Stryktipset 14/11: v46 bjuder på blandat kompott!

VinnOnlines redaktion har tillsammans prickat 13 rätt vid ett flertal tillfällen, både med matematiska och egenkomponerade reducerade system. Med förhoppningen att hjälpa dig till storvinsten kommer vi därför att ha ett inlägg varje vecka där vi går igenom helgens stryktipsrad. Vi trodde att omsättningen skulle bli väldigt låg den här veckan men det finns absolut pengar att spela om.

Stryktipset vecka 46 (v46) innehåller ett par viktiga playoffmatcher till EM, inte minst den där Sverige möter Danmark. I övrigt är det 11 matcher från de lägre divisionerna i England och det i sig gör att raden blir svår med tanke att man sett lite av lagen och nyhetsflödet är mindre. Som vi nämnde även förra veckan skulle det här kunna vara en fin vecka att spela ett reducerat system, till exempel 729 raders med 11 helgarderingar, men eftersom vi ännu inte har en artikel i ämnet på vår spelskola kör vi ett klassiskt matematiskt system. Vi utgår från vår oddsanalys från tidigare i veckan, korrigerar utifrån hur vi ser på förutsättningarna och väljer ett matematiskt system på 256 rader – alltså med 8 halvgarderingar och 2 spikar.

1. Sverige – Danmark (1)
Sen vår oddsanalys har det tillkommit fler streck på X2 och även om värdet ligger på den sidan väljer vi att spika Sverige på vårt stryktipsförslag. Spikar måste man ha och detta är en god som någon. Ska Sverige ha en vettig chans att ta sig Frankrike bör man vinna hemma. Danmark har inte gjort mål i någon av sina 3 senaste kvalmatcher som spelades mot Portugal, Armenien och Albanien. Förvisso släppte man bara in 1 mål under de samma 3 matcherna och försvaret är starkt. Lewicki tar antagligen plats bredvid Källström i Wernblooms och Albin Ekdals frånvaro. I Danmark kommer Sevilla-mittfältaren Krohn-Dehli saknas på grund av hälskada.

2. Ukraina – Slovenien (X2)
Här har Ukraina streckats riktigt hårt sen mittveckan då vi säkrade favoriten. Nu är man kraftigt överspelade och med tanke på att Slovenien i min bok gjort ett riktigt bra kval i en betydligt tuffare grupp än Ukraina så provar vi få till en rejäl utrensning här. Man slog bland annat Schweiz hemma med 1-0 och under 2015 har man gjort mål i samtliga EM-kvalmatcher. På sluttampen hade man 2-2 sent i matchen mot England och 0-2 i matchen borta mot Schweiz, men lyckades förlora båda. Man är på ingetvis ofarliga framåt medan Ukraina inte imponerat på stort vis sen VM-kvalet 2013. Vi tycker man inte är berättigade storfavoriter trots hemmaplan.

3. Barnsley – Port Vale (X2)
Barnsley har hamnat på nedflyttningsplats i League One och är överstreckade i den här bataljen. Efter 5 raka förluster i ligan och uttåg ur FA-cupen genom förlust mot bottenlaget Altrincham från National League, lyckades man till sist vinna en match senast. Det var ännu en cupmatch, mot York City i divisionen under, där siffrorna skrevs till 2-1 efter två sena mål. Risken är att man nu åker på stryk igen när man möter ett hårt krigande Stoke-on-Trent-klubben Port Vale. Spelet på bortaplan är inte deras styrka men det ska något extra till för att man förlorar här och X2 räcker länge.

4. Blackpool – Doncaster (1)
Två lag som hamnat på den nedre delen av tabellen av League One och ser man till formen de senaste matcherna så ser det riktigt illa ut för Blackpool. Man får dock inte låta sig luras av hur det ser ut då spelschemat varit tufft för Blackpool och lättare för Doncaster. Tittar vi bara på Blackpools hemmamatcher har man 3-2-0 senaste 5 matcherna med en målskillnad på 7-2. Doncaster har å andra sidan förlorat 6 av sina 7 senaste bortamatcher i ligan. Vi gillar generellt att hitta lågt streckade hemmaspikar och detta är en fin sådan.

