Stryktipset v12: Oddsanalys och stryktipsförslag!

Vi har möblerat om lite, så info om inlägget och hur informationen presenteras finns nu i vår spelskola. Vi går istället direkt på oddsanalysen och spelförslaget för stryktipskupongen vecka 12, som innehåller 6 träningslandskamper och resterande 7 matcher från de lägre divisionerna i England. Vi anser oss ha bra koll på den engelska fotbollen men i helgen kommer vi förlita oss på de professionella oddssättarnas meningar i större utsträckning än vanligt. Matcher från National League, Englands femtedivison, är med på kupongen och då anser vi att de har bättre grundlag än oss att bedöma styrkeförhållandena lagen emellan.

Det är inte så mycket rött och grönt i analysen den här veckan. Det mest relevanta är match 8 där Chesterfield bör undvikas eller iaf tidigt värdegarderas på andra tecken. Även i match 11 är det gott om färger, men där gäller helt andra förutsättningar, då matchen kommer att lottas. Vi vet att det är 75% chans för ettan samt 12.5% vardera för krysset och tvåan. Det krävs alltså mycket för att man inte ska sätta en singeletta där.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

1. Tyskland – England (x2)Speltips
Sen Tyskland vann VM 2014 har man bara vunnit 8 av 15 landskamper med förluster mot Argentina, Polen, USA, Irland och Frankrike. Resultaten är ingen skam i sig men man ska komma ihåg att man inte längre är så dominanta som man varit under lång tid. Kaptenen Schweinsteiger skadade sig också på träning tidigare i veckan. England har också varit dominanta under flera kvalspel för att misslyckas när det gäller. Nu är det inte allvar ännu men kanske kan det bli annorlunda under Hodgsons nya unga landslag med spelare som faktiskt presterar varje vecka i Premier League. Tänker då på namn som Kane, Alli och Vardy. Under kvalspelet gick man som tåget med 10 segrar på 10 matcher, med målskillnaend 31-3. Just nu sitter strecken rätt men vi kan gissa att Tyskland som hemmalag kommer streckas alltmer och vi tror värdet finns hos England.

2. Azerbajdzjan – Kazakstan (x2)
Senaste EM-kvalet spelade dessa lag i samma grupp och man vann var sin match på hemmaplan. Nu har man genomgått ännu ett EM-kval där båda lagen hamnade nästsist i tabellen med 5-6 poäng och samma målskillnad 7-18, mot motstånd som varit någorlunda jämnbördigt. Inte alltför mycket som skiljer lagen åt med andra ord. 4 av Azerbajdzjans mål kom dock mot Malta medan Kazakstan presterat jämnt mot de bättre lagen i gruppen. Man har faktiskt bara förlorat 1 av sina 5 senaste bortamatcher med oavgjorda resultat både mot Ryssland och Island. Sen senast man mötte Azerbajdzjan borde också ett helt gäng av spelarna växt som spelare med tanke på FC Astanas äventyr i Champions League.

3. Polen – Finland (1)
Polen som storfavorit är redan något överstreckade och frågan är om man har råd att undvika ettan här. I vårt 256-raders system finns det inte utrymme och vi ser heller inte behovet. Polen har bara fått stryk av Tyskland i sina 17 senaste landskamper och man har vunnit 4 raka matcher mot starkt motstånd. Hasse Backes Finland har åkt på stryk mot både Island och Sverige bara sista månaderna, utan att göra mål framåt. Vi ser inte hur man ska kunna störa Polens uppladdning till EM här.

4. Ungern – Kroatien (2)
Kroatien hade en riktig dålig landslagssamling i september förra året när man spelade 0-0 borta mot Azerbajdzjan för att därefter åka till Oslo och förlora 2-0. Med ett prekärt läge i tabellen och bara två omgångar kvar av kvalspelet valde man att sparka Niko Kovac och ersätta honom med Ante Cacic. Ett väldigt kontroversiellt beslut som lönade sig. Man säkrade en direktplats till EM genom att slå Bulgarien och Malta. Sen dess har man också hunnit med att vinna övertygande mot både Ryssland och Israel. Ungern kvalade in till EM genom att slå Norge i playoff, efter att ha placerat sig 3:a i en av de på förhand lättaste grupperna. Det belönades med en förlängning till 2018 för manager Bernd Storck, i jämförelse. Det finns ett litet men tydligt värde på Kroatien här och då tvekar vi inte på den raka tvåan.

5. Ryssland – Litauen (1)
Ryssland är kupongens största favorit och här har vi några procentenheter till godo på beräknad sannolikhet kontra hur hårt de streckats torsdag kväll. Därmed är den raka ettan given här. Då Fabio Capello fick sparken i juli förra året har Leonid Slutsky tagit över och den fotboll som spelas blev därmed mycket mer underhållande och effektiv. Man inledde med att slå Sverige i en svit av 6 raka matcher där man vann. Slutskys första förlust kom i en träningsmatch mot Kroatien i november, då man ändå ledde 1-0 sent in i andra halvlek. Litauen däremot har 1-17 i målskillnad på sina 8 senaste landskamper som spelas på bortaplan och gjorde egentligen inget väsen av sig i gruppspelet trots överkomligt motstånd.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

6. Österrike – Albanien (1x)
Här är både ettan och tvåan överstreckade med det tydliga värdet på oavgjort. Med tre raka singeltecken i vårt stryktipsförslag har vi lyckligtvis råd att tänka på en gardering i den här matchen. Den kan mycket väl komma att behövas då Österrike efter ett fenomenalt EM-kval nu ska spela träningsmatcher igen. Det har inte riktigt varit Michael Kollers och Österrikes grej. Under Kollers ledning har man bara vunnit 5 av 15 träningsmatcher och senast i september fick man stryk mot Schweiz 1-2 på hemmaplan. Albanien har kvalificerat sig till EM genom att slå Portugal och Serbien samt kryssat mot Danmark ett par gånger om. Man slog också Frankrike i en vänskapsmatch för mindre än ett år sen. Med andra ord, en bra dag kan man skapa problem också för Österrike och vi tror inte garderingen behöver vara bortkastad.

