Speltips 31/12: Clemson Tigers – Oklahoma Sooners

Match: Clemson Tigers – Oklahoma Sooners
Marknad: Moneyline (Vad innebär moneyline?)
Spelstopp: 22:00 – Torsdag 31/12

              
22:00 svensk tid på nyårsafton är det dags för Orange Bowl i Florida, som även är den första semifinalen i slutspelet för collegefotbollen. Clemson Tigers är rankade som nummer 1 inför slutspelet och ställs mot Oklahoma Sooners, som är rankade som nummer 4.

Clemson körde över Oklahoma med 40-6 i Russell Athletic Bowl förra säsongen. Sådana siffror lär det inte bli den här gången, men Clemson har gått obesegrade genom säsongen. Det är inte på grund av att man mött lätt motstånd hela vägen, då man besegrat North Carolina, Notra Dame och Florida State på vägen, som slutade säsongen rankades som lag 8-10 i collegefotbollen. En stor anledning till framgången är Clemsons QB Deshaun Watson, som inte bara är ett vapen i passningsspelet, utan kan springa till sig en 1st down om det inte finns någon öppen receiver. Det är ett hot som Oklahoma inte har ställts mot tidigare under säsongen.

 

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Oklahoma har å sin sida antagligen ett bättre offense, ledda av QB Baker Mayfield, som vann den offensivt inriktade Big 12. Han kan passa bollen när det behövs och man har ett par runningbacks som kan springa när man behöver arbeta sig nedför planen. Det som eventuellt är ett problem är att man har vunnit just genom att ha ett bättre offense och har haft en del problem att få stopp på motståndarna. Inte minst på 3rd downs, där man låtit motståndarna lyckas få nya försök eller göra touchdowns 40% av gångerna jämfört med Clemsons 24,9%. Det finns också oroande tendenser, för Oklahoma, att man viker ner sig i stora matcher. Man förlorade under säsongen mot ett mediokert Texas i vad dom är en av de mest prestigefyllda matcherna i Big 12 och man var snubblande när att tappa matchen mot TCU genom att låta dem göra 16 poäng i fjräde quartern men vann till slut med ett nödrop.

Oklahoma är favoriter i den här matchen men vi tror att Clemson drar det längsta strået här. Framförallt av den anlednigen att vi anser att deras defense är en klass bättre här och de har dessutom fått dyrka upp svårare defense under säsongen än Oklahoma har gjort och det finns en viss risk att Oklahoma får en otrevlig överraskning då de ställs mot ett av collegeftobollens bästa försvar.

Speltips: Clemson vinner till oddset 2,55
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*