5. Bradford – Crewe (1)
Kupongens säkraste etta skrev vi tidigare i veckan och inget nytt har hänt på den fronten. Man har förvisso hunnit streckas till 76% och är något överspelade men vi tror skrällarna kommer komma på annat håll den här veckan. Bradford håller till uppe på den övre halvan av tabellen och man är obesegrade i sina 5 senaste ligamatcher mot tufft motstånd. Då har Devante Cole ändå inte gjort mål under dessa 5 matcher och när han eventuellt hittar formen igen blir man farliga för vilket lag som helst. Crewe å andra sidan ligger längst ner i botten av tabellen på plats 24. Man har skrällt mot bättre lag den här säsongen men hittar målet alldeles för sällan för att hota här. 1 mål framåt har det blivit de senaste 4 ligamatcherna.

6. Chesterfield – Oldham (1X)
1-1 verkar vara ett gångbart resultat för Oldham i år då det blivit slutresultatet 5 gånger om. Lägg till två 0-0 matcher och en match som slutade 3-3 så förstår ni att det kryssas för mycket. Man har bara gjort 1 mål framåt i sina 3 senaste tävlingsmatcher men har märkligt nog bar förlorat en gång på bortaplan så långt i år. Chesterfield har å andra sidan vunnit 4 av sina 5 senaste tävlingsmatcher men på hemmaplan har man bara vunnit en av sina 7 senaste matcher. En svårbedömd match där strecken matchar oddsen som erbjuds online och vi vågar inte annat än gardera ettan.

7. Colchester – Coventry (2)
Streckfördelningen har ändrats under veckan och numera är Coventry något överstreckade vilket vi tycker är synd då vi såg dom som en mycket fin spik. Newcastle-lånet Adam Armstrong har öst in mål för klubben och man är obesegrade i 7 raka matcher i ligaspelet med en fjärdeplats i tabellen, 1 poäng och 2 plusmål från serieledande Walsall. Armstrong saknades dock senast när man åkte ut mot Northampton i FA-cupen och han kommer även saknas i den här matchen. Man har dock fått den tidigare landslagsstjärnan Joe Cole till laget på lån från Aston Villa nyligen och han har inlett bra med bland annat ett mål senast i ligan mot Barnsley. Vi satsar på att Coventry vinner mot Colchester som trots allt innehar ligans sämsta försvar med 34 insläppta mål på 16 omgångar.

8. Gillingham – Bury (12)
Toppmöte i League One där svenska folket nu överstreckat Gillingham något och då är vi inte sämre än att vi garderar upp för värde och mycket möjliga skrällmöjligheter. Gillingham har ännu inte förlorat på hemmaplan i ligan men man har nu en tveksam form med uttåg mot Yeovil Town och Stevenage i Football League Trophy och FA-cupen samt förlust i senaste ligaomgången mot topplaget Walsall. Bury däremot har gått från att vinna 6 raka matcher i september och början av oktober till att åka ut ur Football League Trophy och sen inte vinna på 4 omgångar i ligan. Nu verkar man vara tillbaka i slag med 4-3 seger i ligan och 4-0 kross mot Wigan. 12 känns helt rätt som gardering.

9. Peterborough – Fleetwood (1)
Peterborough har ett makalöst målsnitt på 3,69 mål per match så långt i ligaspelet. Säkerligen trevlig fotboll att se på men tyvärr för deras del släpper man in nästan lika många mål som man gör framåt. Resultatraden på hemmaplan imponerar inte med 3-2-3 och 18-15 i målskillnad. Ser man bakom tabellen har man i stort sett bara mött uppflyttningskandidater på hemmaplan och förlusterna har alla varit hedrande sådana, mot Wigan (2-3), Bury (2-3) och Sheffield United (1-3). Fleetwood har gjort 1 mål på sina senaste 5 tävlingsmatcher och förlorat 11 av 13 bortamatcher sen försäsongen i juli. Vi tror inte det är här kupongerna kommer rensas och vi spikar ett kraftigt överstreckat Peterborough.

