Speltips 29/3: Sverige – Tjeckien

Match: Sverige – Tjeckien
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 19:30 – Tisdag 29/3

              
Det är sista chansen att visa upp sig i landslaget innan samlingen inför EM för både spelarna i Sverige och Tjeckien. Båda lagen förlorade dessutom sina matcher tidigare under landslagsuppehållet, Sverige mot Turkiet och Tjeckien mot Skottland.

För Sveriges del är det dock en stor förändring jämfört med matchen mot Turket, Zlatan är tillbaka i laget och kommer att starta. Det går inte nog att understryka hur viktigt det är, för Sverige är för tillfället ett ”one man team”. Resten av laget ska försöka hålla ordning på försvaret och agera support till Zlatan, så han kan vinna matchen åt laget. Mot Tjeckien blir det nog dock endast 50-60 minuters spel för Zlatan, då andra offensiva spelare kommer att få chansen att visa upp sig i andra halvleken.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Tjeckien vann sin kvalgrupp före Island, Turkiet och Nederländerna. De verkar ha fått ihop ett bra lagbygge, men det är också ett lagbygge som verkar sakna stora stjärnor. Speciellt gäller det under nuvarande landslagsuppehåll då Petr Čech, Jaroslav Plašil och Tomáš Rosický saknas. Det är spelare som gjort runt 100 landskamper, eller mer, för Tjeckien och som har lång erfarenhet av spel i större ligor. Istället har man tagit ut inte mindre än 11 spelare som spelar i tjeckiska ligan till vardags. Tjeckien har ännu inte avslöjat hur startelvan ser ut, men man har uttalat att man kommer att byta ut nästan hela laget som startade mot Skottland senast. Det sägs att 9 av 11 spelare från den startuppställningen ska bytas ut. Man matchade inte bästa möjliga lag mot Skottland, men det kommer man inte heller att göra mot Sverige utan det verkar bli ett par spelare som får chansen att göra sin första landskamp från start.

Det är ett försvagat Tjeckien som kommer till spel här och även om inte Sverige matchar den absolut bästa uppställningen från start så är det, bortsett från Salomonsson, en inte helt omöjlig startelva för EM. Sverige känns som det starkare laget här och Sverige är just nu i ett läge där man börjat spela ihop laget, medan Tjeckien mer aktivt testar spelare på gränsen att komma med i EM-truppen. Oddset på Sverige har sjunkit, men 2,15 gånger pengarna på att de vinner är fortfarande bra betalt.

Speltips: Sverige vinner till oddset 2,15
Spelbolag: ComeOn

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*