Stryktipset v53: Vilka står pall det tuffa julschemat?

VinnOnlines redaktion har tillsammans prickat 13 rätt vid ett flertal tillfällen, både med matematiska och egenkomponerade reducerade system. Med förhoppningen att hjälpa dig till storvinsten kommer vi därför att ha ett inlägg varje vecka där vi går igenom helgens stryktipsrad. Nu går vi in på det nya året och alla lagen har haft tuffa spelscheman sista två veckorna. Skadefria trupper som haft möjlighet att rotera och vila nyckelspelare kommer ha fördel. Generellt tror vi på få mål tack vare sega ben. Kupongen är spännande med 3 inledande storfavoriter, totalt 6 matcher från Premier League och 7 från Championship. Om du är nybörjare på Stryktipset och inte vet hur det fungerar kan vi rekommendera vår relativt nyskrivna artikel om matematiska och reducerade system.

Vårt stryktipsförslag för vecka 53 baserar sig på vår oddsanalys från tidigare i veckan och dagens förutsättningar. Med matnyttig information kring varje match och ett 256-raders stryktipsförslag med 8 halvgarderingar, tror vi att ni ska ha en bra bas att stå på för ert egna system. Som vanligt ger vi förslag till 2 spikar i ett reducerat system där vi så långt träffat 9 av 10.

Kom ihåg att spel på Stryktipset och oddset är två vitt skilda saker och att spelvärdet kan skilja sig åt i en och samma match, beroende på hur oddsen är satta och hur svenska folket spelat. Om det finns speltips uppe för en av matcherna under kan du klicka dig vidare till detta om intresse finns.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

1. Arsenal – Newcastle (1 – SPIK)
Här inledde vi med 1X på utgångsraden för ett tydligt värde och det kvarstår. Med problem att hitta spikar med bättre värde får Arsenal helt enkelt göra sitt jobb här och det ska i ärlighetens namn inte bli så svårt för Özil och gänget att dyrka upp Newcastles försvar. Newcastle hade en fin period när man slog både Liverpool och Tottenham. Innan dess var försvarsspelet under all kritik och även om man bara förlorat med 1-0 ett par matcher i rad nu, så har det sett virrigt ut och siffrorna har hållits ner på grund av uppoffrande spel och fina räddningar mer än något annat. Det ska inte räcka mot Arsenal idag. Arsenal har 8 raka segrar mot NUFC.

2. Leicester – Bournemouth (X2)
Lagen ligger i var sin ände av tabellen men prestationerna senaste tiden är likvärdiga. Hur mycket vi än önskar att Leicester ska fortsätta utmana i den absoluta toppen så tror vi inte att man kommer göra det om någon vecka och den här matchen är jämnare än vad streckprocenten säger. Nu har man inte gjort mål i två raka matcher för första gången den här säsongen och det blir inte helt enkelt heller mot ett Bournemouth. Vi räknar dock med att man går tillbaka till två forwards istället för det femmannamittfält man ställde upp mot City tidigare tidigare i veckan. Leicester är enormt överstreckade och vi går därför emot helt och hållet på Stryktipset.

3. Manchester U – Swansea (X2)Speltips
Inga stora avvik mellan odds och streckprocent här men vi går för den stora utdelningen och väljer bort favoriten. United är stora favoriter här och även om det såg bättre ut mot Chelsea senast kan man fråga sig varför. Man har nu inte vunnit på 8 raka tävlingsmatcher och man möter ett lag i medgång. Swansea har under Alan Curtis nämligen gått obesegrade i 3 raka matcher och hållit nollan i samtliga dessa. Man vet det dessutom hur United ska slås då man vunnit med 2-1 i alla de 3 senaste matcherna lagen emellan.

4. Norwich – Southampton (2)Speltips
Här skiljer det nu lagen bara 4 poäng åt i tabellen och Norwich har hemmaplansfördel och luft under vingarna. Värdet kvarstår dock på Southampton och vi tycker det är en vettig spik när man streckas till under 40% för tillfället. Norwich-spelarnas arbetsmoral imponerar på oss men här kommer Tettey och Mulumbu få en hård kamp på mittfältet mot Wanyama och Ward-Prowse samtidigt som vi tror Saints anfall passar Norwich mittlås illa. Skulle man få problem finns numera också Graziano Pelle tillgänglig från bänken efter att ha kommit tillbaka från skada.

5. Sunderland – Aston Villa (12)
En riktig ödesmatch för Aston Villa då Remi Garde offentligt gick ut och sa att man måste slå antingen Norwich eller Sunderland för att ha chans på att klara sig. Man förlorade senast mot Norwich. Sunderland har 5 raka förluster medan Villa kryssat 3 av sina senaste 5 matcher, men inte vunnit någon av sina 14 senaste tävlingsmatcher. Hur Sunderlands backlinje kommer se ut är tveksam med Kaboul definitivt skadad och med O’Shea och Coates osäkra. Samtidigt kommer Aston Villa sakna Ayew och Westwood då båda drog på sig sitt femte gula kort för säsongen senast. Detta kan bli en bra match då Sunderland heller inte kommer vara nöjda med annat än seger.

6. West Bromwich – Stoke (12)
Som det ser ut talar det mesta för Stoke här och vi garderar upp utgångsettan med värde, med den troliga tvåan. Vi kan dock inte räkna bort Tony Pulis West Bromwich på hemmaplan då man är otroligt svårslagna. Man har lite problem eftersom Jonas Olsson och Anchiebe skadade sig senast samtidigt som man saknar Rondon och McClean på grund av avstängning. Spännande att se om Rickie Lambert får starten eller om man plockar ut Berahino från frysboxen. Stoke fortsätter imponera och överraska positivt då man lyckades bortaslå Everton med 4-3 efter en sprakande tillställning senast. Man ligger på tionde plats i tabellen men har bara 2 poäng upp till en femteplats.

