Speltips 31/1: Linköping slår slitet Modo

Match: Modo Hockey – Linköpings HC
Marknad: 1X2
Speltips: Linköping
Odds: 2,26
Spelstopp: 18:30 – Lördag 31/1
Spelbolag: Pinnacle Sports – Lägst marginaler online!

Modo Hockey Logo               Linköping HC

Det här är sista matchen innan ett 9-dagars landslagsuppehåll och Modo har haft ett tufft schema sista dagarna med bortamatch i Örebro igår kväll och bortamatch mot Frölunda två kvällar dess förinnan, 28/1. Det blev förlust i båda och i gårdagens match var tempot relativt högt med mycket närkampsspel. Då Linköping spelat sina två omgångar en kväll tidigare (27 och 29 januari) borde de ha något friskare ben och de har definitivt mer att spela för då Modo i princip är avhängda med sina 40 poäng lägst ner i tabellen. Linköping slog Luleå 4-2 borta och Brynäs med 4-1 hemma.

Modos assisterande tränare Henrik Gradin skräder inte orden efter förlusten mot Örebro.

Det är åter igen att vi inte gör jobbet under 60 minuter i matchen mot Örebro. Det är för få spelare som deltar samtidigt. Vi skapar chanser men vi är inte där fullt ut. Det kanske ser bra ut mellan varven, men vi gör inte det grisiga jobbet som krävs framför mål och stör inte deras målvakt nog mycket för att få in pucken. Powerplay var dessutom under all kritik där vi är alldeles för långsamma och inte redo när vi får chanserna.

Dan Tangnes som är assisterande i Linköpings HC hävdar att det är en bra känsla i laget efter två raka segrar. Då det kommer på tal att Modo slagit Linköping i alla 3 möten under säsongen svarar han:

Vi måste spela bättre försvarsmässigt för att kunna få bättre omställningar på dem jämfört med tidigare matcher. Vi har skjutit många skott på dem utan att skapa de här riktigt heta chanser. Så det är väl två nycklar, dels kontrollera omställningar och dels se till att skapa bättre trafik framför deras mål. Vi måste ge oss chansen att göra mål i andra situationerna.

Modo tappade William Nylander till NHL här i mitten av januari och med sina 8 mål och 12 assist på 21 matcher var han nästbäste poängplockare i laget. De har inte mycket att spela för och de bör vara det mer slitna laget. Vi får 2,26 på att ett uddlöst Modo förlorar mot ett Linköping i form. Det är taget!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*