Speltips 27/6: England – Island

Match: England – Island
Marknad: Över/Under
Spelstopp: 21:00 – Måndag 27/6

england-logga               Island Logo

Då England inte fick hål på Slovakien i den sista gruppspelsmatchen fick man nöja sig med andraplatsen i grupp B, bakom Wales. Det innebär i teorin en betydligt tuffare resa mot lag som Island, Frankrike och Tyskland innan en eventuell final. Det är att jämföra med den vänstra sidan av slutspelsträdet där gruppsegrarna Wales har en teoretisk resa mot Nordirland, Belgien och Polen till finalen. Man grämer sig nog något över det och även om man sett relativt bra ut som bollförande lag måste målskyttet lossna om man ska kunna gå hela vägen. Ett frisparksmål mot Ryssland från Dier och två mål från inhopparna Vardy och Sturridge mot Wales är facit så långt. Roy Hodgson har ännu inte bestämt sig för vilken startelva som ska spelas och han har fått så pass mycket kritik för de många lagändringarna, att FA nu i dagarna fick gå ut och ge honom sitt fulla stöd i pressen.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

För Islands del finns det ingen press. Att ta sig till EM-slutspel var över alla förväntningar och nu har man dessutom gått obesegrade genom de tre första gruppspelsmatcherna och tagit sig till en åttondelsfinal mot England. I gruppspelet spelade man 1-1 mot Portugal, 1-1 mot Ungern och fick kontra in 2-1 mot ett jagande Österrike i slutsekunderna för en första seger. Taktiken har varit klar, som vanligt under Lagerbäck, att krympa ytorna bakåt och välja sina tillfällen att gå framåt. Taktiken lär inte bli annorlunda idag och när tillfällena ges måste man verkligen ta vara på chanserna om man ska ha en chans att avancera. Englands försvar har sett bra ut. Islands uppoffrande spel har också gjort det svårt för motståndarna och om inte England får hål på dom tidigt kan det det bli riktigt nervöst en bit in i andra halvlek.

Vi tror det blir svårt för Island att vinna idag men om man ska ha en chans så är det sannolikt genom 1-0 eller möjligtvis senare på övertid eller straffar. Samtidigt ser vi inga tecken till att det skulle lossna för England och att de skulle vinna med 3-0 eller mer här. Island är inte laget som viker ner sig för att man får ett mål eller två i baken. Det är de alldeles för stolta för. Underspelet känns mycket troligt och oddsen är mer än spelbara också på de nivåerna som erbjuds.

Speltips: Under 2,5 mål till oddset 1,67
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*