Speltips 27/9: Hammarby – AIK

Match: Hammarby – AIK
Marknad: 1-x-2
Speltips: AIK vinner
Odds: 2,45
Spelstopp: 15:00 – Söndag 27/9
Spelbolag: 24hbet

Hammarby                AIK Logo
Det spelas även hockey under söndagen, spelbloggare.se har ett speltips för matchen Leksand – Vita Hästen.

Årets sista stockholmsderby spelas under söndagen på Tele2 Arena. Hammarby jagar poäng för att säkra allsvenskt spel 2016 och AIK jagar guld.

Hammarby efter att bara ha haft en seger på de 9 senaste omgångarna inför förra matchen, mot Gefle, tog sig Hammarby samman och vann med 3-0. Därmed tog man ett steg mot ny säsong i högsta serien. Det är 5 poäng ner till kvalplats och 5 poäng upp till åttondeplatsen. En seger här gör att man kan sikta in sig på ett ingenmansland, där man inte längre har något att spela för de sista omgångarna. I den här matchen borde man dock ha motivation. Även om laget är så gott som säkert från direktnedflyttning så ligger kvalplatsen närmare än vad de önskar. En seger mot AIK skulle också hjälpa laget och deras supportrar att rädda något av säsongen.

AIK får tillbaka Henok Goitom och Dickson Etuhu från avstängning, men lyckades kriga sig till 3 poäng mot Sundsvall i förra omgången utan dem. Med Goitom på topp tillsammans med Mohammed Bangura har AIK en offensiv med stora möjligheter att göra mål. Dessutom är formen på topp, med 9 raka segrar i Allsvenskan. Motivation till matchen kan knappast saknas, då det både är ett derby som väntas dra fulla hus och laget är inblandade i guldstriden. I de tidiga oddsen som släpptes för den här matchen låg AIK runt 1,90 på 1X2 marknaden. Det var kanske lite väl lågt och rimligare hade varit runt 2,10. Men det senaste två dagarna har Hammarby spelats ner rejält och oddset på AIK är nu uppe över 2,40 på flera spelsidor. Vi hittar oddset 2,45 på 24hbet och hur man än vrider och vänder på det känns det som klart värde i det spelet. Vi förväntar oss dock att det kommer att sjunka tillbaka lite närmare matchstart, så det gäller att passa på så länge man får bra betalt.

Speltips: AIK vinner till 2,45 gånger pengarna på 24hbet.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*