Speltips 8/5: Jönköpings Södra – IFK Norrköping

Match: Jönköpings Södra – IFK Norrköping
Marknad: Över / Under
Spelstopp: 15:00 – Söndag 8/5

Jönköping Södra              
Nykomligen Jönköping tar emot svenska mästarna Norrköping på Stadsparksvallen under söndags eftermiddagen. Det är ett möte mellan två lag som redan nu fått sina förstamålvakter skadade och får klara sig utan dem resten av säsongen.

Jönköping har ett lag som är byggt bakifrån och trots att målvkten Cajtoft är borta resten av säsongen så har defensiven fungerat bra. Tillsammans med Malmö är man det lag som släppt in minst antal mål än så länge, med 6 mål på 7 matcher. Det är också det som gör att man är på övre halvan av tabellen, då bara Gefle och Falkenberg gjort mindre än de 8 mål Jönköping svarat för.

Norrköping har inlett säsongen bra och leder tabellen efter 7 omgångar, men det är främst på hemmaplan man imponerat med 4 segrar och 14-3 i målskillnad på sina 4 hemmamatcher. På bortaplan har man varit mer mänskliga, speciellt när matcherna inte spelas på konstgräs. 1 vinst och 2 förluster samt 4-6 i målskillnad på de 3 inledande bortamatcherna är ett mer modest facit. Även Norrköping har fått sin förstamålvakt, Mitov Nilsson, men i de 2 matcherna ersättaren Vaikla startat har man bara släppt in totalt 1 mål.

Vi tror det här blir en mer målsnål match än oddssättarna förutser, som tror på mer än 2.5 mål i matchern. I Svenska Cupen möttes lagen i Norrköping och spelade då 1-1 i en match där Jönköping visade att de kan försvara sig bra mot Norrköpings defensiv. Vi tror på något liknande här, där Jönköping satsar på defensiven och där Norrköping inte kan rulla boll lika snabbt och lätt som på det jämna underlag de är vana vid. Men vi tror inte på mer än 2 mål i den här matchen och 1-1 låter som ett ganska troligt resultat i det här mötet.

Speltips: Under 2.5 till oddset 2,05
Spelbolag: bet365 – störst inom livebetting

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*