Stryktipset v50: Större system med potential!

VinnOnlines redaktion har tillsammans prickat 13 rätt vid ett flertal tillfällen, både med matematiska och egenkomponerade reducerade system. Om du är osäker på vad detta innebär skrev vi nyligen en liten artikel i ämnet. Med förhoppningen att hjälpa dig till storvinsten kommer vi därför att ha ett inlägg varje vecka där vi går igenom helgens stryktipsrad. Den här veckan har vi en intressant stryktipskupong med flera lag som verkar vara en aning överskattade av stryktipsspelarna där det finns chans att det rensas ut ordentligt bland systemen.

Stryktipset vecka 50 (v50) är en kupong med bara 4 matcher från Premier League och resterande 9 matcher från Championship. Vårt stryktipsförslag baserar sig på vår oddsanalys från tidigare i veckan och dagens förutsättningar. Den här veckan går vi ihop ett par kompisar och gör en huvudrad med ett matematiskt system på 512 rader – alltså med 9 halvgarderingar. Vi tror vi hittat spikarna som håller!

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en
hundring och få 500kr att spela för!

1. Crystal Palace – Southampton (X2)
Crystal Palace har blandat och gett en del, men senaste hemmamatchen gav de ett styrkebesked genom 5-1 mot Newcastle. Southampton verkar var inne i en mindre svacka där senaste tre matcherna resulterat i två förluster och en oavgjord match. Stryktipsspelarna verkar ha tagit fasta på dessa trender och tror verkligen på Crystal Palace. Precis som i vår analys tidigare i veckan leder det dock till att det finns ett värde i att spela mot Crystal Palace här, om man jämför med de odds som erbjuds för matchen. Vi håller därför kvar vid X2 på match 1.

2. Manchester City – Swansea (1X)
Man City är klara favoriter i mötet mot Swansea. Vi förespråkade tidigare en etta här, men under veckan har spelen på City fortsatt strömma in på stryktipset i sådan omfattning att de nu är lite väl överskattade. Vi håller fast vid ettan här, då Manchester City är klara favoriter, men vi värdegarderar dessutom med ett kryss på matchen då det skulle rensa bort mer än 80% av alla inlämnade stryktipsrader. Dessutom har City inte övertygat i 3 av sina 4 senaste matcher i Premier League, vi håller det inte för helt osannolikt att Swansea kan kriga sig till en poäng här.

3. Sunderland – Watford (2 – SPIK)
Watford är knappa favoriter hos spelbolagen medan svenska folket tycker det är helt jämnt. Vi håller definitivt med spelbolagen om detta och ser streckvärdet i tvåan. Sunderlands insats mot Arsenal senast kan stärka laget och man hade faktiskt två raka segrar innan dess. Vi såg båda dessa matcher och segern mot Palace var en stöld medan segern mot Stoke satt hårt inne trots hemmaplan och spel med en man mer i en halvlek. Vi tycker man övervärderas! Watford har å sin sida imponerat med 4 segrar i sina 6 senaste matcher. Det blev förlust mot topplagen Leicester och United. Kapten Deeney och Ighalo är ligans vassaste anfallspar för tillfället.

4. West Ham – Stoke (X2)
West Ham målas upp som stora favoriter här, men vi är lite tveksamma till den bilden. Man har stora skadeproblem med Moses, Lanzini och Reid som nya namn på listan. West Ham har inte vunnit någon av de senaste fem matcherna i Premier League, men har kryssat tre av dem. Stoke däremot har tre segrar på sina fyra senaste matcher och enda plumpen är 2-0 förlusten mot Sunderland där man spelade med en man mindre en halvlek. I tidigare analysen var vi inne på en tvåa här, då vi anade visst värde på Stoke. Värdet har försvunnit och vi har svängt över till ett kryss. Det här luktar som en typisk 0-0 match där båda lagen är mer rädda om den poäng de har än att jaga efter tre poäng. Garderingen hamnar dock hos Stoke.

5. Cardiff – Sheffield W (X2)
I en match som oddssättarna säger ska vara helt jämn har 50% av de inlämnade raderna på stryktipset satsat på Cardiff. Sheffield W har inte rosat marknaden senaste matcherna, men man kan inte heller säga att Cardiff har någon superform, så det känns som en klar överreaktion på stryktipset. Med ett så tydligt värde på framförallt Sheffield W måste vi spela mot Cardiff och sätter ett X2 på matchen.

6. Charlton – Leeds (2)
Vi är lite fundersamma kring den här matchen. I våra ögon är Leeds det bättre laget och kommer från en 2.1 seger mot Hull i senaste omgången medan Charlton är fast i botten efter två raka förluster. Ser man till spelbolagens odds så anser även de att Leeds ska vara favoriter, men tidigare i veckan var det Charlton som fick de flesta spelen på stryktipset. Det har nu jämnat ut sig så att spelen är jämnt fördelade på lagen, men i våra ögon finns det inget annat tecken än en tvåa för den här matchen.

