Stryktipset v49: Vilka storfavoriter håller?

VinnOnlines redaktion har tillsammans prickat 13 rätt vid ett flertal tillfällen, både med matematiska och egenkomponerade reducerade system. Med förhoppningen att hjälpa dig till storvinsten kommer vi därför att ha ett inlägg varje vecka där vi går igenom helgens stryktipsrad. Den här veckan har vi en fin stryktipskupong med flera stora hemmafavoriter där det finns risk, eller möjlighet som vi ser det, att flera av dom faller med fin utdelning som följd.

Stryktipset vecka 49 (v49) är igen en klassisk kupong där 6 matcher kommer från Premier League och resterande 7 matcher från Championship. Vårt stryktipsförslag baserar sig på vår oddsanalys från tidigare i veckan och dagens förutsättningar. De två tecken märkta med SPIK är våra förslag på spikar i ett reducerat system. Huvudraden den här veckan blir ett matematiskt system på 256 rader – alltså med 8 halvgarderingar.

1. Arsenal – Sunderland (1 – SPIK)
Sunderland har den bättre formen här då man 3 av sina 5 senaste matcher. I två av dessa hade man dock 0-0 tills det att man fick röda kort med sig efter halv matchen spelad. Den tredje segern mot Crystal Palace var nästan kriminell. Här har svenska folkens streck och Arsenals odds mött och de är just nu i fas. Vi håller med och ser inte Arsenal förlora här. Coquelin and Alexis skadade sig senast för Arsenal medan Defoe och Larsson är osäkra för Sunderland. Spika ettan och fördela tecknen på annat håll.

2. Manchester United – West Ham (1 – SPIK)
West Ham har redan slagit Arsenal, Liverpool och Manchester City på bortaplan den här säsongen men formen har dalat markant sen dess. Manchester United däremot har inte imponerat men ligger ändå 2 poäng från toppen, vilket är en styrka i sig. Man har inte förlorat hemma än i ligan och historiskt är man överlägsna med 8 raka segrar. Nu är Rooney skadad och vi tror det gynnar United offensivt. West Ham saknar en tung offensiv trio i Sakho, Valencia och Payet. Liksom i match 1 på kupongen matchar strecken oddsen.

3. Southampton – Aston Villa (12)
Här hade vi en ensam etta på vår utgångsrad. Southampton har dock hunnit överstreckas av svenska folket och Aston Villa känns inte helt ofarliga längre med Garde vid rodret. De är nästan uträknade redan men man ska komma ihåg att de har 8 veckor med ”lätt” motstånd efter nästa helg. För Saints del är Grazio Pelle tillbaka där framme medan det är viktigt att Fonte håller i försvaret, då Caulker gjorde en bedrövlig insats mot Liverpool. Med liknade förutsättningar har Southampton 0-0-3 och 2-10 i målskillnad sista 3 matcherna medan Aston Villa har 0-1-2 med 2-7 i målskillnad.

4. Swansea – Leicester (1X)
Leicester är det enda laget som ännu inte förlorat på bortaplan i ligan och man ligger som andra lag i tabellen endast slagna på målskillnad. Imponerande! Samtidigt har Swansea bara vunnit 1 av sina 10 senaste matcher. 2’an kan tyckas given men den har överspelats av svenska folket och ska man vara rationell är faktiskt de enda förväntade topplagen Leicester mött så långt, Tottenham och Manchester United. Båda matcherna slutade 1-1 och spelades på hemmaplan. Samtidigt som Leicester överstreckas har Swanseas odds sjunkit marginellt.

5. Watford – Norwich (12)
Vi vidhåller vad i sa under oddsanalysen i veckan. Vi spelar Watford som är marginellt överstreckade och garderar upp med Norwich där det största värdet finns. Watford har 3 segrar i sina 5 senaste matcher och både Deeney och Ighalo på topp är heta med 4 respektive 3 mål under den här sviten av matcher. Norwich såg riktigt svaga ut i en period men har spelat upp sig något senaste tiden med resultatraden 1-1-1 mot Swansea, Chelsea och Arsenal. Ett hårt jobbande försvar med en rätt studs framåt kan leda till fin kupongskräll.

6. West Bromwich – Tottenham (2)
Nog är det en tuff bortamatch för Tottenham alltid men här överstreckas West Bromwich något och då finns det ingen anledning att inte strecka Tottenham. Man är obesegrade i 13 raka matcher och har nästbäst form i ligan efter Leicester. Bara Everton matchar Tottenhams målskörd framåt under den perioden och frågan är om West Brom, som inte hållit nollan i sina 4 senaste matcher, orkar stå emot. Man saknar dessutom avstängde krigaren Yacob på mittfältet.