7. Bradford – Millwall (x2)
Bradford har gjorts till knappa favoriter här på hemmaplan och även om man kanske ska vara det, har man överstreckats av svenska folket. Vi väljer därmed att gå emot samt gardera upp. Bradfords 9-5-4 på hemmaplan är inte mer imponerande än Millwalls identiska rad på bortaplan. Man jagar en playoff-plats men har förtvivlat svårt att göra mål. Resultaten varierar därmed också ganska rejält. I mars har man exempelvis slagit serieledande Burton med 2-0 och förlorat mot tabelljumbon Colchester med 1-2, båda på hemmaplan. Millwall har bara förlorat 1 av sina 12 senaste ligamatcher och öser in mål tack vare vad som kan vara ligans bästa anfallspar. Man ligger 4 poäng framför Bradford i tabellen och senast man möttes blev det 0-0.

8. Chesterfield – Fleetwood Town (x2)
Chesterfield rejält överspelade här och då måste vi lita på oddssättarna och gå emot. Båda lagen harvar i botten av League One och man behöver ytterligare några poäng innan man kan andas ut från att vara säker från nedflyttning. Chesterfield har den bättre formen av de två lagen men framför allt tack vare resultaten från senaste tidens bortamatcher. Fleetwood Town har tre raka förluster, dock mot tuffaste möjliga motstånd i Burton (1), Walsall (3) och Barnsley (6). Man saknar avstängde Bobby Grant på topp (8 mål) medan Chestefield saknar mittfältaren Donohue av samma anledning. Med x2 ser vi det som att vi har 65% chans att bli kvitt ungefär 50% av alla spelare den här veckan.

9. Chester – Barrow (1)
Med några få matcher kvar är det bara knappa överstreckade hemmafavoriter kvar och av dessa är det Chester vi väljer att hålla i handen. Hemmaraden 7-7-5 är att jämföra med Barrows 4-4-10 på bortaplan. Man har en av ligans bästa anfallare i Ross Hannah (18 mål) och i januari hämtade man James Alabi från Ipswich, som gjort 5 mål på sina 8 matcher. Senast Chester spelade hemma vann man med 8-2 där Alabi gjorde 4 av sina mål med Hannah gjorde 2. Barrow är dock obesegrade i 5 raka matcher. Förutom mötet mot Forest Green Rovers (2-2) var det dock högst mediokert motstånd och 4 av dessa matcher spelades på hemmaplan.

10. Dover Athletic – Torquay (12)
Dover Athletic ganska rejält överspelade här med det största värdet att hämta på bortaseger. Man är obesegrade i sina 5 senaste matcher där man vunnit 4 av dessa. Man befinner sig också i toppen av tabellen på playoff-plats, för långt från en eventuell direktkvalificering och med flera lag jagande strax bakom. Torquay United däremot befinner sig i botten av tabellen, 1 poäng ner till en nedflyttningsplats. Man har dock haft en fantastisk svit av matcher senaste tiden och faktum är att man är obesegrade i sina 8 senaste ligamatcher, där man hållit nollan i 7 av dessa. Mycket står på spel för båda lagen och vi tar chansen på att det går endera vägen, med 12.

11. Gateshead – Macclesfield (1) – Lottas
Vi vet inte om starttiden här ändrats sen Svenska Spel gav ut veckans stryktipskupong men den här matchen startar alltså 24 timmar tidigare, redan på långfredagen. Således kommer resultatet vara känt vid spelstopp på lördag och därmed lottas matchen på stryktipset. Då 10 tidningars tips är 10-0-0 till Gatesheads fördel kommer tillgängliga bollar vara 12-2-2. 75% chans att det blir en etta här alltså och när det ännu inte streckats över 60% är singelstrecket givet.

12. Grimsby – Wrexham (x2)
Toppmöte i National League där Grimsby överstreckats någon procentenhet, men bara till strax över 50%. Med tanke på hur stabila man varit under hela säsongen kan man nog tänka att det är i underkant och vår tro är att man kommer överspelas alltmer ju närmare spelstopp vi kommer. Just nu är man obesegrade i 4 matcher där man vunnit 3 av dessa. På hemmaplan står man med 12-5-2 med 42-14 i målskillnad. Wrexham har inte varit lika stabila under säsongen och haft några rejäla formsvackor. Just nu kan man dock jämföra sig med Grimsby då man är obesegrade i 9 raka matcher där man vunnit 5 av de 6 senaste ligamatcherna. I 6 raka matcher har man hållit nollan och vi tror man ska kunna rå på Grimsby här trots bortaplan, dessutom med ett värde enligt oddssättarna.

13. Southport – Guiseley (x2)
Åter igen en något överstreckad hemmafavorit där vi väljer att gå andra hållet. Southport har inte vunnit någon av sina 4 senaste ligamatcher och ser vi bara till hemmamatcherna har man inte lyckats vinna någon av sina senaste 5 matcher. 5-5-9 säger hemmaraden och därmed är det inte mycket som talar för att strecka Southport här. Guiseley har heller inte vunnit många av sina senaste matcher men de 3 oavgjorda matcher man har från senaste matcherna kommer mot topplagen Tranmere, Grimsby och Braintree Town.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*