Stryptipset v17: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Veckans stryktips består av fyra matcher från Premier League, åtta matcher från Championship och match nummer 13 från Allsvenskan. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 17. Den här veckan hämtar vi oddsen från Pinnacle Sports som vi vill slå ett slag för. De jobbar med lägst marginaler av alla spelbolag och har således högst odds online. Kolla in oddsen här. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Den här veckan har vi 8 matcher där tecken överspelats eller ger oss ett värde högre än 5 procentenheter. Överlag är det som vanligt hemmafavoriterna som överstreckas i störst utsträckning, där Leeds och Reading är värst. Tydliga värden hittar vi däremot på West Ham, Norwich, Wigan och AFC Eskilstuna. För att vara med om pengarna bör man i någon mån försöka undvika överstreckade tecken och gardera upp där det finns ett värde.

1. Southampton – Hull (1)
Southampton har förlorat två raka matcher och med Hulls fina form skulle man kunna lockas att gardera här. Vi tycker ändå att hemmaplansfördelen väger tungt här och Southampton är inte enkla att ta sig an hemma på St Marys. Om vi bortser från möten mot lag från topp 5 i tabellen har man 4 segrar och 1 oavgjord på de senaste 5 matcherna. Man saknar fortfarande Van Dijk i mittförsvaret men har åtminstone fått tillbaka Gabbiadini från skada och kommer säkerligen göra mål framåt. Hull har kravlat sig över nedflyttningsstrecket tack vare ett fint spel på hemmaplan, men borta har man faktiskt förlorat 14 av sina senaste 15 matcher. Saints har också vunnit 4 av de senaste mötena inbördes. Vi ser ingen anledning att ödsla garderingar här.

2. Stoke – West Ham (2)
Här skiljer det bara 1 poäng mellan lagen i en tät tabell, varför en eventuell seger för endera laget sannolikt skulle innebära ett rejält kliv upp i tabellen. Man kommer dock in till den här matchen med olika formkurvor. Stoke förlorade mot Swansea senast och har nu förlorat 5 av sina 6 senaste matcher. Mark Hughes ser ut att experimentera lite med sina uppställningar och det är oklart hur man kommer förhålla sig till motståndet här. West Ham däremot är obesegrade i sina 3 senaste matcher, om än mot ett par svaga motståndare. Senast petades Randolph av Adrian i målet och man spelade 0-0 mot ett starkt Everton där man kom till matchens flesta chanser. Inför den här matchen kommer också Byram och Noble tillbaka från avstängning. Stoke har bara förlorat 5 gånger på Bet365 Stadium den här säsongen, men med tveksam form och ett tydligt värde på West Ham provar vi att singla tvåan.

3. Sunderland – Bournemouth (2)
Sen juldagen förra året har Sunderland resultatraden 1-4-11 där segern kom tack vare en bra halvlek mot ett Crystal Palace ur slag. Man är givetvis tabelljumbo och efter förlust mot Middlesbrough senaste omgången är spel i Championship nästa säsong i praktiken klart. På sina 9 senaste matcher har man bara lyckats göra mål i en av dessa och vi kan inte se varför man ska ödsla en gardering här, trots att man möter Bournemouth på hemmaplan. Bournemouth har ju den miserabla resultatraden 2-5-10 på bortaplan den här säsongen, men man får ändå säga att dom lyft sig. Man har bara förlorat 1 av sina 4 senaste bortamatcher då man kryssat mot United, Southampton och Liverpool. Senast krossade man Middlesbrough med 4-0 och man ledde redan med 2 bollar när Gaston Ramirez visades ut. Det här går helt klart under kategorin chanstvåa men allt pekar åt det hållet.