7. Birmingham – Huddersfield (X2)
Birmingham är numera ännu mer överspelade här att X2 blir en no-brainer på två lag som har bedrövlig form. Birmingham har blott en seger och hela fyra förluster i sina senaste 6 matcher medan Huddersfield inte vunnit alls i sina senaste 6. Till Huddersfields försvar är Leeds det enda lag de mött som inte krigar i toppen av tabellen. Båda lagen har svårt att göra mål och de 66% Birmingham streckats just nu stämmer inte då matchen är vidöppen.

8. Bolton – Cardiff (1)
I utgångsraden satte vi en tvåa här, då vi anade ett värde på Cardiff, det har dock ändrats nu när helgen nalkas. Procentfördelningen på de inlämnade spelen är helt jämn och oddset på Cardiff har höjts de senaste dagarna. Vi är inte sämre än att vi kan ändra oss efter nya förutsättningar, så det blir istället en etta i den här matchen. Bolton har bara förlorat på hemmaplan en gång i år medan Cardiff bara vunnit borta en gång. Bolton måste börja konvertera framför mål och vinna matcher dock. Vi förlitar oss på att Bolton håller för favorittrycket här och levererar.

9. Bristol C – Blackburn (12)
Bristol C – Blackburn var en jämn i historia i den tidiga analysen, där vi satte en etta som utgångstecken då vi anade ett värde på Bristol C. Den tendensen har stärkts under de senaste dagarna, då Bristol blivit en klarare favorit enligt oddsen och Blackburn fått mer spel på stryktipset. Stryktipsspelarna håller nu Blackburn som favorit, då de spelats på 37% av de inlämnade raderna. Med ett tydligare värde på Bristol C så finns ingen anledning att ändra tecknet för den här matchen. Vi har dock råd att lägga till ett något överspelat Blackburn, som sett bra ut sen Paul Lambert tog över.

10. Burnley – Preston (X2)
Det var ett tydligt värde på att spela mot Burnley tidigare i veckan och vi utgick från X2. Den tendensen har bara blivit starkare. Bet365 har höjt oddset på Burnley från 1,95 till 2,10 men andelen som spelat på Burnley på stryktipset har stigit från 63% till 71%. Det är ett så markant värde att vi vidhåller X2 på den här matchen. Det är alldeles för många som spelat på laget i de inlämnade stryktipsen att en mindre skräll höjer värdet på stryktipsraden väsentligt. Burnley har tappat form och spelat 3 raka kryss medan Preston är svårslagna med blott 1 förlust i sina senaste 8 matcher, med 6 hållna nollor.

11. Leeds – Hull (X2)
Hull är favoriter och det fanns till och med ett litet värde på dem i jämförelsen tidigare. Det har nu jämnats ut då oddset höjts från 2,00 till 2,10 och andelen spel på dem stigit från 42% till 49% på stryktipset. Hull må vara något överspelade till och med nu, men det finns inget tydligt värde på de andra tecknen och Hull ska vara det bättre laget i den här matchen. Vi håller därför fast vid tvåan och att favoriten ska vinna över Leeds, men vi lägger även in en kryssgardering här då det känns som att Hull kan vara något överskattade, framförallt av stryktipsspelarna.

12. Nottingham – Fulham (12)
Två okonsekventa lag där ett av lagen mycket väl kan vinna stort. Precis som när vi tittade på den här matchen tidigare är den lite problematisk. Nottingham har sjunkit något i odds och oddset på Fulham har gått upp en hel del. Men andelen spel på Nottingham på stryktipset har också ökat i ungefär motsvarande takt. Nottingham är dock stor favorit på hemmaplan så vi vill inte välja bort dem helt men värdegarderar med tvåan också, då Fulham för en gångs skull känns underskattade i de inlämnade stryktipsen.

13. Rotherham . Wolverhampton (2)
Rotherham – Wolverhampton är ytterligare en match där det blivit lite klarare läge dagen innan match. Mitt i veckan var det ganska jämnt fördelade tecken på de inlämnade stryktipsen och Wolves var en liten favorit sett till oddsen. Nu har andelen spel på Wolves stigit från 36% till 40%, men oddset på dem har sjunkit och oddset på Rotherham stigit från 3,00 till 3,60. Det som var ett knapp värde på tvåan tidigare har nu blivit ett ganska tydligt värde och vi håller kvar vid tvåan som sista tecken på kupongen, mot nästjumbon. Rotherhams anfallare Leon Best är avstängd.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*