Speltips 9/12: Bayer Leverkusen – Barcelona

Match: Bayer Leverkusen – Barcelona
Marknad: 1X2
Spelstopp: 20:45 – Onsdag 9/12

Bayer Leverkusen               Barcelona Logo

Igår avgjordes Champion Leagues grupp A, B, C och D. I kväll är det dags för resterande grupper att avgöras och just matchen mellan Bayer Leverkusen och Barcelona är en av två matcher i grupp E. Kanske den gruppen med minst dramatik på förhand men det hindrar inte oss från att försöka tjäna en slant.

Bayer Leverkusen har skrapat ihop 5 poäng i gruppen och ligger just nu på tredjeplats i tabellen, vilket skulle räcka till vidare spel i Europa League om det skulle stå sig. Problemet är att Roma ligger på samma poäng med fördel genom inbördes möten, samtidigt som man är stora favoriter att slå BATE Borisov på hemmaplan i sista matchen. För att Bayer Leverkusen ska avancera vidare i Champions League måste man därmed slå suveräna Barcelona samtidigt som Roma tappar poäng på hemmaplan mot BATE. Möjligheterna känns små på förhand och motivationen behöver inte vara större än hos Barca-spelarna.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Bayer Leverkusen har inga stora problem förutom att Lars Bender dras med skadeproblem och är osäker för spel. Problemet man kan sägas ha är mer än något annat resultaten just nu då man bara vunnit 1 och förlorat 3 av sina 5 senaste matcher. Man har bara hållit nollan i 1 av sina 10 senaste tävlingsmatcher och det var mot Viktoria Köln från Regionalliga, i tyska cupen. Nu ställs man alltså mot klara gruppsegrarna Barcelona som egentligen inte har något att spela för. Man har dessutom en del skador samtidigt som Piquet och Iniesta vilas. Dani Alves är avstängd och Neymar skadade sig också på träning under tisdagen och kommer sparas.

Barcelona spelade bara 1-1 mot Valencia senast och Luis Enrique demonstrerade vad han tyckte om truppens styrka genom att inte göra något byte under matchen. Vi står dock kvar med en riktigt stark startelva hos Barcelona och som sagt ser vi inte att Leverkusens motivation ska vara av betydelse här. Messi är på gång efter skada och Luis Suarez är i toppform. Sandro Ramirez som gjorde hattrick i cupen för en vecka sen tar antagligen Neymars plats. Innan krysset senast hade Barcelona 7 raka segrar i tävlingssammanhang med 28-2 i målskillnad. Vi tycker över två gånger pengarna är bra betalt.

Speltips: Barcelona vinner till oddset 2,06
Spelbolag: Matchbook – Nätets bästa oddsbörs!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*