Stryptipset v14: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Det börjar dra ihop sig i de engelska toppdivisionerna då vi har 7 omgångar kvar i Premier League och 6 i Championship. Den här veckan kompletteras 5 matcher från Premier League och 7 matcher från Championship med match nummer 13 från Allsvenskan som nyss kommit igång. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 14. Oddsen hämtas som alltid från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Det som sticker ut den här veckan är inte mindre än 4 matcher där ett lag är överspelade 10 procentenheter eller mer. När det gäller West Brom och Leeds så är det till och med över 15 pocentenheter och att spela mot dem eller värdegardera andra tecken  blir nästan nödvändit. Men även West Ham och Örebro bör i alla fall leda till garderingar på andra tecken.

1. Man City – Hull City (1)
Topen mot botten i Premier League kan väl bara sluta på ett sätt när topplaget har hemmaplan? Men City har tvekam form och har inte vunnit någon av sina 4 senaste seriematcher medan Hull kommit igång och ser ut att kunna klara sig kvar i högsta divisionen tack vara 3 segrar på de 4 senaste matcherna. Men samtliga dessa segrar har kommit på hemmaplan för Hull och på bortaplan har de bra tagit 1 poäng på de 13 senaste bortamatcherna. Man City kommer från 3 matcher mot Liverpool, Arsenal och Chelsea men här är motståndet av sämre klass och City ska kunna vinna den här matchen relativt komfortabelt. När det inte finns något värde att tala om i oddsanalysen så spikar vi utan betänkligheter ettan.

2. Middlesbrough – Burnley (x2)
Middlesbrough är på väg ner i Championship. Laget har inte vunnit i Premier League de senaste 13 omgångarna och senaste 3 pängaren kom 17:e December förra året. De har spelat in 5 poäng genom 5 oavgjorda matcher under perioden och 4 av dessa har varit 0-0 matcher. Middlesbrough har fortfarande en hyfsad defensiv där bara 6 lag släppte in mindre mål en dem, mn de är också laget som gör minst mål i serien med endast 22 mål på 30 matcher. Men Burnley är inte bättre på bortaplan, de har bara tagit 3 poäng och gjort 9 mål på 15 bortamatcher i serien. De har dock hopp om att klara sig kvar i högsta divisionen tack vare sitt spel hemma på Turf Moor. Men även om Burnley har det svårt på bortaplan så har de gjort mål i 7 av sina 8 senaste bortamatcher och 1 mål mot Middlesbrough kan mycket väl räka till 3 poäng då hemmalaget har problem med offensiven. Middlebrough är dessutom ordentligt överspelade på stryktipset och vi väljer därför att spela mot dem här. Vi skriver in x2 på kupongen då 0-0 känns sannolikt men ska någon vinna tror vi Burnley drar längsta strået.

3. Stoke – Liverpool (x2)
Stoke är inne i en tung period, efter en 2-0 seger mot bottenlaget Middlesbrough har det bara blivit 1 poäng på de 4 senaste matcherna och laget har bara gjort 1 mål under dessa matcher. Nu möter de ett Liverpool som klättrat upp till en tredjeplats i tabellen tack vara 3 segrar och 2 oavgjorda under de 5 senaste matcherna. Målskyttet har inte heller varit något problem med 11 mål framåt på dessa 5 matcher. De finns några offensiva avbräck för Liverpool då Mané saknas och Coutinho är är tveksam till spel men de har fullgoda ersättare att sätta in som ska kunna besegra Stoke. Trots att Liverpool är överspelade på stryktipset så utgår vi från tvåan me vi tar med ett garderingskyss då Stoke har potential att kriga sig till 1 poäng på hemmaplan.

4. West Bromwich – Southampton (2)
West Bromwich blandar och ger för tillfället. Efter en fin period har de nu förlorat 3 av sina 5 enaste seriematcher. Men de har också spelat 0-0 mot Man United på bortaplan och besegrat Arenal med 3-1 hemma på The Hawthorns. Så West Brom har potential att besegra alla lag, speciellt hemma. Nu ställs de mo ett Southampton som efter en tung period vunnit 3 av sina 5 senaste seriematcher. Southamton har även fått klaa sig utan succévärvningen Gabbiadini i de 2 senaste matcherna men de har hopp om att han ska kunna medverka i den här matchen och om hans målform håller i sig skulle det vara en stor förtärkning. Det här är en match där en helgardering skulle sitta fint, men i oddsanalysen så är West Bromwich hårt överspelade och det finns ett tort värde på Southampton. Så länge som det ser ut som att Gabbiadini ska kunna spela, även om han inte startar, så tvekar vi inte att nöja oss med en tvåa här.

