Stryktipset v6: Oddsanalys och spelförslag

Vi har möblerat om lite, så info om inlägget och hur informationen presenteras finns nu i vår spelskola. Vi går istället direkt på oddsanalysen och spelförslaget för stryktipskupongen vecka 6, som innehåller 5 matcher från Premier League och 8 från Championship.

Som ni kan se så är det ovanligt mycket rött och grönt i tabellen ovan. Det innebär att oddsanalysen blir helt avgörande för flera matcher. För Everton och Brightons del bör det innebära att man iaf värdegarderar andra tecken och Nottingham och Sheffield W ska till varje pris undvikas och bara genom att titta på tabellen ovan så känns x2 självklart i match 10 och 13.

 

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

1. Bournemouth – Stoke (1)
Bournemouth såg ut att ha hittat formen och började sin klättring uppåt för att undvika de fruktade nedflyttningsplatserna. Men sedan sprang man in i Arsenal och åkte på en 0-2 förlust trots att man hade gott bollinnehav och skapade en del. Kan man studsa tillbaka nu? Man ställs mot Toke, som förlorat sina tre senaste ligamatcher med 0-3 och inte gjort mål på sina 4 senaste matcher i Premier League. Oddsanalysen ger inga indiktioner åt något håll, så vi väljer att skriva in en etta och litar på att favoriten Bournemouth bibehållit formen.

2. Crystal Palace – Watford (1x)
Var står egentligen Crystal Palace formmässigt? Man har vunnit två FA Cup matcher i Januari mot Premier League motstånd, men i ligan har det gått tyngre och man har 5 förluster och 3 oavgjorda på sina 8 senaste matcher. Man är till och med det enda lag i ligan som inte vunnit någon av sina 6 senaste matcher. Men här möter man ett lag med nästan lika dålig form, Watford har 5 förluster, 2 oavgjorda och 1 vinst på sina 8 senaste seriematcher. Vi är lite kluvna här, då Crystal Palace är överspelade och det finns ett litet värde på Watford men Crystal Palace har iaf gjort mål i sina 3 senste matcher i Premier League medan Watford gått mållösa från 4 av sina 5 senaste i serien. Matchen skriker egentligen 0-0, men skulle något lag vinna matchen så är det Crystal Palace så vi sätter efter viss tvekan 1x på kupongen.

3. Everton – West Bromwich (1x)
Everton är stora favoriter här och efter två (tre, om man räknar in matchen mot Carlisle i FA Cupen) raka 3-0 segrar verkar formkurvan peka rakt uppåt. Man har dessutom gjort mål i 15 av sina 16 senaste matcher i Premier League, problemet är möjligtvis att man släpper in minst ett mål i väldigt många matcher också. West Brom sprattlade till runt nyår, då de tog två raka segrar i ligan, men har sedan dess inte vunnit under de 5 senaste omgångarna. Vi sätter en etta för Everton här, trots att de är överspelade, men värdegarderar med krysset då det finns klart värde där.

4. Norwich – West Ham (1)
Den här matchen ska egentligen vara lätt sett till oddsanalysen. Stryktipsspelarna har ”fel” favoriter i matchen och vi borde sätta en etta här och gå vidare till match 5. Men de 6 raka förlusterna i ligan för Norwich och att man senast förlorade med 0-2 mot ligajumbon Aston Villa gör att vi har vissa dubier. Men man gjorde en bra hemmamatch mot Liverpool i slutet av Januari och i senaste matchen mot Aston Villa ska man ha skapat en hel del chanser men inte kunnat få in bollen i mål, Man ställs också mot ett West Ham som startade med så gott som ordinarie lag mot Liverpool i veckans FA Cup match och de 120 minuterna de spelade då har stört uppladdningen lite inför den här matchen. Så vi litar trots allt på oddssättarnas värdering här och landar till slut på ettan, men har du garderingar över är det här en bra match att lägga dem på.

5. Swansea – Southampton (2)
Swansea har efter några bra resultat kravlat upp på säker mark i tabellen. De två oavgjorda matcher på rad man har mot West Brom och Crystal Palace är dock oroande för dem, då de båda är bland de formsvagaste lagen i ligan. Southamptons tre senaste ligamatcher, segrar över West Ham, Man Utd och oavgjort mot Arsenal ger ett helt annat formbesked och de 4 vinsterna på de 5 senaste matcherna i serien förstärker det. Det känns som att Southampton prickat formen och utan något värde på något av tecknen i oddsanalysen så blir det en tvåan på den här matchen, det räcker så.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Blackburn – Hull (x2)
Blackburns fokus har hamnat på FA Cupen, där man avancerat till femte omgången. I Championship ser det mer bekymmersamt ut, där de 8 senaste omgångarna slutat med 4 förluster och 4 oavgjorda. Hull förlorade senaste matchen i toppmötet mot Burnley, men hade innan dess 4 raka vinster i serien. Hull ser alltså ut som det klart starkare laget och är favoriter både i spelbolagens och strykttipsspelarnas ögon, men det är något överspelade på stryktipset. Vi sätter fortfarande en tvåa som utgångstecken, men garderar upp med krysset här.

