Speltips 28/2: Liverpool – Manchester City

Match: Liverpool – Manchester City
Marknad: Asian HandicapVad innebär AH?
Spelstopp: 17:30 – Söndag 28/2

Liverpool FC Logo               Manchester City Logo

Det är första gången Liverpool och Manchester City någonsin möts i en final söndag eftermiddag när man spelar Ligacupfinal på Wembley. Liverpool kommer in till den här matchen med en diger skadelista precis som man haft hela säsongen, men på många vis har man en piggare trupp än på länge. Efter ett tufft spelschema under längre tid har man nu bara spelat 2 matcher senaste 2 veckorna. Man spelade förvisso en tuff hemmamatch i Europa League för bara 3 dagar sen. City hade en tuff bortamatch i Champions League för 4 dagar sen och har liksom Liverpool spelat ett par matcher senaste 2 veckorna. Mot Chelsea i FA-cupen ställde man dock upp med rena U-laget eftersom Champions League prioriterades.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Som vi ser det kan man inte dra för stora växlar av varken skadeläge eller senaste tidens spelschema här. Två lag som på rätt dag kan spela en väldigt fin fotboll ska nu spela om en pokal och man ska kunna ge allt. Båda lagens stora problem under säsongen har varit tillgängliga mittbackars prestationer, med skadeproblem också på respektive lags målkung. Daniel Sturridge har varit borta betydligt längre än Aguero men har nu slussats in i laget igen och ska vara redo för 90 minuter. Senast mot Augsburg fick han 66 minuters speltid. När det gäller försvaret för Liverpool har man nu hållit nollan i 3 raka matcher med Toure/Sakho samt Leiva/Sakho senast. I jämförelse har City inte lyckats hålla nollan i någon av sina 4 senaste matcher trots att Kompany är tillbaka.

När lagen möttes i slutet av november läxade Liverpool upp City rejält på Etihad Stadium genom att vinna med 1-4. Lagen nu kommer se ut ungefär som då, dock med skillnaden att ingen av de samma mittbackarna lära spela på grund av skador och petningar. Liverpool har vunnit 8 av 11 spelade ligacupsfinaler genom åren medan City vunnit 3 av 4. Hur mycket jag personligen tycker om att såga Liverpools prestationer tycker vi oddsen skulle varit jämnare satta här och tar gärna Liverpool-seger med asian handicap 0:0 till fint odds. Vi tror Klopp tar sin första titel med Liverpool medan Pellegrini antagligen får se den andra möjliga titeln för säsongen förloras.

Speltips: Liverpool asian 0:0 vinner till oddset 2,340
Spelbolag: Pinnacle Sports – En personlig favorit!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*