Stryptipset v12: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Det är landslagsuppehåll i fotbollen och därmed inga matcher i varken Premier League eller Championship den här helgen. Kupongens första 6 matcher kommer från det eurpeiska VM-kvalet och de 7 resterande från League One. Men matchen Charlton – MK Dons har blivit uppskjuten och kommer att lottas. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för stryktipskupongen vecka 11. Oddsen hämtas som alltid från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta 1000 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Det är inte helt överraskande att Sverige blivit överspelade på stryktipset, men mer än 13 procentenheter är mycket och krysset erbjuder en hel del värde i den matchen. Storfavoriter som Schweiz och Holland erbjuder dessutom ett litet värde, men det är möjligt att det hinner ändras innan spelstopp. Det mest intressant är annars matcherna i League One där det finns stort värde på Rochdale och Peterborough, så tvåorna på dessa matcher borde vara med i systemet.

1. Sverige – Vitryssland (1x)
Sverige är storfavoriter mot Vitryssland i matchen som spelas på Friends Arena. Sverige har en klart godkänd defensiv, trots att Oscar Wendt avslutat landslagskarriären. Offensiven har lite mer frågetecken. Håller Marcus Bergs målform från grekiska ligan i sig i landslaget? Är Emil Forsberg stark nog att bära offensiven på sina axlar? Vilken matchfom har Ola Toivonen efter att ha bänkats i klubblaget senaste tiden?  Sverige ska vara klassen bättre här, men Vitryssland överraskade i inledningen av VM-kvalet när de spelade 0-0 mot Frankrike och har potential alla hålla tätt bakåt även här om Sverige inte gör jobbet offensivt. Vi utgår från ettan här, men Sverige är överspelade på stryktipset och vi har en oro i bakhuvudet att det här kan sluta 0-0 och garderar därför upp med krysset.

2. Bulgarien – Holland (2)
Att kvalificera sig för VM ä nog en övermäktig uppgift för Bulgarien. Man inledde kvalet med att få slita hårt för att besegra Luxemburg med 4-3 följt av klara förluster mot både Frankrike och Sverige innan man senast vann mot Vitryssland med 1-0. Holland har presterat ungefär som förväntat än så länge med klara segrar mot Vitryssland och Luxemburg, kryss mot Sverige och en förust mot gruppfavoriten Frankrike. Holland är bättre i samtliga lagdelar och har flera potentiella matchvinnare offensivt som ska kunna vinna matchen åt dem När det dessutom finns ett mindre värde på Hollandd i oddsanalysen så tvekar vi inte att spika tvåan.

3. Schweiz – Lettland (1)
Det ska vara klar klasskillnad mellan lagen här. Lettland vann sin match mot Andorra, men har inte haft någon chans i de andra matcherna och när de nu ställs mot ett Schweiz om vunnit samtliga inledande 4 matcher i kvalet så kan vi inte se något annat än att Schweiz ska vinna den här matchen med minst 2 måls marginal. När et dessutom finns visst värde på Schweiz i oddsanalysen slösar vi inga garderingar utan nöjer oss med ettan.

4. Portugal – Ungern (1)
Portugal inledde kvalet med en 2-0 förlust borta mot Schweiz men radade sedan upp segrar mot gruppens slagpåsar Andorra, Färöarna och Lettland. Nu blir uppgiften svårare igen, när de ställs mot Ungern. Ungern har liknande facit, med förlust mot Schweiz och segrar mot Andorra och Lettland men lyckades inte spräcka målnollan mot Färöarna utan fick nöja sig med 1 poäng är efter 0-0. När lagen möttes i EM förra året slutade matchen 3-3 men efter gruppspelet tog det roliga slut för Ungern och de har visat upp samma spel som under inledningen av EM än så länge i VM-kvalet. I den här matchen är Portugal stor favoriter tack vare sin offensiv, som ska vara ett par klasser bättre än Ungern. När det inte finns något värde i oddsanalysen så nöjer vi oss med en etta för den här matchen och litar på Portugal.