7. Brighton – Bolton (1x)
Brighton har klamrat sig fast i toppen trots en formdipp under slutet av December och början av Januari. Med 3 raka segrar verkar man dock vara tillbaka i sadeln igen. Boltan har mer besvärlig position, då man ligger kvar på nedflyttningsplats trots 7 poäng på senaste 3 omgångarna. Anledningen är att man inledde säsongen riktigt svagt innan man spelat upp sig i elfte timmen. Brighton är klara favoriter här, men man är också riktigt ordentligt överspelade och det erbjuds riktigt fint värde på framförallt krysset. Det känns svårt att spela helt emot Brighton här, men vi kombinerar snabbt ettan med värdegarderingen på krysset för 1x på match 7.

8. Bristol C – Ipswich (1)
Bristol ligger strax över nedflyttningsplatserna och Ipswich precis nedanför play-off platserna. Formkurvorna ser dock olika ut, då Ipswich tidigare visat god form, men verkar tappat och blandat och gett senaste omgångarna. Bristol har en formkurva som pekar mer uppåt, efter en riktigt dålig period under slutet av 2015. Det finnns ett värde på Bristol i oddsanalysen, då de är spelbolagens favorit medan de inlämnade stryktipsen håller Ipswich högre. Vi litar på oddssättarna i vad som ska vara en jämn match och sätter en etta på kupongen.

9. Charlton – Cardiff (2)
Jumbon Charlton fick visst hopp efter att ha slagit bottenkollegan Rotherham i senaste bortamatchen med klara 4-1. Men det verkar bara ha varit en tillfällig respit mot ett annat lag med riktigt dålig form, för i senaste matchen var man tillbaka på det förlorande spåret igen. Nu möter man Cardiff, som huserar på övre halvan i tabellen, men som har en bit upp för att blanda sig i striden om play-offplatserna. Men man verkar trivas på bortaplan just nu, men två raka bortasegrar i serien och 3 mål framåt i båda dessa matcher. Man är  något överspelade, men inte nog för att det ska påverka beslutet att sätta en tvåa här.

10. Nottingham – Huddersfield (x2)
Vi var inne på den här matchen redan i smaband med tabellen för oddsanalysen. Nottingham är hårt överspelade här, där inlämnade stryktips är mer än 20 procentenheter högre än sannolikheten enligt oddsen. Nottingham har god form, med 13 raka matcher utan förlust i Championship, och man möter ett Huddersfield som förlorat 3 raka matcher. Men, många av matcherna i Nottinghams svit är oavgjorda matcher och trots att Huddersfield förlorat tre på rad i serien så har de också 12 raka seriematcher på rad där de gjort minst ett mål. Det känns inte självklart att Nottingham ska vinna så enkelt som stryktipsspelarna antyder. Med stöd av oddsanalysen så spelar vi istället helt emot dem och tar de nästan 60% som sannolikheten enligt oddsen anger för att över 60% av spelen på match 10 har fel.

11. Reading – Burnley (1x)
I Match 11 har vi olika åsikter om vilket lag som är favoriter. Spelbolagen säger Reading, de inlämnade stryktipsen tror på Burnley. Lagens tabellplaceringar ger stöd för stryktipssspelarnas åsikt. Men, en stor anledning till Burnleys framgångar är spelet man presterat hemma på Turf Moor. När man åker på bortamatcher är man något mer beskedliga. Samma sak gäller Reading, som dock inte är riktigt lika starka hemma, men som visat upp riktigt dålig form på bortaplan senaste tiden. Den här matchen spelas dock på Readings hemmaplan så vi är beredda att lita på oddsen här, men garderar snabbt upp med krysset.

12. Rotherham – Birmingham (x2)
Rotherham klarade sig från nedflyttning förra säsongen, men den här säsongen är man återigen inblandade i bottenstriden och ligger nu på fel sidan strecket. Man tog en överraskande seger mot Brighton i Januari, men det är enda ljusglimten då man har 5 förluster på de senaste 7 matcherna i serien. Speciellt prekärt blir det då man i sina två senaste seriematcher förlorade mot Bolton och Charlton, som ligger på de två andra nedflyttningsplatserna. Sen ska det sägas att Birmingham knappast har bra form de heller, iaf inte på bortaplan. Så Birmingham ska vara en knapp favorit här, i enlighet med oddsen, men de är ordentligt överspelade på stryktipset. Det är dock inte alls i nivå för att spela mot Birmingham, så vi kommer att gardera matchen. Men det relativt stora värdet på Rotheram väljer vi dock bort här, då oddsen känns lite väl låga, och vi går istället på det mindre värdet på krysset. Skälet är främst att vi ser det här som en typisk kryssmatch på förhand.

13. Sheffield W – Brentford (x2)
I likhet med match 10 noterade vi den här matchen redan vid tabellen för oddsanalysen. Sheffield W är tydliga favoriter, men när de är överspelade med mer än 20 procentenheter på stryktipset enligt oddsanalysen så blir det nästan omöjligt att spela på dem. Det finns dock skäl till att Sheffield W är så tydliga favoriter, 12 raka hemmamatcher i serien utan förlust och endast en förlust på hemmaplan i ligan gör det till en svår match för alla lag som besöker Hillsborough Stadium. Man har dessutom god form med 14 poäng på de senaste 6 seriematcherna med Brentford bara har 4 poäng under samma period. Enda segern under perioden kom dock på just bortaplan. Den här matchen känns inte lika självklar som match 10, men värdet enligt oddsanalysen gör att vi trots allt går på x2 och hoppas på en skräll. Skulle streckfördelningen eller oddsen ändras en bit så finns dock skäl att titta på det igen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*