7. Birmingham – Brentford (X2)
Båda lagen ligger på 36 poäng och med 4 poäng upp till playoff blir den här matchen mycket viktig. Birmingham har problem för tillfället med bara 3 mål gjorda i sina seanste 6 matcher. Brentford har gjort minst 2 mål framåt i 5 av sina 6 senaste matcher. Formen i övrigt är mycket lika och det finns inga skadeproblem att ta i beaktande här. Vi tycker helt enkelt inte svenska folket är rätt ute när man överstreckar Birmingham som man gör. Vi tror man släpper in minst ett mål och det kan mycket väl räcka för seger i den här matchen.

8. Bolton – Huddersfield (2)
Bolton tog sin andra seger för säsongen när man senast slog Blackburn med 1-0 på hemmaplan. Som tabelljumbo och med 4 poäng upp till säker mark får man nu chansen igen på hemmaplan mot bottenlanget Huddersfield. Man har fungerat bättre senaste matcherna och vi har hållit Bolton om ryggen vid ett par tillfällen. Här tror vi dock Huddersfield blir för svåra att stoppa. Efter en miserabel start på säsongen har dom fått något som liknar en form då man bara förlorat 1 av sina 4 senaste matcher och vunnit 2 av dessa. Nahki Wells har dunkat in 3 mål i sina senaste 2 matcher. Att värdet ligger på tvåan är också positivt.

9. Burnley – Ipswich (1)
Burnley har vunnit sina 2 senaste hemmamatcher med 4-0 och måste ses med bra chans också här då man står med resultatraden 8-2-2 hemma. Man möter dock Ipswich som är ett av de bättre formlagen i Championship just nu med segrar i 4 av sina senaste 5. Vi dissade dom för ett par veckor sen efter förlusten mot Derby men man har sen dess följt upp med segrar mot både Queens Park Rangers och Brighton. Vi står dock fast vid att man inte är så bra som resultaten visat och när man nu möter ett bättre lag ska man nog komma ner på jorden igen. Burnley har slagit Ipswich i sina 3 senaste hemmamatcher. Vi flyttar garderingen från utgångsraden dit vi kan hämta större värde och där vi menar att den bättre behövs.

10. Cardiff – Blackburn (X2)
Utgångstvåan garderas upp med ett kryss då Cardiff överspelas i alltför stor utsträckning. Man är ett starkt hemmalag men formen är inte bra samtidigt som man mittbacken Sean Morrison saknas åter igen. Han har varit lysande då han startat alla matcher fram till sin skada för två omgångar sen och dessutom gjort 3 mål framåt. Man har förlorat 2 av sina senaste 3 matcher och man har vunnit 1 gång i sina senaste 5 matcher. Blackburn bör dessutom vara betydligt mycket piggare än sina motståndare här då man fick sin match mot Middlesbrough i mellandagarna uppskjuten. Cardiffs spelare har matchats hårt och det brukar ta ut sin rätt när man möter trupper som av olika anledningar inte är lika slitna.

11. Charlton – Nottingham (2 – SPIK)
En match som på förhand kan se ut som att det kan vara värt att spika krysset då Charlton kryssat 2 av de 3 senaste hemma och Nottingham 3 av de 3 senaste borta. Det är dock överspelat några procentenheter och ser vi bakom siffrorna känns Nottingham som en bra spik. Man har förvisso lagt till vänsterbacken Pinillo på långtidsskadelisten men man är obesegrade i 7 raka matcher och måste ses med bra chans mot Charlton som är nästjumbo i tabellen. Man gör inte mål framåt och man har inte vunnit sen november, då man bröt en svit på 5 raka förlustmatcher. Man har dessutom ett par startspelare i backlinjen osäkra för spel i Bauer och Diarra. Vi tycker denna är värd att spika på ett större system.

12. Fulham – Sheffield W (X2)
Utgångsettan hamnade snett här på oddsanalysen tidigare i veckan och trots att man vann stort mot Rotherham för några dagar sen tycker vi det passar bra att det finns ett värde på tvåan och ett oavgjort resultat. Innan man slog bottenkonkurrenten Rotherham hade man 9 raka matcher utan seger. Sheffield Wednesday förlorade mot suveräne Middlesbrough för några dagar sen men hade 2 fina segrar med 7 framåt dessförinnan. Man har dessutom en dags extra vila och man vädrade truppen friskt mot Middlesbrough vilket borde visa sig i piggare ben.

13. Middlesbrough – Derby (12)
Ettan mot tvåan i Championship! Här har vi valt att flytta garderingen från krysset som det inte ligger något värde i, till att få med Middlesbrough som är något överspelade. Det är dock svårt att blunda för att man inte är streckade mer än 53% för ögonblicket när man toppar tabellen och bara släppt in 2 mål på 12 hemmamatcher. Man har dessutom hållit nollan i sina 8 senaste hemmamatcher och 7 raka totalt i ligan. Derby är dock närmaste konkurrent och ligger bara 1 poäng bakom i tabellen. Man är det bästa bortalaget i ligan och är obesegrade i 8 raka matcher. Vi tror Middlesbroughs defensiv blir avgörande här men vågar inte utesluta Derby. Trots toppmöte och starka defensiver tror vi det går åt endera hållet här.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*