Stryktipset v3: Oddsanalys och stryktipsförslag!

VinnOnlines redaktion har tillsammans prickat 13 rätt vid ett flertal tillfällen, både med matematiska och egenkomponerade reducerade system. Med förhoppningen att hjälpa dig till storvinsten kommer vi därför att ha ett inlägg varje vecka där vi går igenom helgens stryktipsrad. Vi har nu slagit ihop den tidigare oddsanalysen med det senare stryktipsförslaget. När vi analyserar hur streckprocenten skiljer sig mot hur spelbolagen ser på matcherna använder vi Bet365 som är världens största spelbolag online.

Vi använder det vi kan och lär ut från vår spelskola när det gäller att räkna på odds och sannolikhet, för att få fram en objektiv bedömning av lagens vinstchanser. Vidare tar vi sen bort spelbolagets marginaler som vi förklarar i inlägget som går djupare på om odds och marginaler. Från detta kan vi läsa ut vilka lag som är överspelade och bör undvikas samt vilka som är spelvärda. Om du är osäker på Stryktipset i sig har vi också en genomgång av hur matematiska och reducerade system fungerar.

Se tabellen nedan för en översikt på hur det ser ut. Efter matchnummer och lagnamn finns tre grupper siffror som utgör underlag för analysen. Den första gruppen är streckfördelningen på den inlämnade spelen på stryktipset, den andra gruppen är oddsen hos bet365, den tredje gruppen är vad de oddsen motsvarar i sannolikhet. I den tredje gruppen har vi även en färgkodning, där rött innebär att sannolikheten är mer än 10 procentenheter lägre än andelen inlämnade spel. Orange innebär att sannolikheten är mellan 5-10 procentenheter lägre än inlämnade spel. Gul innebär att sannolikheten är 5-10 procentenheter högre än inlämnade spel. Slutligen är det grön färg i de fall sannolikheten är mer än 10 procentenheter högre än inlämnade spel.

stryktipstabell v3

Som ni kan se bör man i den mån det är möjligt undvika (eller iaf värdegardera med andra tecken) Man Utd, West Brom Brighton och Leeds. Samtidigt ser man att Cardiff är så fruktansvärt överspelade att det blir intressant att spela mot dem helt i stället för att bara värdegardera. Ska man se till värde är det främst x2 i match 9 och Bristol C som ser ut att erbjuda bra spelvärde. Vi försöker ta till vara på detta i vårt 256-raders system under, med 8 halvgarderingar, samtidigt som vi vill vara med när de stora pengarna ska delas ut. Kom ihåg att spel på Stryktipset och oddset är två vitt skilda saker och att spelvärdet kan skilja sig åt i en och samma match, beroende på hur oddsen är satta och hur svenska folket spelat. Om det finns speltips uppe för en av matcherna under kan du klicka dig vidare till detta om intresse finns.

 

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

1. Crystal Palace – Tottenham (2)Speltips
Crystal Palace verkar till slut ha tappat farten i ligan och efter 3 raka förluster samt endast 2 inspelade poäng på de senaste 5 seriematcherna ligger man nu på en åttonde plats i tabellen. Tottenham har dock fortfarande toppkänning där man skuggar topptrion och efter att ha avfärdat Sunderland med klara 4-1 i senaste ligamatchen laddade man upp med att vinna med 2-0 på bortaplan mot Leicester i FA Cupen under onsdagen. I den matchen sparade man skyttekungen Harry Kane och gav honom endast 30 minuter i slutet av matchen, men räkna med att han spelar från start mot Crystal Palace. Utan några klara värden på något tecken blir det tvåan för hela slanten här.

2. Leicester – Stoke (1x)
Är sagan Leicester på väg att ta slut? Överraskningslaget har tveksam form och bortsett från en 1-0 seger över Tottenham har man 4 oavgjorda och 1 förlust på de 6 senaste ligamatcherna.  Det sammanfaller med en måltorka för både Jamie Vardy och Riyad Mahrez, där ingen av dem ännu gjort mål i Januari. Stoke har varit ganska ojämna, men en seger mot Norwich följdes upp av 0-0 mot serieledande Arsenal i senaste seriematchen och formen verkar vara ganska god. Mer oroande för dem är dock att det kommer rapporter om att deras bästa målskytt Marko Arnautović ska ha dragit på sig en skada och verkar missa matchen på lördag. Vi tror att krysset ligger nära till hands här men väljer även att ta med ettan, trots att den är överspelad, då vi tror att någon av Leicesters anfallare kommer att vakna från sin vinterdvala i den här matchen.