10. Sheffield United – Southend (X2)
Här ser i däremot en överstreckad favorit som mycket väl kan falla i Sheffield United. Hemvändaren Billy Sharp har bara gjort ett mål de senaste 7 veckorna och med det har man tappat lite av sin tidigare form. 3 förluster på de senaste 5 tävlingsmatcherna och 2 raka förluster i ligaspelet har det blivit. Southend inledde säsongen trevande men vann senare 7 av 9 tävlingsmatcher på rad och just nu är man obegrade i 7 av sina 9 senaste ligamatcher. I tabellen skiljer det bara ett poäng och vi hittar ingen information som gör att något annat än en bortagardering kan rättfärdigas.

11. Swindon – Scunthorpe (X2)
Streckfördelningen har kommit ikapp något här men tvåan är fortfarande understreckad vilket är tacksamt. Swindon har en horribel form och parkerar nästsist i tabellen just nu. Man har förlorat 10 av de 12 senaste tävlingsmatcherna där de två sista matcherna slutat oavgjort. Scunthorpe är formmässigt raka motsatsen med seger i 6 av sina 7 senaste tävlingsmatcher. Man kunde mycket väl välja att spika Scunthorpe här men ibland ser det bara för enkelt ut. Med samma magkänsla vi hade när vi streckade Charlton förra veckan tar vi med krysset här. Swindon har haft relativt tufft motstånd på sistone och lyckades faktiskt komma tillbaka från 0-2 till 2-2, hemma mot Coventry, för ett par omgångar sen.

12. Bristol Rovers – Carlisle (1X)
Given etta här sett till hur strecken fördelats och ut ifrån vad oddssättarna tror, även om vi är överens med svenska folket i övrigt. Bara 3 poäng skiljer lagen åt i League Two medan formkurvorna kan se ut att peka lite åt motsatta håll. Bristol Rovers har nämligen förlorat och åkt ut både i Football League Trophy och FA-cupen senaste veckan och i ligan, på hemmaplan, har man förlorat 4 av de 5 senaste. Carlisle avancerade i FA-cupen och är innan dess obesegrade i 3 av sina 4 senaste ligamatcher. Sen har väl kanske Carlisle skapat lite av ett namn för sig själva bland svenska spelarna efter att ha tvingat Liverpool hela vägen till straffar i ligacupen i september. Om vi glömmer Rovers cupmatcher och hemmastatistiken för sig har man dock gjort det riktigt bra på sistone med 4 segrar de senaste 6 i ligan och bara en förlust. 1X bör räcka.

13. Northampton – Mansfield (1X)
Northampton har stora problem ekonomiskt och även några löner uteblivit för klubbens anställda verkar det inte påverka spelarna på ett negativt sätt så långt. Man har spelat ihop 28 poäng med vittring på en direktuppflyttningsplats. En stor orsak har varit att man varit starka hemma på Sixfield med resultatraden 5-1-2 och 13-9 i målskillnad. Mansfield skuggar två bakom poäng i tabellen och sett till bortaformen avskräcks nog många från att lämna tvåan orörd. Vi väljer dock att fokusera på att man inte gjort mål i sina senaste 3 tävlingsmatcher och bara vunnit 1 av de 5 senaste. Totalt sett ser det inte så imponerande ut men senaste veckorna har bortaformen varit bra med 3 segrar och 1 oavgjord seanste 4 matcherna. Segrarna har dock kommit mot bottenlagen Stevenage (20), Dagenham & Redbridge (24) och Yeovil Town (23). Lägg inte för mycekt vikt vid det.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*