5. West Ham – Swansea (x2)
West Ha har radat upp 5 raka förluster i Premier League och har inte vunnit en match på hemmaplan sedan 14:e Januari, när de besegrade bottenlaget Crystal Palace 3-0. Här har de kanske chans att bryta den dystra trenden när Swansea kommer på besök, de har enbart spelat in 1 poäng under de 4 senaste omgångarna och på bortaplan i serien har det blivi 11 förluster på 15 bortamatcher den här säsongen. Med 2 lag som båda är ur form förlitar vi oss till stor del på oddsanalysen här. West Ham har spelats på 59% av de inlämnade stryptipskupongerna men sannolikheten enligt odsen för att de ska vinna är ungefär 47%. Med runt 12 procentenheters skillnad väljer vi att spela mot West Ham här och hoppas på att 59% av de inlämnade raderna försvinner från jakten på 13 rätt här.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Birmingham – Derby (2)
Det var förvånande när Gary Rowett fick sparken från Birmingham och man hämtade in Gianfranco Zola som ny manager, när man låg på åttonde plats i tabellen. Han skulle få laget att spela en bättre fotboll och kanske att man tagit steg på vägen, men det vägrar lossna för Zola. Efter 21 matcher som ansvarig har man bara vunnit 2 och man har inte vunnit någon av sina senaste 6 matcher. Man ligger nu på plats 18 i tabellen. Kontraktet borde man ändå klara med matcher kvar mot Burton, Bristol City och avhängda Rotherham. Det här blir lite av ett prestigemöte då Derby valde att sparka Steve McClaren för andra gången på två år och istället plocka in just Gary Rowett. Han har fått en bra start med 7 inspelade poäng på sina första tre matcher och borde inte ha några problem att motivera sina spelare här. Som ytterligare en morot har man fortfarande en möjlighet till playoff, om än avlägsen. Vi satsar på Rowett i managerkampen.

7. Bristol City – Wolverhampton (x2)
Vi nämner ofta Bristol Citys Chelsea-lån av 19-årige Abraham och det måste nästan göras när han dunkat in 19 mål, 38% av lagets total. Man får förlita sig till honom då Brighton är det enda lag man har kvar att möta från den övre halvan av tabellen. Efter två raka förluster med totalt 7 mål i baken ligger man nu bara 1 poäng före Blackburn och nedflyttning till League One. Man har ett okej hemmafacit med resultatraden 8-4-7 men vi tycker inte det berättigar att vara favorit när man tar emot ett Wolverhampton som verkligen hittat formen på sistone. Man har radat upp 5 raka segrar och det inkluderar två starka bortasegrar mot Brentford och Fulham. Inbördes möten mot Bristol City dominerar man och motsvarande hemmamöte vann man med 3-2.

8. Burton – Aston Villa (x2)
Burton bortabesegrade Huddersfield för ett par omgångar sen och det enda som skiljde lagen åt när man mötte Newcastle senast var ett drömmål av Matt Ritchie – och möjligtvis att inte domaren kunde regelboken. Kolla upp vad som hände om ni inte fått med er det! Hur som helst ser nykomlingen ut att kunna fixa nytt kontrakt då man ligger på nittonde plats i tabellen med sex omgångar kvar att spela, 4 poäng från nedflyttning. Även om man är svårslagna och kämpar på erbjuds man inget värde här och vi kan inte bortse från Aston Villas form. Man har nu vunnit 7 av de 8 senaste matcherna och hållit nollan i samtliga dessa segrar. Det finns fortfarande en teoretisk chans till playoff och med ett på pappret fint spelschema mot både bottenlag och utmanare tror vi inte man bränner några broar redan här. Jonathan Kodjia är i storform och har gjort 5 mål på sina senaste fyra matcher. Krysset täcker upp det mesta i vad som kan bli en målsnål historia.

9. Fulham – Ipswich (1x)
Fulham är närmaste lag att jaga playoff med 2 poäng upp till Sheffield Wednesday i tabellen och har allt att spela för här. Man åkte på förlust senast mot Derby då man saknade sin bästa målskytt Chris Martin, som var inlånad från just Derby. Han gjorde mål också i bortamötet mot Ipswich då man vann med 2-0 och med ett tufft spelschema i Championship är det av betydelse att få ha vilat lite. Att göra mål framåt är inga problem för Fulham, men man har också förtvivlat svårt att hålla tätt bakåt. Det kan passa att man då tar emot Ipswich som varit oerhört ineffetivt i årets upplaga av Championship. Man har bara vunnit en bortamatch under 2017 och manager Mick McCarthy är pressad. Med 9 poäng ner till nedflyttning ska man vara mer eller mindre klara för spel i Championship nästa säsong. Vi ser dock inte hur han ska klara motivera spelarna bra nog till att komma undan med alla 3 poängen här. Värdergarderingen på krysset neutraliserar den överstreckade utgångsettan.

