Stryktips v2: Oddsanalys

Det är dags för årets andra stryktipskupong. Det är även den första veckan, av två, som Svenska Spel dubblar vinsterna för 13 rätt. Dessutom är det jackpot med ungefär 12 miljoner i potten.  Oddsen hämtas den här veckan från LeoVegas, ett av de spelbolag som tilldelats den nya spellicensen och som nu erbjuder insättningar via Swish. Mer om oddsanalysen och hur informationen presenteras hittar du i vår spelskola, ihop med en rad andra informativa artiklar.

Om förra veckans oddsnalys var färglös så är den mer färgstark den här veckan. Det är inte mindre än 8 matcher som har tecken som avviker minst 5 procentenheter. Värst är Burnley som är överspelade mer än 16 procentenheter i en match där de enligt oddsen inte är så stora favoriter. Där finns inget annat att göra än att spela mot hemmalaget och skriva in x2 på match 3. Cardiff är inte långt efter och är överspelade lite mer än 14 procentenheter, samma sak gäller där och det blir x2 även i match 4. Även i match 6 spelar vi mot hemmalaget, då Leicester är överspelade nästan 12 procentenheter i en match de ska ha runt 49 procents chans att vinna enligt oddsen. Sedan är det blandad kompott i kupongens fem sista matcher, tre av hemmalagen och två av bortalagen är överspelade mer än 5 procentenheter. Det finns skäl att undvika samtliga fem överspelade lag, men det kan vara svårt att inte ha med ettan i match 11 och där är det snarare en kryssgardering som gäller.

Spikar är det svårt att finna den här veckan, då alla storfavoriter är överspelade. Kupongens två största favoriter, Chelsea och Liverpool är dock inte allt för överspelade och båda lagen bör kunna spikas. Den enda tänkbara spiken utöver det är Preston i match 10. Preston är väldigt knappa favoriter hemma mot Swansea, men då det finns lite mer än 5 procentenheters värde är det enda tecknet som är täkbar tredjespik.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*