Speltips 8/2: Mål väntas i norra England

Match: Newcastle United – Stoke City
Marknad: Över/under
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,22
Spelstopp: 15:05 – Söndag 8/2
Spelbolag: Betfair – 350kr riskfritt spel till nya kunder!

Newcastle United Logo               Stoke City Logo

Newcastle har blandat både högt och lågt under säsongen och har en elfte plats att visa för det just nu. Det är 10 poäng ner till strecket och 9 poäng upp till en sjunde plats som kan ge europaspel om allt faller på plats. John Carver som nyligen fick huvudansvaret för laget efter att Alan Pardew blivit utköpt av Crystal Palace fokuserar mycket i media på att lag för lag ska passeras i tabellen och att Newcastle alltid ska spela en offensiv fotboll. Carver älskar klubben och vet vad fansen vill ha och höra. Eftersom inga nya spelare plockades in i januari har Carver att jobba med det befintliga materialet och det ser ut som han klarat väcka liv i Remy Cabella som varit en besvikelse under säsongen. Cabella har fått starta tre raka matcher och nu senast gjorde han sitt första mål för klubben och blev framröstad man of the match av fansen i säsongens hittills största seger, 3-0 på bortaplan. Newcastle spelade dock en hyfsat offensiv fotboll också tidigare. 5 av de 6 senaste matcherna har gått över 2,5 mål och målsnittet över hela säsongen ligger på 2,78 per match.

Stoke ligger 2 poäng före Newcastle i tabellen inför den här matchen och har en riktigt bra form med bara 2 förluster senaste 11 tävlingsmatcherna, där förlusterna kommit mot Arsenal och Chelsea. Tyvärr för deras del skadades deras bäste spelare i Bojan Krkic tidigt i FA-cupsmatchen mot Rochdale men så långt har det inte haft en negativ effekt. Med Stephen Ireland på Bojans position har det blivit 1 mål och 2 assist från honom på drygt 1½ match medan Jonathan Walters dunkat in 4 mål. Stoke är inte längre det lag det var under Tony Pulis utan nu är matcherna trevliga att se på ett annat sätt. Målsnittet totalt under säsongen är 2,35 men de har gått över 2,5 mål i 4 av de 5 senaste tävlingsmatcherna och gjort 7 mål på egen hand i de sista 2.

Newcastle har bara en uppsättning backlinje och det räcker kanske men om Newcastle ska spela den anfallsglada fotbollen Carver pratar om så kan mittbacksparet Williamson och Coloccini få svårt att hänga med i snabba omställningar från Stokes sida. Newcastle har lånat ut både M’Biwa och Santon samtidigt som de inte plockat in någon försvarsspelare i janarifönstret. Steven Taylor och Dummett är skadade och kommer inte spela. Även i Stokes backlinje finns det troligtvis ett stort avbräck då kaptenen Ryan Shawcross senast fick kliva av med ryggsmärtor och antagligen inte kommer till start. 7 av de 9 senaste matcherna lagen emellan har gått över 2,5 mål.

Vi ser inte att något av lagen kommer spela med stor försiktighet här och det finns alla möjligheter till en härlig TV-match med många mål. Det är ett fint speltips till ett bra odds – 2.22 att det blir över 2,5 mål i matchen hos Betfair!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*