10. Leeds – Preston (12)
Leeds går som tåget hemma på Elland Road där man bara förlorat mot Cardiff och Newcastle sen man inledde med två förluster på de tre inledande matcherna. Man är rejält överstreckade och en vanlig vecka mitt i säsongen hade vi nöjt oss med X2 på kupongen. Lagens förutsättningar gör dock att vi kritar dit både en etta och en tvåa. Leeds har nämligen vunnit 9 av sina 11 senaste hemmamatcher och har hållit nollan mer än 50% av dessa totalt under säsongen. Framåt har man ligans främsta målskytt i Chris Wood som gjort 10 mål på sina 10 senaste hemmamatcher. Här möter man ett Preston som kryssar väldigt ofta på bortaplan men som inte längre kan nöja sig med det. Man har 5 poäng upp till playoff och vid en eventuell seger här har man dessutom bara 5 poäng upp till Leeds. De närmaste omgångarna möter man dessutom Huddersfield och Newcastle, varför allt annat än 3 poäng här vore en besvikelse i jakten på playoff. Man kommer från en förkrossande 5-0 seger mot Bristol City senast och kan mycket väl vinna här. Ju längre matchen lider kommer man behöva flytta fram om man inte redan tagit ledningen och 12 känns som att det ska hålla. Man får nästan 12 procentenheters värde på Preston att vinna.

11. Norwich – Reading (1)
Norwich säsong har inte blivit vad man hoppats och just nu parkerar man på en tionde plats i tabellen. Framför allt är det bortaspelet som varit under all kritik med resultatraden 4-5-12 och man har nyligen åkt på två raka förluster. Hemma på Carrow Road ser det dock annorlunda ut och med resultatraden 12-4-3 och som obesegrade i nio raka matcher är man uppbarligen svårslagna. Reading spelade borta mot Sheffield Wednesday för tre veckor sen och vann då, men hade innan dess tre raka bortaförluster med 0-7 i målskillnad. Med 10 poäng upp till direktvalificering, 9 poäng ner till närmaste lag att jaga playoff och ett ganska enkelt spelschema kvar är det nästan att man kan börja ladda för playoff och spara kroppar. Norwich chanser är inte stora att nå playoff men man borde vara det mer motiverade laget, dessutom med hemmaplansfördel och ett litet spelvärde. Norwich får tillbaka försvararna Pinto och Dijks från avstängningar.

12. Nottingham – Huddersfield (2)
Efter sex förluster på de senaste tio matcherna handlar det nu bara om överlevnad för Nottingham Forest. Man har inte en märkvärdig målskillnad och det skiljer bara 2 poäng ner till strecket från plats 20 i tabellen där man just nu ligger. Den enda segern man har från de tio senaste matcherna är just på hemmaplan då man chockade Brighton och vann med 3-0. Sen dess har man hunnit med att förlora mot Brentford, Burton och Wolves – motstånd betydligt mycket sämre än Terriers som kommer på besök nu. Att Warburton tog över laget för tre omgångar sen har inte gett någon direkt tränareffekt. Ingen trodde nog att Huddersfield skulle blanda sig in i direktkvalificeringen till Premier League och den drömmen fick sig en rejäl törn då man nyligen förlorade två raka matcher mot Bristol City och Burton. Man revancherade sig dock senast då man slog Norwich med 3-0 och än finns det hopp. Man har 9 poäng upp till Brighton med en match mindre spelad. Klass, motivation och oddsanalys motiverar en enkel tvåa här.

13. AFC Eskilstuna – Örebro (12)
Det är dags för Allsvensk hemmaprmiär för AFC Eskilstuna på Tunavallen. Efter en fin start där de tog ledingen i premiärmatchen så föll Eskilstuna tillbaka mot Sundsvall och släppte in 3 mål i 1-3 förlusten på Norrporten Arena. Örebro å sin sida lyckades vinna premiären på hemmaplan genom 2-1 mot Jönköping Södra och har chansen att få en bra start på säsongen om de kan förlänga segersviten här. Men när man tittar på oddsanalysen så framgår det att strykipsspelarna håller Örebro som klara favoriter här medan oddssättarna anser att det är 50/50. Det ä fortfarande oklart hur mycket hemmaplansfördel AFC Eskilstuna kommer att ha efter sin flytt mellan säsongerna, men nykomlingarna brukar kunna ta några segrar i inledningen bara genom ren motivation och det här känns som en match där de kan blixtra till och ta alla tre poängen, vi kan dock inte välja bort tvåan helt utan skiver in 12 på kupongens sista rad.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*