Speltips 8/11: IFK Norrköping – IFK Göteborg

Match: IFK Norrköping – IFK Göteborg
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 19:30 – Söndag 8/11

              
Det spelas fotboll även i Tyskland under söndgen. Spelbloggare.se har ett speltips ute för Borussia Dortmun mot Schalke 04.

Det är dags för Supercupen, där svenska mästarna IFK Norrköping ställs mot cupmästarna IFK Göteborg. Det är också ett möte mellan ettan och tvåan i Allsvenskan, som slogs om SM-titeln ända in på upploppet.

Båda mötena i Allsvenskan slutade oavgjort när lagen möttes, 0-0 och sedan 2-2. Det är också Allsvenskans bästa offensiv som ställs mot seriens bästa defensiv. Norrköping gjorde 60 mål, mest i serien, och Göteborg släppte endast in 22 mål.

Norrköping har hemmaplan, i kraft av att man vann SM-guld. Oddssättarna har även valt att hålla Norrköping som favoriter i matchen. För Norrköping blir det även en chans för hemmapubliken att hylla laget, då de säkrade seriesegern på bortaplan.


Men det finns en rad faktorer som gör att vi tror på en ganska klar Göteborgsseger här. Norrköping gjorde sin urladdning när de mötte Malmö, det var kronan på verket för dem och de har sedan firat den här veckan. Dessutom hade IFK Norrköping sin säsongsavslutande fest under lördagskvällen, där laget deltog. Firandet nådde sin kulmen där och det laget har helt enkelt inte hunger att spela för en titel som trots allt är helt betydelselös. För IFK Göteborgs del så har de istället fått se Norrköping fira ett guld de verkligen trodde att de skulle kunna ta. För dem är den här matchen en möjlighet till revansch, en chans till upprättelse.

Vi tror helt enkelt att IFK Göteborg är mer motiverade att vinna den här matchen och Norrköping är redan vinnare oavsett hur det går i den här matchen.

Speltips: Göteborg vinner till  oddset 3,10
Spelbolag: ComeOn

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*