4. West Bromwich – Leicester (1x)
En mycket svår match att värdera då båda lagen ser ut att ha tappat formen sista tiden. West Bromwich har bara plockat 1 poäng på 4 matcher sen man hemmaslog Arsenal och man har heller inte gjort mål. Medräknat Champions League hade Leicester 6 raka segrar under en period, där 5 av dessa segrar kom på hemmaplan. Nu har man bara 1 poäng på sina senaste 3 matcher i Premier League och ingen seger på sina 5 senate matcher totalt. Enda egentliga frågetecknet här är om Captain Morgan i Leicester blir klar för spel eller inte. Det minimala värde som finns här ligger ändå på ettan och krysset. Med tanke på West Bromwichs 9-2-6 på hemmaplan mot Leicesters 1-4-12 på bortaplan väljer vi att inte konstla till det, utan gå för värdet och hemmaplansfördel.

5. Birmingham – Huddersfield (12)
Gianfranco Zola sa upp sig från jobbet efter att ha förlorat med 2-0 hemma mot Burton för ett par veckor sen. På hans sejour som manager för Birmingham blev det 2 segrar på 24 matcher. Harry Redknapp har tagit över klubben och ska nu försöka säkra kontraktet, då fallet under Zola innebär att man nu ligger 2 poäng från ett jagande Blackburn och nedflyttning. Det började inte bra i derbyt mot Aston Villa förra veckan, då man förlorade med 1-0 och målvakten och kaptenen Paul Robinson i efterhand stängdes av 3 matcher för våldsamt uppträdande. Räddningen kan kanske vara att man nu möter ett Huddersfield som är klara för playoff och som omöjligt kan nå en direktkvalificering till Premier League. Med två omgångar kvar kan det bli aktuellt att spelare nu ställs över för att ladda inför kommande playoff, varför vi skriver 12 på kupongen.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Blackburn – Aston Villa (1x)
Blackburn har som sagt 2 poäng upp till Birmingham och säker mark i tabellen, varför allt annat än en seger här är ett bakslag. Man har svårt att skapa chanser men har ändå gått obesegrade från de 3 senaste omgångarna. Det är då så klart positivt att lagets bäste målskytt, Danny Graham, är klar för att spela från start efter 30 minuters inhopp senast. Hemma på Ewood Park har man dessutom 3-3-1 sina sju senaste matcher, så man ska ha goda chanser att åtminstone ta poäng här. För Aston Villas del spelar man nu bara för sin stolthet. Det är mycket tack vare Kodjias 19 mål man tar en del poäng, men bortaspelet har inte fungerat värst bra. Man har bara tagit poäng mot bottenlag och faktiskt förlorat 7 av sina 10 senaste bortamatcher. Motivation slår klass så här dags på säsongen och med krysset som en gardering känns 1X förhållandevis tryggt.

7. Derby – Wolverhampton (1)
Här är säsongen över för båda lagen då man inte har annat än stoltheten och möjligtvis ett par placeringar i tabellen att spela för. Derby har varit svårslagna hemma på iPro Stadium med resultatraden 10-8-4 och bara blivit bättre sen Rowett tog över. I jämförelse har exempelvis Newcastle förlorat 5 gånger på hemmaplan. Wolverhampton har tagit stora kliv upp från bottenträsket och säkrat nytt kontrakt för några omgångar sen. Det ska man nog vara glada för när man nu bara gjort 1 mål på sina senaste 4 matcher och förlorat 3 av de senaste 5, trots flertalet matcher hemma. Derby är en av de överstreckade hemmafavoriterna på kupongen, men någonstans måste vi hitta spikarna. Till 59% är man inte en av de allra mest streckade och vi tror man håller här.

8. Fulham – Brentford (12)
Fulham fortsätter att vinna och ösa in mål trots att man nu saknat sin bästa målskytt i 2½ matcher på grund av utvisning. Chris Martin saknas även här, när man ska försöka säkra sin playoff-plats med sin femte raka seger.Man gör flest mål av alla lag i Championship och släpper till många mål även bakåt. 55 mål är lika många som bland andra Wigan som ligger på nedflyttningsplats. Brentford är avhängda i striden om playoff, men man verkar inte sakta ner på tempot ändå. Man har vunnit 5 av sina 7 senaste matcher totalt och 3 av sina senaste 6 bortamatcher. Fulham ska vara mer motiverade att vinna här men till 12% är Brentford ett tecken som kan rensa riktigt bra om det skulle låsa sig.