7. Derby – Brighton (1X)
Derby är tydliga favoriter här, kanske lite väl stora favoriter i det här toppmötet. För Derbys del har man vunnit 5 matcher på hemmaplan och tagit totalt 18 poäng på 9 hemmamatcher. Det är dock oroande för dem att deras store målskytt, Chris Martin, inte gjort mål på de 6 senaste matcherna. Brighton ligger i toppen av tabellen och en orsak till det är bortaspelet, där man ännu inte förlorat när man vunnit 3 och kryssat 6 matcher. Vi tror att Brighton kan få till ett kryss även i den här matchen, där Derby har spelats lite väl hårt på stryktipset.

8. Fulham – Brentford (1)
Oddset på Fulham har höjts något sen mittveckan men det har gått i linje med hur svenska folket streckat och värdet är inte förlorat. Man väljer att gå på Brentfords fina resultatrad senaste tiden istället för det mer kända namnet Fulham eller hemmaplansfördelen. Detta är ett rivalmöte som ska bli intressant att följa men vi väljer att ta vara på det lilla värdet som finns och spikar Fulham i vårt system. Man har nu äntligen fått en ny manager efter att man sparkade Symons tidigt i november och vi tror det kan ge en positiv effekt direkt med Stuart Gray som måste prestera om man ska ha en chans på playoff den här säsongen. Brentfords fina resultatrad är lyckligtvis inte tack vare nye managern Smith som lett laget en match, utan Lee Carsley som tog över rodret tillfälligt.

9. Huddersfield – Bristol City (X2)
Två bottenlag och en mycket viktig match för båda lagen. Huddersfield är kraftigt överstreckade och det enda rätta för oss är att strecka x2. Dean Whitehead kommer saknas på innermittfältet i hemmalaget och man kan få svårt att vinna igen efter en förvånande bortaseger senast mot Birmingham som tog dom upp på säker mark i tabellen. Innan dess hade man 3 raka föruster och man har dessutom 3 raka förluster på hemmaplan. Bristol City saknar den hårdföre Nathan Baker i mittförsvaret då han visades ut senast mot Blackburn, men det måste inte nödvändigtvis vara negativt.

10. Hull – Bolton (1 – SPIK)
Hull har fortsatt att streckas hårt och är numera överspelade. Det kan verka skrämmande att spika ett lag som förlorat 3 raka matcher, ligacupmatchen mot City inkluderad, men i våra ögon är de rättmättigt stora favoriter. Man är fortfarande högt upp i tabellen även om man tappat lite mark till direktplatserna till Premier League. Att möta tabelljumbon som bara tagit 2 poäng på 9 bortamatcher kommer perfekt för Hull City. Bolton har dessutom hamnat i stora ekonomiska problem där klubbens över 300 anställda informerats om att de kan komma att få vänta på den lön som skulle kommit innan jul. Problem på och utanför planen med andra ord och Neil Lennon har hintat om att han inte kommer rida ut stormen som manager hos Wanderers.

M512-system vecka 50

11. Middlesbrough – Birmingham (12)
Middlesbrough har fortsatt att streckas hårt och det är svårt att låta bli att ha med ettan. Vi ser dock skrällmöjligheter här och vi vill vara med om det händer. Det stora värdet finns på Birmingham som trots några dåliga sviter under säsongen fortfarande finns med i kampen om en playoff-plats, 1 poäng bakom Cardiff och Sheffield W. Birminghams spel har lidit senaste omgångarna tack vare spekulationer om huruvida manager Rowett skulle värvas till Fulham som stog utan. Nu har de fått Stuart Gray på plats och laget och Rowett själv kan därmed fokusera på att spela fotboll igen. Vi ser fram emot att se hur inlånade James Vaughan kommer se ut som anfallare för Birmingham.

12. Preston – Reading (12)
Reading har en väldigt fin trupp som vi tycker borde hålla till högre upp i tabellen. Nu har Steve Clarke fått lämna och det ser ut som att Brian McDermott återkommer till klubben, även om caretaker Martin Kuhl sitter på bänken den här matchen. Med bara 1 seger på sina 8 senaste försök måste vi konstatera att Reading streckas på grund av värde och tack vare potential. Preston är något överstreckade men upplever för tillfället några otroliga upplevelser. Som nykomling har man nu bara förlorat 1 av sina 9 senaste matcher, man har hållit nollan i 6 raka matcher under denna svit och nu senast bortaslog man Burnley för första gången i detta Lancashire derby, på 8 år.

13. Queens Park Rangers – Burnley (12)
Liksom vår oddsanalys konstaterade i mittveckan liknar förutsättningarna här mycket dom i match 12. Queens Park Rangers är något överstreckade med 45%. Man har dock ett mycket intressant lag och än mer intressant blir nu att se hur den gamle storspelaren Jimmy Floyd Hasselbaink kommer lyckas i sin fortsatta tränarkarriär. Charlie Austin är också tillbaka in i laget. Samtidigt kan man inte glömma bort att Burnley har en väldigt fin trupp och även om man fick stryk hemma senast hade man innan dess 9 raka matcher utan förlust. Detta är en match vi gärna hade sett och vi vet inte helt vilket ben vi ska stå på.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*