Speltips 4/5: Pittsburgh Penguins – Washington Capitals

Match: Pittsburgh Penguins – Washington Capitals
Marknad: Moneyline (Vad innebär moneyline?)
Spelstopp: 02:00 – Torsdag 5/5

              
Det är dags för fjärde matchen i slutspelsserien mellan Pittsburgh och Washington. Pittsburgh har vunnit en bortamatch och har chansen att ta en 3-1 ledning på hemmaplan.

Offensivt är det mesta som vanligt för Pittsburgh, man har en offensiv som kretsar kring Sidney Crosby och Evgeni Malkin. De är dessutom kompletterade av Patric Hörnqvist, Chris Kunitz och årets stora offensiva nyförvärv Phil Kessel. I de bakre leden har det dock ändrts en del. Målvakten Marc-André Fleury har än så länge inte spelat i slutspelet på grund av den hjärnskakning han ådrog sig i slutet av grundserien. Han verkar nu återställd och var ombytt i senaste matchen, men i hans frånvaro har rookien Matt Murray gjort Succé och är topp 3 i både GAA och räddningsprocent av målvakterna i Stanley Cup slutspelet. Bland backarna saknas Olli Määttä, på grund av skada, och i match 4 är Kris Letang avstängd. Att Letang saknas är ett tungt avbräck då det är en back som spelat nästan 30 minuter i snitt per match i slutspelet.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Washington har duon Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström som påligtliga poängproducenter i offensiven men Evgeni Kuznetsov, som vann interna poängligan i grundserien med 77 poäng på 82 matcher, har än så länge inte visat samma offensiva kraft i slutspelet. Till match 4 är det risk att de får klara sig utan Marcus Johansson, som inte är 100% efter tacklingen som Letang blev avstängd för och missade träningen under tisdagen. Skulle Johansson missa matchen gäller det att någon annan spelare kliver fram och visar att denne kan producera, för det är bara Johansson, Bäckström, Ovechkin och T.J Oshie bland anfallarna som gjort mer än 2 poäng på de inledande 9 slutspelsmatcherna. Defensivt har man målvakten Braden Holtby att förlita sig på, han har snäppet bättre statistik än motståndarmålvakten Murray och ligger tvåa när det gäller GAA och har än så länge bästa räddningsprocent i slutspelet.

Efter två dåliga matcher på hemmaplan tog sig Washington samman och var det klart bättre laget i förra matchen och vann skotten 49-23. Trots detta förlorade man matchen 3-2 då Matt Murray gjorde en bragdmatch och räddade 47 skott. Vi inväntar besked om Marcus Johansson kommer att kunna spela match 4, men även utan hans medverkan så tror vi att Washington vinner här, mycket på grund av den defensiva lucka som uppstår i Pittsburgh då Letang saknas.

Speltips: Washington Capitals vinner till oddset 2,00
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*