Stryptipset v17: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Vi har möblerat om lite, så info om inlägget och hur informationen presenteras finns nu i vår spelskola. Vi går istället direkt på oddsanalysen och spelförslaget för stryktipskupongen vecka 17. På veckans kupong har vi hela 6 matcher från Premier League och resterande 7 matcher från Championship.

Det är inget grönt i veckans tabell och alltså inga tecken man måste ta med, men det finns 3 stora favoriter som alla är mer än 10 procentenheter överspelade. Watford, Ipswich och Leeds är därmed kandidater man kan fundera på att helt spela emot eller iaf värdegardera andra tecken och hoppas det skräller.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

1. Arsenal – Norwich (1)
Torsdag kväll är Arsenal inte överspelade och trots att man bara vunnit 1 av sina 4 senaste matcher tror vi inte att man missar här på hemmaplan mot ett Norwich som nyligen ramlat under nedflyttningsstrecket. Klass slår motivation heter det ju, men Arsenal har också en direktplats till Champions League att spela om och motivation ska inte vara ett problem här. Ett stort avbräck för Norwich är att mittbacken Timm Klose troligen är borta för resten av säsongen. Sen han skadade sig har man hunnit med att förlora med 1-0 mot Crystal Palace och 0-3 mot Sunderland. De tappade poängen mot direkta konkurrenter i botten innebär troligtvis att man innan säsongen är över kommer släppa både Sunderland och Newcastle förbi sig i tabellen.

2. Everton – Bournemouth (x2)
Utan att tänka till kan Everton kännas som en vettig spik på hemmaplan. Man ska dock komma ihåg att laget och Roberto Martinez är oerhört pressade nu efter att inte ha vunnit någon av sina senaste 7 tävlingsmatcher. Under samma svit av matcher har man bara lyckats göra 3 mål och nu när Funes Mori är avstängd och Jagielka är skadad, i mittförsvaret, kan Tony Hibbert behöva starta mot Bournemouth. Coleman ska också vara otillgänglig på kanten. Med tanke på förutsättningarna och att Everton överspelats med 8 procentenheter går vi för x2 på stryktipskupongen. Bournemouth har förvisso bara vunnit mot Aston Villa i sina senaste 5 matcher där man förlorat mot Tottenham, City, Chelsea och Liverpool. Vi tycker dock man verkar vara på gång och med både Benik Afobe och Callum Wilson gott på väg tillbaka från skada, lär Evertonförsvaret prövas flera gånger om.

3. Newcastle – Crystal Palace (1)
En svår match att sia om på förhand då inget av laget är mycket att hålla i handen. Det är sällan vi får en ej överspelad hemmafavorit över 50% så vi väljer dock att satsa på hemmalaget Newcastle. På hemmaplan är man dugliga och Rafa Benitez har fått laget att sprattla till i nedflyttningsstriden genom att slå Swansea och kryssa mot både City och Liverpool i sina senaste matcher. Samtidigt har Crystal Palace bara slagit Norwich på hemmaplan – 1 seger – i sina 18 senaste Premier League matcher under 2016. Däremot har man nu gått hela vägen till final i FA-cupen och även om det är 3 veckor dit bör det tänkas på att man inte drar på sig skador i det här läget. Med 8 poäng till strecket är man i praktiken klara för spel i Premier League även nästa säsong. Vi är dock inte så naiva att vi tror Alan Pardew ställer ett B-lag på plan mot sin tidigare arbetsgivare och matchen är av stort intresse i England.

4. Stoke – Sunderland (x2)
Streckfördelningen är exakt enligt vad oddssättarna tror och det finns inga rätt eller fel oavsett vad som väljs. Stoke City är alltid svårslagna hemma på Britannia Stadium men formen och senaste tidens insatser kan inte precis hyllas. Från sin tiondeplats i tabellen har man inget att spela för. Man har haft skadeproblem i backlinjen under ganska lång tid och när nu dessutom Shay Given fick kliva av mot City i helgen kan tredjemålvakten Haugaard få en chans igen. Normalt så defensivt starka Stoke har nu släppt in mål i 7 raka matcher och 4 mål i samtliga sina 3 senaste. Inte helt lätt att då ta emot ett Sunderland som hankat sig över nedflyttningsstrecket genom att kriga till sig poäng i 6 av sina 7 senaste matcher. Målskyttet framåt är ett problem men det finns åtminstone kvalitet i Defoe (13 mål) och när man nu hållit nollan i 3 av sina 4 senaste kan man kanske ta med sig alla 3 poängen.

5. Watford – Aston Villa (1x)
Watford är en av flera hemmalag som överstreckats stort den här stryktipskupongen. Det kan vara svårt att få med sig värdegarderingar på samtliga. Även om Aston Villa förlorat 10 raka matcher och verkar ha gett upp för flera månader sen tror vi man kan överraska positivt här. Ja, det är kaos i klubben och man har inte mycket mer än stoltheten att spela för. Man har dock mött idel topplag eller lag från nedre halvan med gryende form. Nu ska man möta ett Watford som bara vunnit 1 av sina 8 senaste matcher och förlorat 5 av de 7 senaste. Ighalo som inledde säsongen på ett strålande sätt (14 mål) påverkades tydligen av januarifönstrets spekulationer och har inte gjort mål i ligan sen man hemmaslog Newcastle i januari.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. West Bromwich – West Ham (2)
Vi har dissat West Bromwich under ganska lång tid och det menar vi är med all rätt. Många av insatserna under 2016 har varit riktigt pinsamma och man ska vara glada att säsongen snart är över. Nu fick man med sig ett oavgjort resultat mot Tottenham efter en OK halvlek. Innan dess hade man bara lyckats få med sig 1 poäng mot Sunderland på sina senaste 5 matcher. Senast man vann lyckades vinna, med 1-0, drog Juan Mata på sig två gula kort inom loppet av 26 minuter. Det är ganska vågat att spika West Ham med så många andra stora favoriter på stryktipskupongen. Man är ändå obesegrade i 9 raka ligamatcher och i de senaste 6 har man gjort minst 2 mål framåt. Andy Carroll är tillbaka från skada med storform och har gjort 5 mål i sina senaste 3 matcher. Slaven Bilic har en skadefri trupp att välja från.

