Speltips 4/10: Everton – Liverpool

Match: Everton – Liverpool
Marknad: 1-X-2
Spelstopp: 14:30 – Söndag 4/10

Everton FC Logo               Liverpool FC Logo

Först ut i dagens supersöndag är ett Merseyside-derby mellan Everton och Liverpool. Everton har börjat säsongen bra och kommer få häng på den absoluta toppen vid en eventuell seger. Man är obesegrade i samtliga sina 6 senaste tävlingsmatcher trots tufft motstånd och att 5 av dessa är på bortaplan. Liverpool har heller inte dom förlorat sina senaste 5 tävlingsmatcher, men 4 av dessa har varit på hemmaplan och bara 1 har slutat med seger trots att motståndet hetat Norwich, Carlisle, Aston Villa och Sion.

Nu blir det inte långa resan för Liverpool till Goodison Park men Brendan Rodgers börjar bli en pressad manager om man skulle förlora mot Everton. Man fick med sig ett oavgjort resultat mot Arsenal i en 0-0-match som kunde slutat hur som helst, men utöver det är det inte många prestationer som imponerat. Man har lyckligtvis statistiken på sin sida då de flesta av dessa derbyn slutar oavgjort och Everton inte vunnit på hemmaplan sen 2010.

Båda lagen dras med skador och avstängningar där Everton bör vara minst drabbade trots att man har fler spelare på listan. Stones och Coleman bör vara tillbaka i försvaret efter att ha saknats mot West Bromwich och om, mot förmodan, någon av dom saknas är det ett avbräck. Liverpool har heller inte några purfärska skador men Flanagan, Henderson, Benteke, Lovren och Firmino som saknas hade gett lite av en ryggrad och extra krydda.

Everton har varit det bättre laget så långt i år och det känns som att Liverpool kommer få ställa upp ett väldigt defensivt lag, där vi tror Galloway och Coleman kommer vinna kampen mot Clyne och Moreno. Tidigare möten är det enda som talar för en Liverpool-seger i våra ögon och 2,80 är ett fint litet chansodds för att Everton tar alla 3 poängen.

Speltips: Everton vinner till oddset 2,80
Spelbolag: ComeOn – 3000kr välkomstbonus!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*