Stryptipset Annandagen: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Stryktipset vecka 51 är flyttat till tisdag vecka 52 och det blir alltså två stryktips under vecka 52. På menyn står den klassiska annandagsfotbollen. Det är 7 matcher från Premier League och 6 matcher från Championship på veckans kupong och det är dessutom jackpott med 15 miljoner extra i potten. Det är flera storfavoriter med på kupongen, men vissa av dem är kraftigt överstreckade på stryktipet. Vi går direkt på oddsanalysen och spelförslaget, för annandagens stryktipskupong. Oddsen hämtas som alltid från Bet365, världens största spelbolag, som vi rekommenderar alla att ha i sin spelportfölj. Just nu kan du hämta totalt 1500 KR i sportsbonus. Mer information om inlägget och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Det är en del färger i tabellen den här veckan. 4 lag är överspelade mer än 10 procentenheter och bör leda till att man i alla fall garderar andra tecken i dessa matcher. Det som sticker ut mest är match 12 där Reading är hårt överspelade på stryktipset i en match de enligt oddssättarna inte är favoriter i.

1. Arsenal – West Bromwich (1)
Arsenal har förlorat två raka matcher efter en tidigare svit på 14 matcher utan förlust i Premier League. Förlusten senast mot Manchester City, där man föll efter ledning i halvtid, gav även nya skadeproblem för Arsenal och skadelistan börjar bli väldigt lång. West Bromwich var inne i en bra period innan man föll mot Manchester United senast och gjorde en riktigt dålig match. Efter två förluster på bortaplan vänder nu Arsenal hem till Emirates Stadium där man varit starka under säsongen och firma Sánchez-Walcott ger effektivitet framåt med sina totalt 20 mål under säsongen. West Bromwich har överraskat under säsongen och på bortaplan har lagets defensiv varit effektiv med bara 8 mål insläppta på 8 bortamatcher, men här tror vi att uppgiften blir för svår mot ett revanschsuget Arsenal.

2. Burnley – Middlesbrough (1x)
Burnley är inne i en tung period med 5 förluster på de senaste 6 matcherna. 4 av dessa 6 matcher har dock varit på bortaplan och Burnley är statistiskt seriens sämsta lag på bortaplan, med bara 1 poäng och 2 gjorda mål på 8 bortamatcher. Hemma på Turf Moor är de betydligt starkare och det är bara Manchester City och Arsenal som tagit med sig 3 poäng samtidigt som Burnley vunnit 5 av sina 9 hemmamatcher. Även Middlesbrough är starkare hemma än borta, men laget har lyckat kriga till sig poäng på bortaplan i 6 av 8 bortamatcher. Men de har endast 1 seger på bortaplan och övriga 5 matcher har varit oavgjorda. Vi håller Burnley som knapp favorit på hemmaplan, trots formkurvan, men Middlesbrough har goda chanser att få med sig ett kryss även i den här matchen.

3. Chelsea – Bournemouth (1x)
Chelsea går som tåget för tillfället. Efter 11 raka segrar i Premier League ligger man i topp i tabellen och har 6 poäng ner till Liverpool på andraplatsen. På Hemmaplan har det blivit en förlust mot just Liverpool men i övrigt 7 segrar och totalt 21-4 i målskillnad på dessa 8 hemmamatcher. I senste segern mot West Bromwich drog dock N’Golo Kanté och Diego Costa på sig varningar och är avstängda i den här matchen. Dessutom är Eden Hazard tveksam till spel på grund av skada. Skulle de sakna både Costa och Hazard är det ett stort offensivt avbräck då duon stått för 21 av Chelseas 35 mål i Premier League. Men även med avbräck är Chelsea ett starkare lag än Bournemouth som har 1 seger och totalt 5 inspelade poäng på 8 bortamatcher. Bournemouth saknar Nathan Aké i den här matchen eftersom han är inlånad från Chelsea och inte får spela. Aké har varit en av lagets bästa spelare under säsongen, så det blir ett kännbart defensivt avbräck. I oddsanalysen konstaterade vi att Chelsea är överspelade runt 13 procentenheter, men det går inte att bortse från att ettan är utgångstecknet här. Vi garderar dock upp med kryss då det finns värde där och Bournemouth kann skrälla till sig 1 poäng.

4. Hull – Manchester C (2)
Jumbolaget Hull tar emot Manchester City hemma på KCOM Stadium och det kan väl bara sluta på ett sätt? Efter en pigg inledning har Hull bara vunnit 1 av de 15 senaste seriematcherna och tagit 6 poäng under den tiden. De 3 senaste hemmamatcherna har dock slutat me 1 seger och 2 oavgjorda, men det var mot lag av helt annan dignitet än Man City. Man City kommer närmast från 2 raka segrar och verkar ha återhämtat sig efter minisvackan där de förlorade 2 matcher på rad innan dess. Man saknar fortarande anfallaren Sergio Agüero på grund av avstängning och det är ett tungt tapp för offensiven, men det finns ersättare som är mer än nog för att överlista Hulls försvar. City är någon procentenhet överspelade på stryktipset, men det är försumbart och de ska vara det klart bättre lagt här. Det bli alltså en tvåa på match 4 och finns inga skäl att slösa garderingar här.

