Speltips 7/2: Överlever Borussia Dortmund?

Match: Freiburg – Borussia Dortmund
Marknad: Asian handicap
Speltips: Freiburg(+1)
Odds: 1,850
Spelstopp: 15:30 – Lördag 7/2
Spelbolag: Bet365 – 1500kr insättningsbonus för nya spelare!

Freiburg                Borussia Dortmund

Som vi redan var inne på lite i speltipset från 3 dagar sen så har Dortmund det riktigt tungt för tillfället. Lyckligtvis för oss finns det någon sorts Halo-effekt och spelbolagen forsätter värdera dem högt. Allmänheten tror att vändningen snart ska komma. Det finns tid och kvaliteter i laget, men jeg ser inte varför det ska komma med buller och brak utan vidare just idag och att de ska vara favoriter till att vinna med minst 2 mål borta för första gången under säsongen i Bundesliga. Dom slog Augsburg i premiären med 3-2 borta och där har ni Dortmunds enda 3-poängare från bortaplan.

Augsburg var det laget de mötte för tre dagar sedan när vi gick emot. Augsburg vann med 1-0 till dryga 8 gånger pengarna och spelarna fick försöka lugna vansinniga fans efteråt. Det riktigt syns i Jürgen Klopps och spelarnas ögon vilket pressat läge de befinner sig i. Den här matchen blir oerhört viktig då Freiburg parkerar på säker mark med 18 poäng och -6 i målskillnad, mot Borussia Dortmunds 16 poäng som tabelljumbo och -9.

Freiburg är inte direkt ett topplag men de är svårslagna hemma med raden 2-5-2 och 12-11 i målskillnad. Vinsterna kom mot topplaget Schalke 04 och nu i senaste hemmamatchen mot Eintracht Frankfurt med 4-1, då Petersen på topp gjorde ett äkta hattrick i andra halvlek. Förlusterna har kommit mot bottenlaget Stuttgart och topplaget Wolfsburg (1-2). Resten av besökarna har fått nöja sig med en pinne. Freiburg såg också bra ut i senaste bortamatchen mot M’gladbach där de till slut fick se sig besegrade med 1-0.

Dortmund har alltså vunnit en bortamatch i ligan så långt och Freiburg har förlorat blott en match hemma med 2 mål eller fler under säsonge. Freiburg får sägas vara i form efter 2 bra prestationer, 4 mål framåt och 3 poäng efter speluppehållet i januari. Dortmund sliter med det sportsliga i klubben och bland fansen samtidigt som de inte vunnit på 5 omgångar eller gjort mål framåt efter speluppehållet. Freiburg har utöver hemmaplan också en dags mer vila.

1,850 på Freiburg(+1) är löjligt bra och även om Dortmund skulle kunna hämta en vinst så måste de göra det med 2 mål för att vårt spel ska gå förlorat.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*