3. Manchester U – Southampton (1x)
Man Utd har blandat och gett under säsongen, men man ligger trots allt på en femteplats med häng på Champions League plats. Efter ett svagt December har man kommit tillbaka stärkta i Januari och har 2 segrar och 1 oavgjord match på sina 3 seriematcher i år. En Wayne Rooney i form har varit tungan på vågen och med 4 mål på årets första 3 matcher i Premier League verkar de ha en pålitlig målskytt igen. Även Southampton verkar dock ha kommit tillbaka från en riktigt mörk period och har nu två raka segrar. Men Man U är storleken större än Watford och West Brom. Man U är kraftigt överspelade här, men vi har svårt för att välja bort dem helt. Så det blir en etta på kupongen, men med värdena på de andra tecknen så lägger vi snabbt till en värdegardering på krysset.

4. Sunderland – Bournemouth (2)
Svenska folket, eller iaf de som lämnat in stryktips, tror starkt på Sunderland här. Sunderland visade tecken på god form genom de 2 segrar de tog på de inledande matcherna i Premier League i Januari, innan verkligheten kom ifatt genom 1-4 i senaste ligamatchen, mot Tottenham. Jermaine Defoe var starkt bidragande till det genom de 5 mål han gjorde i segrarna mot Aston Villa och Swansea. Bournemouth saknar en sådan målskytt, då Cllum Wilson fortfarande är skadad, men en klar 3-0 seger mot Norwich i förra matchen ger hopp om att de ska kunna vinna även här. Vi går på oddssättarnas linje och spelar tvåan här.

5. Watford – Newcastle (2)
Watford är seriens formsvagaste lag med endast 1 inspelad poäng på 5 senaste matcherna. Man kan försvara dem med att två av matcherna var tuffa möten mot Tottenham och Man City, men förlorar man 4 raka matcher så går det inte bara att skylla på det. En orsak är helt klart att Odion Ighalo drabbats av måltorka och efter de 13 mål han gjorde under inledningen av serien har det endast blivit ett mål under de 5 senaste matcherna i ligan.Newcastle verkar till slut ha fått lite ordning på laget och 3-3 mot Man Utd verkar inte ha varit en tillfällighet, då man in senaste matchen besegrade West Ham med 2-1.  Det finns inget klart värde på något tecken här, utan vi går här helt på vad vi tror. Newcastle känns på gång och vi tror att de skräller till sig 3 poäng här, så vi nöjer oss, med en tvåa.

 

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. West Bromwich – Aston Villa (x2)
Det vankas Birminghamderby i match 6. West Brom gjorde en tveksam defensiv insats senaste mot Southampton och nu talas det dessutom om att Jonas Olsson kan missa matchen på grund av sjukdom. Känslan är att West Bromwich är på väg in i en svacka och skador och sjukdomar verkar störa en hel del just nu. Aston Villa är dock svårbedömda. Det ligger klart sist i serien, men bra insatser i de senste 2 matcherna, där Crystal Palace besegrades och Leicester finck nöja sig med kryss gör att de kan känna visst hopp inför derbyt. Största faktorn här är dock att West Bromwich är klart överspelade och vi går på linjen att spela mot dem här. Det blir x2 på kupongen och vi hoppas på skräll!

7. Birmingham – Ipswich (2)
7:an mot 8:an i Championship, det är alltså strid om främst playoff platserna som gäller här. Det är även två lag med relativt god form, där inget av dem förlorat de senaste 4 seriematcherna. Birmingham har seglar upp som en ganska stor favorit främst på de inlämnade stryktipsen. 3-0 segern på bortaplan senast mot tredjeplacerade Derby har antagligen gjort sitt för hypen. Men frågan är vad den är värd, då Derby verkar ha tappat formen fullständigt? Vi tror att Ipswich, som är seriens bästa bortalag med 24 inspelade poäng på 13 bortamatcher, har goda chanser att lägga till 3 poäng till bortafacitet här. Att det finns ett värde på tvåan gör det dessutom mer attraktivt och enligt oddssättarna ska det här vara kupongens jämnaste match.