5. Belgien – Grekland (1)
Belgien har gått fram som en ångvält hittills i VM-kvalet och har 4 raka segrar med en total målskillnad 21-1 efter de inledande 4 matcherna. I den här matchen saknar de Eden Hazard på grund av skada men de har två formstarka anfallare i form av Lukaku som spottar in mål för Everton i Premier League och Mertens som gör detsamma i Napoli. Grekland inledde med segrar mot gruppens tre slagpåsar men i senaste mtchen blev det bara en poäng mot Bosnien och det krävdes ett kvitteringsmål på tilläggstid för att de skulle få den poängen. Att de spelade jämnt mot ett Bosnien om enkelt avfärdades med 4-0 av Portugal är oroväckande för grekerna. Vi kan inte se hur grekerna ska ta poäng här och det finns ett litet värde på Portugal i oddsanalysen som blir det en spkad etta i match 5.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Cypern – Estland (1x)
Tåget har gått för båe Cypern och Estland när det gäller att kvalificera sig för VM, men det var väl ingen som trodde att de kulle kunna blanda sig i den kampen, de är bara med som utfyllnad och för att försöka ta poäng när de möter varandra och gruppens tredje slagpåse, Gibraltar. Estland har vad som ska vara planens bästa spelare i Ragnar Klavens. Men som back är han knappast någon matchvinnare och i landslaget har han betydligt sämre spelare runt sig än i klubblaget. När vi studerade båda laget så känns Cypern som det starkare laget trots att Estland har den enskilt bästa spelaren och de är rättmätiga favoriter på hemmaplan. Ska något lag vinna så är det Cypern, men 0-0 eller 1-1 känns som troliga resultat också. Vi skriver in 1x på kupongen och tror inte att esterna skräller.

7. Bury – Fleetwood (12)
Det är skillda världar för Bury och Fleetwood. Bury kämpar i botten för att hålla sig över nedflyttningsstrecket medan Fleetwood har ett fast grepp om en playoffplats och fortfarande har visst hopp om att kunna utmana om direktuppflyttning till Championship. Men Bury har ett trumfkort i form av skyttekungen James Vaughan som gjort 21 mål i serien. Han trivs speciellt bra hemma på Gigg Lane där han gjort mål i 6 av de senaste 7 hemmamatcherna i serien och dessutom har han där gjort 15 av sina 21 mål. Fleetwood har ingen lika utpräglad skyttekung utan David Ball leder interna skytteligan med 12 mål men är uppbackad av ytteligare 3 anallare som har gjort minst 5 mål i serien. Fleetwood har vunnit 6 av sina 7 senaste bortamatcher i serien och spelade oavgjort den sjunde, så det finns fog för att de gäller som favoriter i den här matchen. Vi utgår därför från tvåan här, även om det är något överspelad på stryktipset. Men vi garderar upp med en etta för det finns ett spännande värde på Bury och håller Vaughans målform i sig på hemmaplan kan de skrälla mot så gott som samtliga lag i serien.

8. Charlton – MK Dons (1)
Matchen blev uppskjute redaan innan matcherna på förra kupongen spelades, men eftersom Svenska Spel är oflexibla och låter de tryckta kupongerna hos ombuden diktera villkoren så kan de inte byta ut matchen, utan den kommer att lottas. Det kommmer att vara 11 ettor, 3 kryss och 2 tvåor i lottningen. Det är därmed 68,75% sannolikhet att det blir en etta i lottningen och finns inga skäl att spela annat än en etta i lottomatchen.

9. Chesterfield – Rochdale (x2)
Det börjar lukta League Two om Chesterfield. Med bara 2 inspelade poäng på de 4 senaste seriematcherna och 10 poäng upp till säker mark ovanför nedflyttningsstrecket måste Chesterfield börja ta trepoängare om de ska kunna klara sig kvar i League One. Även Rochdale har tveksam form med bara en seger på de 12 senaste seriematcherna. Men den segern kom i förrförra omgången och med 7 mål på de 2 senaste seriematcherna så verkar iaf offensiven fungera, även om de släpper till för mycket bakåt. Rochdale är favoriter i både stryktipsspelarnas och oddssättarnas ögon men de skiljer en del i värderig och det finns ett värde på runt 13 proentenheter på Rochdale i oddsanalysen. Vi utgå därför från tvåan här, men garderar upp med ett kryss då Chesterfield kommer att kriga för varje poäng och kan klara en poäng hemma på Proact Stadium.