5. Leicester – Everton (x2)
Två av de formsvagaste lagen möts på King Power Stadium. Leicester har åkt på en ordentlig baksmälla efter förra säsongens skräll och de är direkt indragna i bottenstriden och kampen för att undvika nedflyttning. Leiester har 1 seger på sina 8 senaste seriematcher och till de här matchen saknas dessutom trion Vardy, Huth och Fuchs på grund av avstängningar och det blir kännbart för både offensiven och defensiven. Även Everton har proble med seare borta, då målvakten Stekelenburg och Bolasie ser ut att missa matchen mot Leicester. Men Jagielka är tillbaka från avtängning och förväntas gå in i Evertons startelva igen. Everton har inte vunnit någon av sina 6 senaste bortamatcher, men vi tror att det kan vända för dem här främst för att de har anallaren Lukaku på planen som är planens bästa spelare så länge han är på rätt humör. Vi tror att Everton drr det längsta strået i en jämn match men garderar upp utgångstvåan me ett kryss.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Manchester U – Sunderland (1)
Manchester Uniteds skadesituation börjar se allt bättre ut. Smalling fick speltid mot West Bromwich senast och båda Bailly och Mkhitaryan ska vara aktuella för spel igen. Det passar bra när man nu går in i en intensiv period med matcher som man bara ska vinna på pappret. Tottenham som ligger före i tabellen har betydligt tuffare motstånd än Sunderland och Middlesbrough, på hemmaplan, som gäller för United. Sunderland sprattlar till med jämna mellanrum men främst på hemmaplan där man plockat 10 av sina 14 inspelade poäng. Man har förlorat 5 av sina 6 senaste bortamatcher. Hemmalaget är förvisso hårt streckade men inget spelvärde att tala om på de andra tecknen. Finns därmed ingen anledning att gå emot ett United med stigande formkurva.

7. Swansea – West Ham (12)
Som vi påpekat mycket riktigt i de senaste omgångarna har Swansea inte mycket att hämta på bortaplan då man i de två senaste matcherna förlorat 3-1 och 3-0 mot West Brom och Middlesbrough. Ett par omgångar innan dess blev det storstryk med 5-0 mot Tottenham. Nu är man dock tillbaka på Liberty Stadium i Wales och med det lilla spelvärde som finns att hämta på hemmalaget så blir det vårt utgångstecken. De två senaste hemmamatcherna har slutat med segrar, 3-0 mot Sunderland och 5-4 mot Crystal Palace. Oddsanalysen hjälper oss inte i valet av ett kompletterande tecken men då vi tror det kan gå lite hur som helst blir det tvåan för vår del. West Ham imponerar inte men har slitit till sig två knappa segrar på hemmaplan mot Burnley och Hull senaste omgångarna. Med en vettig anfallare tillbaka från skadelistan i Carroll förvånas vi inte om det blir islossning här. Obiang saknas med avstängning för gästerna.

8. Aston Villa – Burton (12)
Aston Villa fick en nystart under Steve Bruce där man istället för att kryssa lyckades vinna några matcher. Det har man fortsatt att göra senaste veckorna, knappt och med hjälp av sena mål. Tyvärr för supportrarnas del har man också förlorat ett par bortamatcher och man har tappat mark mot playoff-lagen. Snart kan man också tappa tre offensiva startspelare till AFCON då Kodija, Ayew och Adomah givetvis är aktuella för spel. På hemmaplan är man dock fortfarande obesegrade och nykomlingen Burton har ännu inte vunnit på bortaplan. Vi väljer ändå att gardera upp med tvåan här där det mesta av värdet finns. Burton har ändå ett kompetent lag och man gjorde det riktigt bra i förlusten mot Newcastle senast. Med den insatsen i ryggen skulle man kunna skrälla här. En rad spelare är också på väg tillbaka från skada och kan vara aktuella för spel här. Ben Turner är tillbaka från avstängning.

9. Huddersfield – Nottingham (12)
Huddersfield är starka hemma på The John Smith’s Stadium,  där man vunnit 7 av 10 hemmamatcher. Men på de senaste 5 hemmamatcherna har de bara 2 segrar och det har även bivit 2 förluster. Men den svacka Huddersfield hade verkar vara över och de har vunnit sina 3 senate matcher i serien. De verkar dessutom ha fått fart på sina målskyttar då Kachunga gjort 3 mål under de 3 senaste matcherna och Wells gjort 2 under samma period. Nottingham sprattlade til i slutet av November och början av December, då de vann 3 raka matcher och tog sig upp från den värsta bottenstriden men har sean återfallit i gamla ovanor och har bara 1 poäng på de 3 senaste omgångarna. Det hjälper inte heller att laget har en lång skadelista där tyngsta förlusten är lagkaptenen Lansbury. Däremot får Nottingham tillbaka anfallarna Assombalonga och Bendtner, så offensiven ser bättre ut än på länge. Huddersfield är rättmätiga favoriter på hemmaplan och vi utgår från ettan trots att laget är överspelat på stryktipset, men vi garderar upp med en tvåa och hoppas att Nottingham kan skrälla.

