändras så riskerar Halmstad att fastna i botten av tabellen. AIK har gått något bättre med 8 poäng på de inledande 6 matcherna, men även de har problem med målskyttet efter bara 5 mål på 6 matcher. Halmstad har dessutom en tunn trupp och stortalangen Haksabanovic får ta ett tungt offensivt ansvar då laget saknar verklig offensiv spets. AIK har det bättre beställt med offensiva spelare, men de måste förbättra effektiviteten. När det dessutom finns ett stort värde på AIK så utgår vi, utan att tveka, från tvåan här. Men vi garderar upp med krysset då 0-0 inte alls känns otänkbart här.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*