Speltips 6/2: Vem vinner toppmatchen i Bundesliga?

Match: Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach
Marknad: Asian handicap
Speltips: Borussia Mönchengladbach(0)
Odds: 2,025
Spelstopp: 20:30 – Fredag 6/2
Spelbolag: .Bet365 – 1500kr insättningsbonus för nya spelare!

Schalke 04               Borussia Mgladbach

Schalke 04 har häng på europaplatserna från sin sjätteplats i tabellen, bara två poäng från en direktkvalificering till Champions League. Det är dagens motståndare som placerar sig på tredje plats inför den här omgången. Tyvärr för Schalkes del är formen inte helt på topp och skadelistan lång. De är förvisso obesegrade i 4 matcher om vi räknar bort träningsmatchen mot Rapid Wien (förlust 1-2) men det är väl egentligen bara 1-0 segern hemma mot Hannover 96 som gett mersmak. 4 poäng mot bottenlagen Paderhorn och Hamburger SV är vad man kan förvänta. Nu senast spelade de med en man mer i över 70 minuter och fick bara med sig ett oavgjort resultat.

På skadelistan hittar vi Farfan, Kolasinac, Draxler, Goretzka, Obasi, Fährmann och Giefer. Giefer är senaste avbräcket och då Fährmann också är skadad får tredjemålis ställa sig liksom han gjorde i andra halvlek senast. I övrigt är det inga stora nya avbräck även om de skulle behövt Farfans och Draxlers tjänster. Vad som är värre är att Huntelaar är avstängd och hans 7 mål och 3 assist kan komma att saknas. De möter ett starkt försvar i kväll och ser inte hur de ska kunna göra mer än möjligtvis ett mål. På hemmaplan är de dock starka med 6-3-1 och 16-7 i målskillnad.

Mönchengladbach har 4 raka vinster om vi räknar med träningsmatcherna men plumpade dessförinnan två gånger om i ligan på bortaplan, innan de gick obesegrade ytterligare 4 omgångar. Formen totalt sista 3 hemma och borta är i klass med Bayern München, dock något sämre målskillnad. På bortaplan har dom totalt 3-3-3 med 8-6 i målskillnad så dessa två förluster jag nämnde var kännbara. Innan dessa hade dom 2-3-1 med 4-1 i målskillnad. Svårt att göra mål mot Oscar Wendt och gänget med andra ord.

I fem av de sju senaste matcherna mot Schalke har Mönchengladbach vunnit båda halvlekarna. De har också vunnit de tre senaste mötena lagen emellan. Egentligen är det bara just bortaplan som talar emot att det ska bli en bortaseger i kväll och vi tar 2,02 asian som känns tryggt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*