7. Bristol City – Huddersfield (12)
Bristol City är lika överstreckade som Huddersfield är understreckade här. Båda lagen har visat fin form på sistone mot kompetent motstånd och inget av lagen har något att spela för. Båda lagen är att betrakta som bottenlag men båda har ändå var sin kvalitetsanfallare som stått för nästan en tredjedel av vardera lagets mål. Med Kodija och Wells på planen vill vi tro att vågskålen kommer tippa åt endera hållet i den här matchen och vi går för 12. För Bristol Citys del kommer mittfältaren Korey Smith vara avstängd efter sitt röda kort senast.
8. Ipswich – MK Dons (x2)
Ipswich jagade en playoffplats och MK Dons försökte klättra upp över nedflyttningsstrecket. Båda lagen misslyckades dock med uppgiften. Ipswich har radat upp 7 raka matcher utan seger, men har iaf tagit 5 poäng genom 5 oavgjorda matcher. MK Dons är snäppet värre och har inte vunnit på 9 omgångar och har dessutom förlorat 5 av dessa 9 matcher. Även om lagen inte har någonting att spela för så finns det dock viss motivation för spelarna i MK Dons att göra en bra match. Om de inte vill följa med laget ner i League One så gäller det att de imponerar scouter och andra lags ledare ordentligt i de avslutande matcherna. För våran del nöjer vi oss dock med att titta på oddsanalysen där Ipswich är mer än 10 procentenheter överspelade på stryktipset jämfört med oddsen. Vi väljer därför att helt spela mot Ipswich och sätter x2 på kupongen.

9. Leeds – Charlton (1x)
Scenariot i match 9 liknar till viss del det i match 8. Hemmalaget har ingenting att spela för och möter ett lag som är klart för nedflyttning till League One. Skillnaden är dock att Leeds visat fin form på slutet och vann 3 matcher på rad innan man i senaste omgången spelade 2-2 borta mot topplaget Hull. Vi kan inte ignorera ettan här, men garderar upp med ett kryss och hoppas på en mindre skräll.

10. Nottingham – Wolverhampton (x2)
Nottingham vände den dåliga trenden i senaste omgången, efter bara en seger på de 13 omgångarna innan dess så vann borta mot Fulham med 3-1. Wolverhampton har liknande trend just nu, med bara 1 seger på 8 senaste matcherna, men de har kryssat 5 av matcherna och inte mindre än 4 av dem har slutat 0-0. 0-0 tror vi även är ett gångbart resultat i den här matchen och utgår grund krysset men väljer sedan att garder upp med en tvåa på grund av värdet i oddsanalysen. Vi tror att Nottingham är övervärderade efter vinsten mot bottenlaget Fulham och litar på att de inte vinner igen.

11. Reading – Preston (1)
Inget av lagen har vunnit under de 5 senaste omgångarna. De har inte heller någonting att spela för och oddsanalysen ger inget värde att tala om på något tecken. Reading har dock en het spelare i letten Deniss Rakels, som anslöt i Januari och först nu verkar ha spelat till sig en startplats i anfallet. Han har gjort 2 mål på de 3 senaste matcherna och hans målform kombinerat med att Reading har hemmaplan gör att vi väljer att lita på hemmalaget här och skriver in en etta.

12. Rotherham – Blackburn (1)
Rotherham såg ut som en klar nedflyttningskandidat innan man hittade storformen i slutet av Februari. Sedan dess har man spelat 11 matcher på rad utan att förlora och tagit sig upp på säker mark. Blackburn har gjort omvänd resa och klarade sig kvar tack vare bra start, men har inte vunnit någon av sina 6 senaste matcher. Vi tror att båda lagen fortsätter trenden och att Rotherham drar längsta strået här. De är något överspelade i oddsanalysen men vi litar på att de vinner här och nöjer oss med enbart en etta på match 12.

13. Sheffield W – Cardiff (12)
Lag 6 och 7 i tabellen gör upp i kupongens sista match och kampen om den sista playoffplatsen lever fortfarande. Men om kampen ska fortsätta efter den här matchen krävs det att Cardiff vinner, alla andr resultat innebär att Sheffield W är klara för playoff. Inget av lagen har dock direkt imponerat på slutet. Sheffield W radade upp 4 segrar på rad nyligen, men förlorade sedan klart mot Bristol C och har sedan 3 raka kryss. Cardiff tog 2 poäng på de 4 matcherna innan senaste omgången, där tog man sig dock samman och besegrade tabelljumbon Bolton med 2-1. Vi tror att Cardiff kommer att satsa offensivt här, då man måste vinna. Vi tror också att något av lagen vinner och väljer därför bort krysset här man garderar upp med både ettan och tvåan.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*