Speltips 7/10: Mora – Leksand

Match: Mora – Leksand
Marknad: Över/under
Spelstopp: 19:00 – Onsdag 7/10

Mora IK               Leksands IF

På onsdags kväll får vi bevittna ett härlig Daladerby i Slaget om Siljan. Mora IK tar emot Leksands IF och oddssättarna verkar tycka att Mora ska vara givna favoriter trots att man förlorat sina tre senaste matcher. Leksand har vunnit 2 av sina senaste 3 matcher, men ligger dock några poäng efter Mora i tabellen efter en svag start.

Det ska nämnas att Mora spelat samtliga dessa förluster på bortaplan och när Leksand vunnit vid två tillfällen är det just på hemmais. Nu är det Mora som spelar hemma, även om givetvis allt kan hända i ett derby. Leksand spelas för egen del och en rek är högst gångbar med alla förutsättningar på bordet. Vi tycker dock överspelet hos Pinnacle Sports lockar rejält och tror oddset kommer falla. Det blir vårt speltips.

På de 18 matcher lagen spelat så långt har det gjorts minst 6 mål vid åtta tillfällen, exakt 5 mål vid tre tillfällen och 4 mål eller färre vid 7 tillfällen. Leksand vann med 6-3 på hemmais senast och Mora förlorade med 4-3 på bortais. Oavsett vilka målvakter som kommer stå hamnar snittet på över 5 i GAA.

Det kokar ner till om man tror detta blir ett fartfyllt derby med mycket utvisningar eller en match där rädslan att förlora är större än viljan att vinna. Vi tror på det förstnämnda med mycket powerplay och även om båda kan komma att utnyttja detta är det LIF som varit vassast i PP så långt i år, 21.21%. Man kommer inte per automatik vika ner sig för det, men Mora har också haft ett tufft schema med två bortamatcher senaste fyra dagarna (3 och 5 oktober). Det enda som talar emot vårt överspel är om Moras duktige målvakt Jacob Johansson spikar igen helt och hållet. Den risken är vi redo att ta.

Speltips: Över 5 mål till oddset 1,943
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*