Speltips 4/12: Lazio – Juventus

Match: Lazio – Juventus
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 20:45 – Fredag 4/12

Lazio Logo               Juventus Logo
Nice-PSG? Spelbloggare.se har ett speltips för matchen.

Förra säsongen vann Juventus Serie A överlägset och och Lazio knep en kvalplats till Champions Leegue genom en tredjeplats. Den här säsongen har inletts värre av båda lagen, som nu möts i den 15:e omgången.

Lazio parkerar på en 10:e plats i tabellen, med 12 poäng upp till Napoli i toppen och 13 poäng ner till Hellas Verona i botten. Jämför man med förra säsongen så är skillnaden att Lazio saknar en pålitlig målskytt i anfallet. Åldern verkar till slut ha hunnit ikapp Klose och de den här säsongen har det ännu inte blivit något mål för hans del i Serie A. Förra säsongen blev det 13 mål och han var ett hot försvaren var tvungna att bevaka, vilket gav utrymme för mittfältarna utifrån. Man lånade den här säsingen in Matri från Milan, men det har bara blivit 2 matcher från start och 7 inhopp, vilket resulterat i 2 mål. Det har inte blivit mer än 2 mål för någon av de andra anfallarna heller och därför befinner sig laget i mitten av serien och har en negativ målskillnad.

För Juventus del blev det något av en baksmälla efter förra säsongens framgångar och de 4 raka seriesegrarna. Att man tappade Tevez, Vidal och Pirlo gjorde att det hans tomma skor att fylla i offensiven. Juventus plockade in Dybala, Mandžukić och Zaza för att fylla lyckorna i anfallet, men det har inte riktigt gått som de hoppades. Dybala har gjort en godkänd inledning, men inte kunnat leva upp till att ersätta de 20 mål Tevez stod för i ligan förra säsongen. Det finns dock bredd i Juventus lag som gjort att man nu verkar vara på rätt väg igen efter 4 raka segrar i Serie A.

De 4 raka segrrna Juventus har ska jämföras med de 4 förluster på de 5 senaste matcherna som Lazio kan visa upp. Det är alltså lag med helt olika formkurvor som möts. Juventus har dessutom gjort tre mål i båda de senaste bortamatcherna i ligan, mot Palermo och Empoli, så deras offensiv verkar ha kommit igång även på bortaplan. Vi håller Juventus som det bättre lag i den här matchen och kombinerat med deras bättre form så blir speltipset ett spel på att Juventus vinner.

Speltips: Juventus vinner till oddset 2,20
Spelbolag: ComeOn

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*