10. Coventry – Bristol R (x2)
Coventry ligger sist i tabellen och har 14 poäng upp till säker mark. Med bara 7 matcher kvar i serien känns det som en övermäktig uppgift, men i senaste matchen slog Coventry till med en 2-1 seger ot bottenkollegan Port Vale. Motståndet här håller dock annan klasl då Bristol R ligger på åttonde plats och har en playoffplats inom räckhåll. Bristol R ska vara det bättre laget här, men spelet på bortaplan har varit tveksamt och de har bara 1 seger på de 11 senaste bortamatcherna i League One. Vi litar på Bristol R här och utgår från tvåan men tar med ett kryss då Coventry kan sprattla till i någon omgång till innan det är helt klart att det blir League Two för dem nästa säsong.

11. Gillinghamm – Peterborough (x2)
Gillingham har blanda och gett de senaste omgångarna efter att ha inlett 2017 med en djup formsvacka. Peterborough verkar istället ha fått en formsvacka nu och har bara tagit 2 poäng på de senaste 5 seriematcherna. Peterborough ligger dock säkert i mitten av tabellen och ska inte riskera att dras in i bottenstriden. Gillingham däremot har bara 4 poäng ned till nedflningsplats men har 3 segrar på sina 6 senaste seriematcher och hade gott hopp om att klara nytt kontrakt. Men de senaste två matcherna vände formkurvan ned igen och två raka förluster med totalt 1-8  målskillnad ställer frågor om Gillinghams form. Oddsanalysen visar dessutom att stryktipsspelarna och oddssättarna har helt olika favorit lag här. Stryktipsspelarna har Gillingham som favorit och oddssätarna har Peterborough som klar favorit. Vi litar på oddssättarna här och utgår från tvåan men tar me en kryssgardering.

12. Northampton – Oxford (x2)
Northampton har fin form hemma på Sixfields Stadium och har vunnit 5 av sina 6 senaste hemmamatcher i serien det är något stryktipsspelarna tagit fasta på och i den inlämade stryktipsen är de favoriter i den här matchen. Oxford såg ut att gå mot en riktigt bra säsong med avancemang i FA-cupen och med i toppen av League One, men sedan tog cupäventyret slut mot Middlesbrough och nu har laget förlorat 4 av de 6 senaste matcherna i serien och ser ut att missa playoff om de inte börjar vinna ett par matcher på rad. I våra ögon är Oxford det bätre laget här och oddsättarna har dem som knappa favoriter i matchen. Vi utgår från tvåan men tar med ett kryss utifall Oxfords kräftgång fortsätter.

13. Wimbledon – Southend (x2)
Wimbledon ligger i mitten av tabellen och ser ut att hamna där när serien är över. För supportrarna är dock säsongen redan en stor framgång sedan laget vann den prestigefyllda hemmamatchen mot MK Dons. Efter den matchen spelade de dessutom 0-0 mot topplaget Fleetwood så formen verkar vara god hos hemmalaget. Även Southend har god form med två raka segrar i serien och man parkar på sjätteplatsen som ger den sista platsen till playoff.  Millwall ligger dock på samma poäng som Southend med en match mindre spelad så det gäller att Southend fortsätter vinna om de vill vara med i kampen om uppflyttning.  Oddsanalysen visar att stryktipsspelarna har Wimbledon som knappa favoriter medan oddssättarna har Southend so knapp favorit. Vi litar på oddssättarna och skriver in en tvåa på match 13 men garderar upp med ett krys då vi förväntar oss en jämn match.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*