Speltips 27/1: TV-match med känslor väntas i London

Match: Chelsea – Liverpool
Marknad: Antal kort
Speltips: Chelsea över 2,5 kort
Odds: 2,37
Spelstopp: 20:45 – Tisdag 27/1
Spelbolag: Bet365 – 1500kr insättningsbonus för nya spelare!

Chelsea FC Logo               Liverpool FC Logo

Klassmöte väntas på Stamford Bridge i ligacupen efter att lagen spelat 1-1 på Anfield för några dagar sedan. Det här är ett möte som det blivit en hel del rivalitet av senaste 10 åren eller så då de ständigt fått mötas sent i både Champions League och inhemska cuper. Nu senast fick de bara två gula kort var av domare Atkinson men det har skrivits mycket om drabbningen mellan Henderson och Costa. Att de gav varandra onda ögat i en staredown på planen såg vi men tydligen ska de också ha drabbats samman i spelartunneln senare där en Liverpool-anställd ska få ha gått emellan. Det är inte avgörande för spelet men det ska bli intressant att följa matchen i matchen ikväll. Dagens domare Michael Oliver har säkert ögonen på dem och jag förutsätter nästan att Costa lyckas få åtminstone ett gult kort idag. Han är inte direkt snällast i ligan sen tidigare med 7 kort hittills under säsongen, fler än någon annan Liverpool-spelare.

Kanske något oväntat tillhör de flesta av planens busar Chelsea då också Matic och Fabregas står på 7 kort totalt i ligan. Om vi ser till startelvorna sist så hade Chelsea 32 kort från ligaspelet och Liverpool hade 25. Även om vi ser på det totala antalet matchminuter så är Chelsea ett elakare lag. Nu spelar det mindre roll för spelet huruvida Chelsea generellt får fler gula kort än Liverpool eller inte, men det finns definitivt potential för hård kamp och fula tacklingar vilket kan ge kort. Eftersom det är cupmatch skulle lagen till och med kunna dra på sig kort för maskning eller spelförstörande när det närmar sig slutet av matchen.

Chelsea har hemmaplansfördelen men domarna som normalt dömer Premier League låter sig inte pressas av puliken i vanliga fall. Ser vi till båda lagens senaste 3 toppmöten i ligan har exempelvis Liverpool fått minst kort två gånger och flest vid ett tillfälle när de spelar på bortaplan, medan Chelsea fått flest en match, lika många en match samt fått minst kort en match.

Vi gillar flera olika kortspel hos Bet365 men det med bäst värde i menar vi är över 2,5 kort till Chelsea till 2,37. Ett härligt TV-match bet är det också.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*