9. Ipswich – Sheff Wednesday (2)
Ipswich har säkrat spel i Championship nästa säsong, men formen är tveksam och laget kommer att sluta på undre halvan av tabellen. Här ställs de dock inför en riktig utmaning, då Sheffiled W kommer på besök. Sheffield W har 5 raka segrar i serien i bagaget och dessutom har de fortfarande någonting att spela för då de behöver ett par poäng till för att säkra en playoffplats. I våra ögon är Sheffiled W ett bättre lag, har bättre form och har någonting att spela för så då blir det en självklarhet att spelaa tvåan då oddsanalysen inte säger någonting annat.

10. Leeds – Norwich (x2)
Leeds håller på att spela bort sig själva från playoffstriden. Efter att bara ha spelat in 4 poäng på de 6 senaste matcherna så har de nu fallit ur playoffplatserna och har 3 poäng och 13 plusmål upp till Fulham på sjätteplatsen med bara 2 matcher kvar att spela. Norwich är inte mycket bättre, då de efter en formsvacka inte har mycket att spela för, men de har hittat formen senaste tiden och har vunnit 3 av sina 4 senaste seriematcher. Normalt sett skulle vi ändå förespråka Leeds här då de trots allt har någonting att spela för, men när de enligt oddsanalysen är överspelade runt 13 procentenheter så väljer vi istället att spela mot dem och skriver in x2 på rad 10.

11. Queens PR – Nottingham (x2)
Här pratar vi riktig bottenmatch. Lagen på plats 19 och 20 gör upp i en match där de kämpar om att bli helt klara för spel i Championship nästa säsong. QPR behöver bara en poäng till för att vara helt säkra på nytt kontrakt, men deras formkurva pekar helt nedåt och de har nu förlorat 6 raka seriematcher. Nottingham har blandat och gett men på bortaplan har det blivit dålig utdelning och de har inte vunnit någon av de 12 senaste bortamatcherna i serien. Vi har svårt att hitta en vinnare här och krysset känns mest troligt, men QPR är dessutom överspelade i oddsanalysen och det finns ett litet värde på Nottiingham, så ska någon vinna garderar vi upp med värdet på tvåan.

12. Reading – Wigan (x2)
Match 12 är kanske kupongens mest oförutsägbara match. Reading är i princip klara för playoff medan Wigan i princip är klara för nedflyttning. Det krävs någon form av mirakel för att ändra detta. Reading har dessutom fin hemmaform och har 9 raka hemmamatcher utan förlust och 7 av dessa 9 matcher har varit segrar. Wigan såg ut att göra ett sista desperat försök att klara sig kvar i Championship, men efter bara en poäng på de två senaste matcherna är hoppet nu ute. Det låter därmed som att ettan borde vara säker i den här matchen, men när ettan är överspelad 18 procentenheter i ett lag som tror att de är helt klara för playoff så tror vi på en skräll här. Värdet gör att vi spelar mot Reading och skriver in x2 på kupongen.

13. Hammarby – AFC Eskilstuna (1x)
Lördagens enda match i Allsvenskan spelas på Tele2 Arena och det är två lag som verkligen behöver 3 päng som möts. Hammrby vann debyt mot AIK, men det är enda matchen de vunnit än så länge och de 6 poäng de spelat in på 5 matcher räcker bara till en elfteplats i tabellen. För Eskilstuna är läget mer prekärt, nyuppflyttade lag brukar kunna ta en hel del poäng i inledningen på ren inspiration men Eskilstuna har bara tagit 3 päng på de inledande 5 matcherna och har ännu inte vunnit i Allsvenskan. Hammarby är överspelade här, men vi kan inte undvika ettan då de ska vara klassen bättre än bortalaget. Vi kan dock inte bortse från att Buya Turay skulle kunna rädda en poäng åt Eskilstuna genom sina målform så vi tar med en kryssgardering på sista matchen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*