10. Ipswich – Fulham (2)
Både stryktipsspelarna och oddssättarna ser det här som en jämn match där det är svårt att välja vinnare på förhand. Ipswich har blandat och gett under säsongen menn kommer från en seger i senaste matchen borta mot Wigan där anfallaren Pitman gjorde 2 mål. Nu vänder de hem till Portman Road Stadium där de bara förlorat 2 matcher i serien. Fulham har 4 raka matcher tan förlust och enda förusten under de 8 senaste matcherna var mot ett Brihton i toppform. Fulham har även fördelen att e förfogar över en grupp riktigt starka målskyttar. Martin är tillbaka efter att hann fick stå över senaste matchen mot Derby, som han är utlånad från. Dessutom finns Ayité och Johansen i laget som båda har gjort 4 mål vardera på de 4 senaste matcherna. Med såna heta målskyttar i laget så väger det över till Fulhams fördel och vi tror att de vinnar den här matchen tack vare en bättre offensiv.

11. Preston – Leeds (1)
Det verkar finnas en övertro på Leeds bland stryktipsspelare. Förra omgången var de kraftigt överspelade i en match de till slut lyckades vinna genom ett mål i slutminuerna. Den här veckan är de återigen överspelade och knappa favoriter bland strykttipsspelarna medan odssättarna håller hemmalaget Preston som favoriter. Preston inledde säsongen svagt men har kommit tillbaka och har bara 2 förluster på de 14 senaste seriematcherna. Vid seger mot Leeds får de häng på playoffplatserna på allvar. På hemmaplan har Preston bara förlorat 1 av de 8 senaste, mot topplaget Newcastle och det behöver de knappast skämmas för. Mittfältaren Johnson har gjort 3 mål de senaste 3 matcherna och anfallaren Makienok har nu gjort mål i två raka matcher så offensivt ser det ljust ut för Preston. Leeds har genom 7 segrar på de 9 senast matcherna klättrat upp på 5:e plats i tabellen. Till matchen mot Preston får laget tillbaka målkungen Woods, som gjort 11 mål än så länge den här säsongen men saknades i senaste matchen. Vi håller Preston som det bättre laget här och när det dessutom inns ett litet värde på dem så tvekar vi inte att sätta en etta på match 11 och nöja oss med det.

12. Reading – Norwich (12)
Reading har alternerat mellan vinst och förlust i de 5 senaste matcherna och ska man följa det mönstret förlorar de här. Men det har varit bortamatcher när Reading förlorat och hemma på Madejski Stadium har de vunnit 4 raka matcher. Under säsongen har man även vart starka på hemmaplan och har bara 1 förlust på 11 hemmamatcher. Mittfältaren Beerens verkar trivas extrabra på hemmaplan för tillfället och har gjort 3 mål på de 2 senaste hemmamatcherna. Norwich är inne i en relativt tung period och framförallt på bortapla har de vårt. De 4 senaste bortamatcherna har slutat med förlust. De har dessutom endast gjort 2 mål på dessa 4 matcher. Stryktipsspelarna verkar ha tagit fasta på detta och Reading är nästan 15 procentenheter överspelade här i en match som oddssättarna säger att Norwich är knappa favoriter i. Det här är ett läge där vi brukar spela mot det överspelade laget, men vi kan inte komma ifrån att vi anser dem vara det bästa laget. Nästan hela värdet ligger dessutom på tvåan och inte jämt fördelat mellan krysset och tvåan. Vi väljer därför att spela 12 på match 12 och tror att något av lagen tar alla  3 poängen.

13. Wolverhampton – Bristol C (x2)
Paul Lambert har inte fått den starten han önskat i Wolverhampton med resultatraden 2-2-2 efter 6 spelade matcher. Fyra av dessa matcher har förvisso spelats på bortaplan och med en seger senast och 2-1-1 de senaste fyra får man väl ändå säga att trenden ser ut att vara uppåtgående. Man är pressade att vinna när man nu tar emot ett Bristol City med problem för dagen. Wolves har bara spelat in 1 poäng och inte vunnit hemma på Molineux Stadium i sina senaste 5 matcher. Bristol City har förlorat 6 av sina 7 senaste matcher i ligan och är nederlagstippade här. Vi ser ändå positivt på att viktiga spelare är tillbaka från skador och det faktum att Wolves är ett sämre motstånd än mycket av vad de förlorat knappt mot senaste veckorna. Wolves är hårt överstreckade och här har vi ingenting emot att gå emot helt, med x2 på kupongen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*