Speltips 4/1: Sporting Gijon – Getafe

Match: Sporting Gijon – Getafe
Marknad: Över/under
Spelstopp: 20:30 – Måndag 4/1

Sporting Gijon               Getafe Logo
På måndag efter julledigheten är det dåligt med alternativ för den som gillar att se och betta på fotboll. Ett bottenmöte i La Liga är den finaste sorten men lyckligtvis hittar vi fint värde i ett odds. Det ska erkännas att jag inte sett mycket av varken Sporting Gijon eller Getafe under säsongen så långt, men detta spelet baserar sig mer på statistik än att jag ser framför mig hur matchbilden kommer bli.

Sporting Gijon tog tillsammans med Real Betis direktklivet upp till Primera Divison förra säsongen när man slutade tvåa i tabellen. Real Betis som toppade tabellen vid säsongens slut förlorade 8 gånger under säsongen medan Gijon endast förlorade vid 2 tillfällen. Nu gick det ju bra ändå men det man föll på var att man gjorde för få mål framåt och därmed kryssade hela 19 av 42 matcher, vilket är anmärkningsvärt. Defensivt sett var man då överlägset bäst i ligan. Lite samma tendenser har man sett i högstaligan då man gör alldeles för få mål och är starka defensivt. Man ligger på nedflyttningsplats för tillfället med 25 mål i baken, vilket är lika många som Celta Vigo på sjätteplats i tabellen. Nu har man dock kommit igång sista tiden och medräknat cupen har man i de 5 senaste hemmamatcherna själva lyckats göra 3 mål i 3 av matcherna och 5 av de 6 senaste har gått över 2,5 mål. Man snittar 2,57 mål per match i sina hemmamatcher.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Getafe kan väl också sägas vara på väg uppåt sett till formen då man är obesegrade i sina 4 senaste tävlingsmatcher. 3 av dessa matcher spelades på hemmaplan och deras akilleshäl under säsongen har varit bortaspelet då man inte vunnit på 8 försök, förvisso mot lag från den övre halvan av tabellen överrepresenterat. Man ska nu försöka ta med sig den fina form man ändå har samt 2-2 resultatet borta mot Valencia, för att slå ner på ett bottenlag i medvind. Skulle man förlora kliver Sporting Gijon upp från nedflyttningsplats och förbi Getafe i tabellen. 4 av de 5 senaste bortamatcherna har gått över 2,5 mål och målsnittet i bortamatcherna ligger på 3,125. Tyvärr för Getafes del saknas Angel Lafita på grund av avstängning.

Med tanke på de förutsättningar som råder tycker vi den här matchen har stora möjligheter för att kliva över totalen på 2,5 mål medan oddssättarna helt vridit på det hela. Man får över 2 mål (pengarna tillbaka vid exakt 2 mål) till 1,70-1,80 i odds men vi ser ett större värde här på över 2,5 mål till 2,33 i odds hos 24hBet.

Speltips: Över 2,5 mål till oddset 2,33
Spelbolag: 24hBet – Spelbolag som satsar svenskt!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*