Speltips 7/2: Super Bowl, Carolina Panthers – Denver Broncos

Match: Carolina Panthers – Denver Broncos
Marknad: Spread (vad innebär spread?)
Spelstopp: 00:30 – Måndag 8/2

Carolina Panthers Logo               Denver Broncos Logo
Det är dags för Super Bowl igen, den 50:e i ordningen. Förhoppningsvis har alla förberett sig genom att köpa in kylda drycker, hot wings och i god tid ordnat med ledighet på måndag. Överraskningslaget Carolina Panthers har chansen att vinna sin första Super Bowl, sista hindret på vägen är Denver Broncos.

Carolina Panthers är favoriter i matchen och efter de 15 segrarna i grundserien och det sätt man gått ut och krossat motståndet från start i de båda slutspelsmatcherna så är det svårt att argumentera mot det. Nyckeln för Carolina är QB Cam Newton, som utan stora stjärnor runt omkring sig tagit Carolinas offense till en helt ny nivå. Hans statistik i slutspelet visar dessutom att han verkar ha höjt sig ytterligare en nivå. 70% av passningarna når fram, i snitt får han 9,9 yards varje gång han försöker passa och finns det ingen öppen receiver så springer han själv.

 

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Ska Denver Broncos vinna så kommer det att krävas att deras defense klara att hantera Cam Newton. De rankas som ligans bästa defense för tillfället och släpper till minst yards på passningar av alla lag i ligan. Men nyckeln mot Carolina är att få stopp på springspelet. Kan de få stopp på Jonathan Stewart och inte ge Cam Newton utrymme att springa så har de chansen. Men då måste Peyton Manning hitta tillbaka till fornstora dagar och offense line måste ge honom den tid han behöver. Han har tillräckligt med talang kring sig på offense, men han har inte råd med några misstag i den här matchen. Det får inte bli chanspassningar som leder till interceptions, för då hugger Carolina direkt och springer ifrån.

Det brukar sägas att ett bra offense vinner matcher, men ett bra defense vinner mästerskap. Det skulle i så fall tala för Denver i den här matchen. Men Carolina mötte Seattle, som anses vara ett av ligans bästa defense, i första slutspelsmatchen och gick ut och körde över dem från första spelet. Kikr man på de andra nyckeldetaljer som Turnovers och penalties så ser man dessutom att Carolina presterat klart bättre på dessa områden under säsongen. Om alla spelare i Denver presterar på topp och Cam Newton har en dålig dag så har Denver chansen här, men det känns inte som det mest sannolika scenariot. Carolina Panthers har fått ihop ett lagbygge som är perfekt för att Cam Newton ska kunna vinna matcherna åt dem och det borde han så väl i den här matchen också att de dessutom täcker handikappet på -5.5 poäng.

Speltips: Carolina Panthers -5.5 till oddset 1,925
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*