8. Brighton – Huddersfield (x2)
Vad hände med Brighton? Efter en stark start tog det stopp och det blev 7 raka matcher utan någon vinst. De avslutande 3 matcherna i den sviten var förluster. Men i förra matchen kom kanske vändningen, ett tidigt mål räckte för att vinna med 1-0 mot Blackburn. Det målet är också det enda mål laget gjort under de 6 senaste ligamatcherna. Huddersfield visr bättre formkurva, med 3 vinster och 2 oavgjorda på 5 senaste seriematcherna. Men man verkar iaf kunna göra mål och Huddersfield har gjort mål i sina 9 senste matcher i Championship. När dessutom Brighton är hårt överspelade så är vi inne på linjen att spela mot hemmalaget även här och går på värdet på krysset och tvåan.

9. Cardiff – Rotherham (x2)
Cardiff är ett starkt hemmalag och Rotherham både ett bottenlag i Championship och dessutom riktigt dåliga på bortaplan, med 10 förluster på 13 bortamatcher. Så egentligen borde det mesta tala för en etta på kupongen här. Men när man ser på streckfördelningen för de inlämnade spelen så blir det nästan nödvändigt att spela mot dem här. Sannolikheten för krysset och tvåan är över 50% om man ser till oddsen och 50% chans att man får rätt men över 70% av de inlämnade raderna rensas bort är svårt att blunda för.

10. Charlton – Blackburn (2)
Här går det knappt ens att tala om form, båda lagen har formkurvor som pekar spikrakt ner. Inget av lagen har vunnit någon av sina 6 senaste ligamatcher. Charlton är dock värst i klassen med 10 raka seriematcher utan någon vinst. De två senaste matcherna har dessutom försvaret totalhavererat och man har släppt in 11 mål utan att göra ett enda mål framåt. I det perspektivet kan nästan Blackburn sägas ha god form. Trots 4 förluster på de 5 senaste matcherna så har man inte släppt in mer än ett mål någon av de senaste 8 matcherna i Championship.Vi tror att Charltons kräftgång fortsätter och när Blackburn till och med erbjuder ett värde så finns det inga skäl att spela något annat än tvåan här.

tipset v3
11. Leeds – Bristol C (x2)
Tillsammans med Charlton och Blackburn från match 10 är Leeds det enda lag i serien som inte vunnit någon av sina senaste 5 matcher. Bristol C lyckades komma bort från den gruppen genom att vinna sin senaste match, mot serieledarna Middlesbrough, men hade innan dess 6 raka matcher utan vinst. Det här en match som egentligen skriker 0-0 lång väg, men Bristols seger mot Middlesbrough genom ett mål i 95:e minuten är sådan som kan vända en säsong för ett lag. Att Leeds dessutom överspelats riktigt ordentligt på stryktipset gör att vi går på värdet i krysset och tvåan även i den här matchen.

12. Middlesbrough – Nottingham (1x)
Serieledande Middlesbrough åkte på en riktig mina i förra matchen där ett insläppt mål i 95:e minuten ledde till förlust mot bottenlaget Bristol C. Innan dess radade man dock upp 6 raka segrar och släppte inte ens in ett mål i 9 raka matcher. Men Nottingham behöver inte heller skämmas för formen och har inte förlorat under de 10 senaste ligamatcherna. Middlesbrough känns som det starkare laget och vi tror inte de åker på en ny smäll, menn de är överspelade och krysset erbjuder ett spännande värde. Så det blir 1x på den här matchen.

13. Reading – Sheffield W (x2)
Reading har lyckats ta några segrar mot bottenlag, men annars har Perioden November till Januari sett riktigt mörk ut. Man har inte lyckats göra mer än ett mål i en match sedan 2-1 segern mot Bolton i slutet av November. Sheffield W däremot har 5 segrar på senaste 6 matcherna och enda plumpen i protokollet är en förlust mot serielednde Middlesbrough. Därmed är det lite förvånande att Reading är så pass klara favoriter både när stryktipsspelarna och oddssättarna säger sitt. Vi går återigen på gardering här där både krysset och tvåan kommer med på kupongen, då Sheffield W känns starkare.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*